Mamusie wrzesień - październik 2016 (4)

Princessa 03.09.2016, syn- Adrian
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :) - 2 chłopaków, Redłowo
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016, Redłowo, chłopak
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, Marysia, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, Kajetan
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016, Kliniczna, chłopak
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
amadea 09,10.2016
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016
Mała_1985- 14.10.2016, szpital wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, Zaspa, chłopak
szafir - 19.10.2016

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-3-t672216,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień - październik 2016 (4)

Sandra u mnie też mały się bardzo wierci, szczególnie wieczorami, to chyba normalne ma już mało miejsca to się rozpycha na lewo i prawo ;)

Dorota a jak u ciebie ?

Ja dzis po wizycie, wszystko ok , skurcze minimalne , szyjka krótka , ale zamknięta - trudno sie dziwić jak od soboty leżę plackiem. Lekarka pozwoliła zaczekać ze szpitalem do poniedziałku/wtorku, żeby sie jeszcze podkurować. Zaczynam juz sie czuć lepiej, ale zatoki cały czas trzymają, robię płukanki z wody morskiej (Nasodrill - rewelacja , polecam , dla niemowląt tez go można), inhalacje. Mam nadzieje, że sie szybko odetkam i że samo sie zadzieje , bardzo nie chce trafić ma oddział patologii i sztucznie wywoływać :/

Bidulko nasza najważniejsze żebyście w końcu mogli wyjść do domu a późniejsze wizyty oby były tylko formalnością.
Dziewczyny powiedzcie mi czy wasze dzieciaczki też szaleją wam w brzuchu aż boli niby pod koniec dziecko powinno się wyciszyć a u nas tymczasem jakieś totalne wariactwo z tym wiercenie. Wprawdzie głową do dołu ale pupa to wędruje a to na lewą stronę a to na prawą nie mówiąc już o rozciąganiu łokciami i kolanami, a i w pęcherz potrafi jakby szpile wbić.

Jesteśmy nadal w szpitalu na pediatrii w srode mamy okuliste ciekawe jak oczy sie goją po laserze .Jestem już zmeczona tym 3 miesieczym pobytem w szpitalu chciałbym juz do domu wyjsc razem z młodym.Czeka nas duzo wizyt u lekarzy nudzic nam sie nie będzie.

Dorota napewno cię przyjmą nic się nie martw daj później znać.
U mnie dzisiaj lepiej, ale za to starszy zapewnia mi emocje. Wydurniał się z kolegą i przytrzasnął sobie palec w prawej ręce drzwiami, no i mamy i szycie i złamanie katastrofa widać że chce matce dostarczać emocji żeby szybciej brat był na świecie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja sie czuje fatalnie, czekam na meza i jedziemy na ip. Od wczoraj jest mi caly czas nieobrze, co napije sie wody to zaraz ja zwracam. Jeszce mam jakies skoki cisnienia co jakis czas 140/95 (normalnie to mam 110/70) i ból głowy. No i jeden z chłopcow nadwyraz bardzo szaleje a drugi prawie nic.
Musze sprawdzic czy wszystko ok. Mam nadzieje ze w redlowie mnie przyjma

Hej dziewczyny, u mnie jeszcze 5 tyg do terminu a czuję się już zmęczona i odliczam dni, denerwuje mnie pogoda, mogło by być już chłodniej, mam dosyć spuchniętych nóg i chodzę ciągle nerwowa, doszedł jeszcze ten remont w redłowie i do końca nie wiem gdzie w końcu będę rodzić także SandraS doskonale rozumiem twoje samopoczucie, a Princessa tobie życzę szybkiego powrotu do zdrowia, daj znać po wizycie.

hi hi no tak, nie ma jak znajome, ktore rowniez sa w ciazy :) żadna lepiej , drugiej nie zrozumie :) najwazniejsze to znalezc sobie zajecie, ktore nas cieszy. Moze lawka w parku i dobra ksiazka :) Wiadomo kazdy dzien dla nas bedzie teraz inny :)

Spacer też nie pomaga 4 km mam już dzisiaj zrobione do lekarza i z powrotem na piechotę.
Aj jutro pewnie będzie lepiej ale muszę wam trochę pomarudzić kto mnie lepiej zrozumie jak moje współciążowniczki.

Sandra glowa do gory, pogoda piekna za oknem wiec moze wybierz sie na spacer, dotlen troszke maluszka :) termin z tego co widze masz jeszcze daleki, takze pozostaje tylko uzbroic sie w cierpliwosc :) Karuzela nie dzialajaca, oddaj ja tej kobiecie.
Ja od kilku dni czuje sie jakas zmeczona, chce mi sie spac. Nie moge sie juz doczekac poniedzialkowej wizyty u lekarza ( moze sie czegos dowiem) bede miec pierwsze ktg. Jutro z mezem chyba wybierzzemy sie do szpitala wojewodzkiego na szkolenie ze zzo.

Ja niestety dalej choruje. Nie jest gorzej ale i jeszcze nie lepiej, trzeba cierpliwości a mi zaczyna juz jej brakować. Bardzo bym chciała juz wyzdrowieć i miec synka przy sobie. Myśle, ze natura sama wstrzymuje poród przez infekcje. Jutro mam wizytę u ginekologa, zobaczymy co dalej w tej sytuacji.

Cześć dziewczyny, my już po kolejnej wizycie. Niestety na razie nic się nie dzieje jestem zamknięta jak jakaś twierdza wartownicza ;-(
Na KTG też spokój.
Dzisiaj P.Niedźwiedzka musiała się wyjątkowo spieszyć bo nawet usg nam nie zrobiła także nawet nie wiem ile młody waży i pokazać mam się dopiero za dwa tygodnie (o ile dotrwam jak to pani dr powiedziała).
W ogóle jakoś mam dzisiaj słaby dzień chce mi się spać, boli mnie kręgosłup, mam jakiegoś doła, kupiłam karuzelę do łóżeczka używaną która nie działa itd. Mogłabym dzisiaj narzekać na cały świat do d*p...
A jak tam u was ? Którejś udało się rozpakować ? No powiedzcie że tak.

Dorota co do karmienia to ściągam mleczko dla dwójki, poza nocą wtedy dokarmiam mm, bo nie ściągnę aż tyle na zapas dla dwójki. Karmię z butelki.
Jedno spokojnie bym całą dobę wykarmiła.

A mozesz powiedziec czy karmisz piersia i jak radzisz sobie z dwojka? Po kolei, czy na raz, a moze odciagasz i jedna z butli?

SandraS odpisałam już :)

Oj tak, ja też cieszę się, że poród mam za sobą i powoli połóg mija..

Hej, wiesz co ja kupiłam u siebie w Sopocie w zielarski na ul.Podjazd ale myślę że w każdym innym też dostaniesz. A jak to smakuje hym . . . jak ziółka może porownałabym to do Zielonej herbaty gorszej jakości, ale ja lubię pić zioła także mi smakuje a dwie filiżanki dziennie to i z zatknietym nosem da radę wypić jakby ci nie smakowały.

Pirelka napisałam do ciebie @ na priv jak będziesz miała chwilkę to zajrzyj.

Widzę, że czym bliżej porodu to większości z Nas coś doskwiera. Takie uroki ciąży... ale koniec co raz bliżej :) Ja od kilku dni musze wstawac w nocy, żeby cos przekąsić, spac nie mogę, cosik ułożyć się wygodnie nie mogę. Może macie jakis sposob, co wypic np wieczorem zeby lepiej spac? W tam tym tygodniu bylam prywatnie u lekarza zobaczyc z mezem czy u naszego maluszka wszystko w porzadku. Na szczescie tak :) w 36 tygodniu wazy 3kg, takze niby to taka normalna waga :) nie ukrywam, ze bym moze wolala , aby byl torszke mniejszy... moze porod bylby lagodniejszy :)
Sandra gdzie mozna kupic te liscie malin i jak to smakuje? :)

O jak dobrze słyszeć że jesteście, już myślałam że któraś rozpakowana.
Dziewczyny musimy być dzielne - łatwo się mówi co nie.
Kika odezwij się jak będziesz miała chwilkę, wszystkie trzymamy za was mocno kciuki.
Princessa na pewno wszystko będzie dobrze najważniejsze że nie masz żadnej infekcji na dole, futruj się czymś naturalnym co wzmocni organizm.
Zobaczycie jeszcze trochę i będziemy tylko o kupach pisały.
U mnie chyba na razie nic się nie dzieje ale to 37/38 tydzień także jeszcze mam czas. Popijam sobie herbatę z liści malin i jem oeparol. Wszystko poprasowalam ale oczywiście wciąż się nie spakowałam - może jutro.
W środę mam wizytę i pierwsze ktg.

Ja umieram dzień trzeci. Mały siedzi grzecznie, oby jeszcze troche wytrzymał. Nie mam gorączki wiec to raczej zwykły wirus - przeziębienie , nie mniej jednak czuje sie wprost fatalnie , gardło , zatoki, leje sie ze mnie pot. Liczę ze po jutrze juz zacznie iść ku lepszemu. Robię wszystko co moge i oszczędzam siły. w czwartek wizyta u ginekologa zobaczymy czy w tej sytuacji tez każe mi sie zgłosić do szpitala 7 dni po terminie (sobota). ...najbardziej sie boje o małego, juz mi zwisa gdzie bede rodzić itd itp, oby tylko on był zdrowy i nie dostał wirusa na dzień dobry. Ale jesli nie bedzie powikłań (nie ma gorączki wiec raczej nie powinno) to zaraza sie tylko przed wystąpieniem objawów i w tej ostrej fazie , wiec od środy juz nie powinnam zarażać , a w sobotę juz powinno byc w ogóle ok. Trzymajcie za nas kciuki :)

Inne tematy z forum

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (46 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?