Mamusie wrzesień - październik 2016 (4)

Princessa 03.09.2016, syn- Adrian
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :) - 2 chłopaków, Redłowo
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016, Redłowo, chłopak
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, Marysia, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, Kajetan
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016, Kliniczna, chłopak
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
amadea 09,10.2016
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016
Mała_1985- 14.10.2016, szpital wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, Zaspa, chłopak
szafir - 19.10.2016

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-3-t672216,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień - październik 2016 (4)

Dorota, gratulacje!!! Życzę dużo zdrówka i żebyście jak najszybciej byli razem. Jak się czujesz?

Kika, jak zabieg?

U mnie coś się dzieje, szyjki brak, ponad 4 cm rozwarcia. Podobno już w każdej sekundzie może się rozkręcić. Tyle leżałam na podtrzymaniu i, że to już tuż, tuż też słyszałam kilka razy tak więc już sama nic nie wiem.
No może oprócz tego, że boję się okropnie ;)

No to na spokojnie czekamy.
Basiula a jak tam u was ?

SandraS ja odczuwam bóle podbrzusza i twardnienie częste brzucha na 2 ktg miałam już jakieś skurcze ale nic więcej się Ńie dzieje. Wczoraj też jakiś ból mnie złapał ale szybko odpuściło.

A wiesz że tego mi nie powiedziała, jedyne co usłyszałam jeszcze to że jeżeli zaczną sie sączyć wody to mam jechać na ip. A czujesz jakieś skurcze albo coś się dzieje co mogło by wskazywać że poród sie zbliża ?
Ja wczoraj miałam kilka mocniejszych skurczy dzisiaj są ale mniej za to jak chodzę skurcz łapie mnie w pachwinie aż muszę stanąć i poczekać az minie.
Chyba to najwyzsza pora się spakować, oczywiście do tej pory nie udało mi się tego zrobić, mam tylko gotową siatkę na porodowkę i kosmetyczkę.

Sandra a szyjka skrócona. Ja od 2 tyg chodzę z 1 cm rozwarcia i szyjka skrócona do 1.5 cm i nic się Ńie dzieje. Ale mój lekarz mówił że może to być już a mogę jeszcze ponosić.

A ja byłam dzisiaj kontrolnie u innego lekarza bo coś mnie tam piekło i okazuje się że mam 1 cm rozwarcia - myślicie że powinnam być w gotowości ? Chyba zaczynam się bać.

Dzis byliśmy w szpitalu w Redlowie, położyliby mnie.. gdyby były miejsca na patologii. Radzili jechac gdzie indziej , bo juz od 7 dnia po terminie powinno sie byc na obserwacji. Postanowiliśmy zaczekać w domu, mamy bardzo blisko do Redłowa , a jakby cokolwiek niepokojącego sie działo to wtedy przyjmą. Będziemy próbować jutro rano ponownie :/ mały ma wg ich pomiarów 4300! Szyjka skrócona i zamknięta ... No juz nie mam pomysłu jak ten porod wywołać , wczoraj nawet skakałam po schodach w dół :)

Jest oblezenie wiec raczej do domu. Ale mysle ze gdybys nie wyrazila zgdy to bys zostala. Ja musialam sie zgodzic.
Jesli nie masz dzieci w inkubatorach to zostajesz z malenstwem jak dlugo trzeba.
Dobre bylo to ze panie okolo 22/23 zabieraly maluchy do siebie i o 5 przywozily, a mamy mogly odpoczac

Dorota pytam z czystej ciekawosci, jest mozliwosc bycia z dziecmi 24 na dobe, czy wypuszczaja na sile?

Dorota gratuluje.Niech chłopcy zdrowo rosną.

A wiedzialam ze już bedziesz po. Gratuluję oby chłopcy szybko mogli wyjść do domu.

Dorota, serdeczne gratulacje ! Żebyś jaknajszynciej mogła ich przytulić !!!

Czesc dziewczyny. Urodziłam 08.09 o 22:09 i 22:10 w redłowie (cc) moich dwóch kochanych synków 2900g 53cm (Tomek) i 3000g 53cm (Krzysiu).
Mnie dzisiaj wypuscili do domku a chłopcy niestety zostali. Maja prolemy z oddychaniem i przyjmowaniem pokarmu wiec leże sobie bezpiecznie w inkubatorkach. Ja codziennie mam sciagac mleczko i im dostarczac. Strasznie mi ich brakuje ( nie mialam ich jeszcze w ramionach, tylko przez inkubator ich widze :( )
Powiem tak redłowo polecam w 100%. Opieka super, panie przesympatyczne i pomocne. Jakis tam remont nieraz slychac, ale nie jest zauwazalny.

Dziękuje Wam za miłe słowa :) ja laktatora nie biorę , ale mam przygotowany i w razie co mąż dowiezie. Tak samo z resztą z poduszką-fasolką do karmienia , kołkiem ratunkowym do siedzenia.

Princessa duzo zdrowka zycze, zbieraj sily tak jak piszesz, choc mysle, ze adrenalina podniesiona przy porodzie tez swoje zrobi :)
Slyszalam, ze wywolywanie porodu nie jest przyjemne, takze jak ja bym chciala na czas urodzic, a nawet troszke wczesniej bo te odliczanie juz meczy i nie przespane noce.
Zabieracie w razie czego swoje laktatory do szpitala?

Paalm ja mam takie bóle często jak na okres i twardy brzuch. Do terminu mam 3 tyg ale już bym chciała żeby coś się rozkręciło. Czekanie jest najgorsze. Trzymajcie się.

Princessa świetnie, że już czujesz się lepiej, trzymam kciuki żeby w końcu akcja ruszyła bo to czekanie jest straszne, ja dziś miałam nieprzespaną noc, nie mogłam spać - mały cały dzień wariował ( a podobno pod koniec ciąży maluchy są spokojne) a w nocy miałam skurcz, brzuch mi twardniał i ból podbrzusza jak na okres. Teraz już jest wszystko w porządku ale byłam jakaś niespokojna i strasznie zestresowana, że to już akcja się zaczęła a ja dopiero 35tc

W końcu ci przeszło to super.
Ja przy pierwszym przenosiłam 9 dni i też czop mi nie wyszedł wcześniej nawet szyjka nie specjalnie się skracala dopiero pranie dywanu na kolanach pomogło, ale i tak nie ominęły mnie kroplówki z oksytocyny, cewnik, przebijanie pecherza mam nadzieję że teraz pójdzie znacznie szybciej, chociaż na razie nic się nie dzieje, no ale to 38 tydzień także mamy czas.
A Dorota to chyba już urodziła nic się do nas nie odzywa.

Jak tam dziewczyny?
Ja dziś pierwszy raz po infekcji wyszłam, już czuję się znacznie lepiej, choć mega osłabiona.
Czuć, że organizm strasznie dostał w d*pę przez to przeziębienie i wylane hektolitry potu.
A tu jeszcze tak duży wysiłek przed nim , ale damy radę:)

Dziś mija nam tydzień po terminie i zaczynamy się niepokoić, kiedy mały zacznie wychodzić.
Dziś był długi spacer i inne aktywności, ale nic się nie dzieje...
Podczas ostatnich nocy miewam (chyba) skurcze, brzuch boli jak na okres, ale się wyciszają i nic dalej.
Nawet nie wyszedł mi ten "czop".

Wolałabym, żeby samo się zaczęło niż cewniki, kroplówki i inne hece...

Jutro wypróbujemy sposób z jazdą po wertepach hehe może to coś ruszy? :) inaczej pon/wt będzie trzeba się zgłosić do szpitala..

Dorota, jak u Ciebie? Wszystko ok? Jak sytuacja w Redłowie?

Ja dziś po wizycie. Wszystko ok już 38 tydz. Lekkie skurcze już są, pobolewa mnie podbrzusze.szyjka skrócona na 1 palec otwarta ale nic więcej się Ńie dzieje. Mój też się wierci i to strasznie.

Inne tematy z forum

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...