Mamusie wrzesień - październik 2016 (4)

Princessa 03.09.2016, syn- Adrian
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :) - 2 chłopaków, Redłowo
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016, Redłowo, chłopak
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, Marysia, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, Kajetan
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016, Kliniczna, chłopak
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
amadea 09,10.2016
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016
Mała_1985- 14.10.2016, szpital wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, Zaspa, chłopak
szafir - 19.10.2016

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-3-t672216,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień - październik 2016 (4)

Princessa o ile będziesz miała siły dawaj znać co u ciebie, trzymam kciuki obys szybko i gładko urodziła.
A jak z miejscami na Klinicznej?
Jej Pirelka jak to szybko leci - już miesiąc, super.
Basiula a ty się trzymaj jeszcze trochę poczekaj na mnie w końcu termin mamy praktycznie taki sam.
Ja mam zaledwie parę skurczy na brzuchu w ciągu dnia ale za to mam problem z chodzeniem bo łapie mnie skurcz w prawej pachwinie jakby mi ktoś szpile wbijał.

Pirelka a jaki masz monitor oddechu? Warto zakupic?

Dzis miałam wizytę ,troche spadła ilość wód, waga 4100... 11 dni po terminie. Wylądowałam na patologii ciaży na ... Klinicznej . W ogóle nie brałam tego szpitala pod uwagę , plan porodu zostawiłam w samochodzie bo to juz o kant tyłka roztłuc... Na razie badania , KTG , nie wiem co dalej mi zaproponują , jestem przerażona

kika, u mnie w jednym monitorze kilka razy włączał się alarm, dziecko spało mocno, ale oddychało. Okazało się, że prawdopodobnie niektóre monitory są tak czułe, że płytkie oddechy nie zaliczają do oddechów.
Wymieniliśmy sensor na drugi i już jest ok. Drugi monitor u córki włączył się tylko raz, też spała bardzo mocno.
Czytałam, że to są ich wady.

My już ważymy po ponad 2,5 kg :) ładnie przybieramy na wadze, mamy za sobą wizytę u pediatry i u kardiologa z Emilka. Na szczęście, szmerów już nie ma na serduszku, a na usg już nie widać szczelinki, pewnie się zrosła. Hura!

Dzisiaj mamy miesiąc :)

Dziewczyny, może ktoś chce odkupić mleko PreNan 400g użyte 2-3 razy ? Moim dziewczynkom już nie służy, musiałam zmienić, a dopiero je otworzyłam.

No to obyśmy trafiły akurat na wolne miejsca, ja się śmieje do swojego że jak pojedziemy rodzić to będziemy w samochodzie czekać aż się akcja rozkręci żeby nas już nie mogli odesłać.

Dziewczyny byłam na IP. Nie rodze jeszcze :) to twardnienie brzucha i bole jak na okres to owszem, skurcze przepowiadajace ale jeszcze sie pokulam troche. Rozwarcie nadal na 1 palec. Ogolnie na Zaspie tlok i odsylaja do innych szpitali :/

Katia mi własnie lekarz powiedział że brzuch twardnieje bo macica przygotowuje się do porodu ale też już sama nie wiem. Na ktg już jakieś skurcze się pojawiają. Następne ktg mam w piątek zobaczymy. In bliżej tym bardziej szukamy oznak i się nakrecamy.

Twardnienie brzucha to jeszcze nie skurcz, mi w pierwszej ciąży mimo iż często twardniał brzuch i pobolewał przy tym, do skurczy w ogóle nie doszło. Ja już nie wiem czy odróżnić skurcze porodowe od tych przepowiadających, boję się że się nie kapnę zę to już wrazie co ;)

BAsiula daj znać czy byłaś na IP z tym twardnieniem brzucha.
Princessa może jakoś się rozkręci ale dziecko już trochę duże i mogli by zrobić cesarske.

Wiem, powinnam ściemniać ze cos nie tak i wtedy by mnie zostawili... Ale tak nie chce, mowię prawdę , wciąż liczę ze sie samo zacznie .. Z jednej strony poczułam ulgę , ze jeszcze te noc spędzę w domu a nie na oddziale patologii ciazy, który mnie przeraża... Zwłaszcza , ze z małym na badaniach wszystko ok. Dzis jadę do swojej ginekolog, chce zeby powtórzyła pomiary, bo wczoraj na IP komputer wyliczył 4400... jesli jej wyszłoby tyle samo lub wiecej to bede w szoku i bede pytać czy to nie jest wskazanie do cesarki (tak mi powiedział na IP, ze od 4500). Jak nic sie nie zmieni no juz jutro -12 dni po terminie , to musze byc w szpitalu, bede jeździć do skutku, aż mnie gdzieś przyjmą bo juz naprawde bede sie bać .

Może byc jako skurcz, mi wody wogle nie odeszly. Juz na tak poznym etapie ja bym kontrolowala wszystko. Gdyby to ze csnienie mi skoczylo to bym nie wiedziala ze porod sie zaczal

Czyli takie twardnienie brzucha to kuz jako skurcz traktowac? Moze glupie pytanie ale przy pierwszym porodzie zaczelo sie od odejscia wod wiec nie do konca wiem jak to z tymi skurczami.

Co do badań które trzeba miec do szpitala to grupe krwi i badania GBS.

Basiula lepiej jechac sprawdzic, ja np nie czulam skurczy na poczatku a byly juz co 3 minutty na KTG.

Dziewczyny trzymam za was kciuki i zycze szybkich porodow.

U moich chłopców wielka poprawa, oddychaja juz samodzielnie, zaczynaja pomalu tolerowac moj pokarm, wiec wszytsko idzie ku dobremu. Na odwiedzinach moge juz ich przewinac, przebrac i nakarmic. A co najwazniejsze przytulić :)

Dziewczyny, dzisiaj przez caly fzien twardnieje mi brzuch. Wlasciwie mam wrazenie ze bez przerwy jest twardy. Ale nic poza tym. Czy powinnam jechac do szpitala?

Hej dziewczyny!
Dorota - gratulacje!
Kika1987 - nadal trzymamy kciuki! Będzie dobrze!
Princessa - życzę żeby wszystko się rozwiązało jak najszybciej!

Ja się nie odzywam bo ogólnie bym tylko narzekała :) Więc nie chcę dołować. Ciężko mi, mam białko w moczu i się tym martwię (musiałam powtórzyć badania, czekam na wyniki). Nogi mi strasznie puchną. Odliczam do niedzieli kiedy zjedzie mąż, wtedy zacznę się modlić o szybszy poród ;) Wiecie o czym marzę? O tym, żeby sobie mieszkanie porządnie posprzątać bo teraz nie mam na to siły i sprzątam po łepkach :) Nie sądziłam, że takie przyziemne sprawy będą mi się marzyć :)

Princessa, ja w pierwszej ciąży jak byłam tydzień po terminie moja lekarka prowadząca poleciła mi jechać do szpitala (najlepiej w sobote bo podobno mniejszy ruch) i naściemniać że czuje słabe ruchy dziecka. Tak też zrobiłam, podłączyli mnie do ktg, mały faktycznie może i mniej się ruszał bo to było rano a w tedy zwykle był spokojny ;) Trochę się wystraszyli no i akurat zwolniło im się coś na patologii to mnie przyjęli (szpital Kliniczna). Ale u mnie troszkę inaczej bo mały był ułożony pośladkowo więc było jasne że będzie cc, więc przyjęli mnie i na drugi dzień zrobili cc.
Bo takie czekanie po terminie jest najgorsze, no i też dzidzia rośnie, może się okazać że będzie Ci ciężko urodzić tak duże dziecko.

SandraS dopóki synek nie robi sie siny i nic sie z nim niedzieje to olewają to mam obserwowac .jutro kontrolne badanie oczu trzymajcie kciuki

U mnie powtórka z wczoraj. Nic sie nie zaczęło, KTG prawidłowe , na patologii brak miejsc , w Wejherowie rownież . Czekamy dalej w domu 10 dni po terminie ... :/

Hejka, jakie wyniki badań trzeba mieć przy sobie na porodówkę oprócz karty ciąży i grupy krwi ?
Spakowałam się w końcu, wow wszystko zamieściłam w jedną nie dużą torbę dosłownie 60 cm na 40 cm aż jestem pełna podziwu dla siebie.
Kika a co na to lekarze, biedna ty ale zobaczysz wszystko będzie dobrze byle każdy dzień do przodu.

Jutro mamy okuliste ale martwi mnie od wczoraj włacza sie alarm monitor oddechu po synku nie widac żeby mial bezdech czy mozljwe ze to fałszywy alarm

Inne tematy z forum

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?