Mamusie wrzesień - październik 2016 (4)

Princessa 03.09.2016, syn- Adrian
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :) - 2 chłopaków, Redłowo
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016, Redłowo, chłopak
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, Marysia, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, Kajetan
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016, Kliniczna, chłopak
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
amadea 09,10.2016
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016
Mała_1985- 14.10.2016, szpital wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, Zaspa, chłopak
szafir - 19.10.2016

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-3-t672216,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień - październik 2016 (4)

SandraS nie, nie jestem jeszcze :) ale od babki ktora pracuje na oddziale ginekologicznym wiem ze porodowka i poporodowe sale puste.
Bylam dzis u Doeringa. Wszystkie przeplywy ok, maly wazy ok 3218 wiec spory chlopczyk bedzie :) no i powiedzial ze jeszcze troche ponosze ta ciaze :)

Dzwonilam dzis do redłowa i porody beda odbywac sie normalnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam pytanie do dziewczyn, które chciały rodzić w Redłowie a ze względu na remont będą musiały jechać gdzie indziej. Jaki szpital wybieracie w razie W? I dlaczego.. Ja sie zastanawiam nad wejherowem lub zaspa, ale sama już nie wiem. Rozumiem ze zoo tylko na klinicznej?

Basiula ale ty chyba tam nie jesteś co ?

Na patologii(na zaspie) nie ma miejsc

Na Zaspie pustki poki co-info z pierwszej reki.

Przenosiny sal porodowych miały zacząć sie dziś, wiec to dopiero zaczyna funkcjonować inaczej... jutro mam nadzieje dowiedzieć cos więcej u źródła : jak to funkcjonuje tzn na czym polegają te gorsze warunki i mniej miejsca.. A jak sytuacja na Zaspie? Były miejsca w razie co?

Wlasnie wrocilam z ip z zaspy. Dowiedzialam sie ze jest ten remont w redlowie ale normlanie wszytsko funkcjonuje (lekarz powiedzial ze na zaspie jest juz od 2 lat).
No a u mnie chłopcy waza juz 3 kg, mam rozewarcie na 1 cm i moge sie juz w kazdej chwili spodziewac porodu.

Dzis na wizycie: skurczy brak, szyjka bardzo krótka ale wciąż zamknięta, główka juz bardzo nisko. Mały ma 3700 Lekarka mówi , ze przenoszę.. Mam plan w sobotę troche pochodzić, poskakać i zaangażować męża w masaż piersi :D Od tygodnia jestem kłębkiem nerwów ..

Dziewczyny czy Was też pobolewa podbrzusze jak na okres,mnie taki ból dopada wieczorem. Ale wczoraj jakoś przeszedł. Dziś narazie delikatnie. W sobotę mam wizytę zobaczymy co na to mój doktor.

Nie wiem do kiedy...jutro sie rozpoczyna :/ chyba bede jechac na Zaspę ...

Umowilam sie jednak do Doeringa bo w Invicie za daleki termin.

Basiula no ja standardowo polecam dr Brzóske z Invicty. Byłam u niej na połówkowym i w 32 tygodniu i byłam bardzo zadowolona cena wizyty chyba 120 czy 130 zł.

Dzięki dziewczyny :) powodzenia dla Was !

Ja tez dzis mialam wizyte, mam rozwarcie na 1 palec :/ no ciekawe jak to sie rozwinie. Musze zrobic jeszcze usg dopplerowskie bo lozysko mi sie starzeje. Mam namiary na Doeringa albo do Invicty. Ktos cos poradzi gdzie lepiej?

A do kiedy ma potrwać ten remont porodówki w Redłowie?

Tak Amadea, w szczególności te są stworzone do rodzenia, które popalaja w ciąży. Brawo!

Hej dziewczyny i ja już po wizycie, mały w końcu się posłuchał i siedzi głową w dół :) jestem już spokojniejsza, ale Princessa mnie trochę przeraziła tym remontem w Redłowie, bo nastawiłam się że jadę tam, mam blisko i innych opcji nie brałam pod uwagę, wiadomo jak długo to potrwa?
Jednak Gdańsk czy Wejherowo to już kawałek drogi..

Aniolleczek ja będę stosować same naturalne kosmetki typu olej kokosowy, masło she, oliwka to równie dobrze - olej ze słodkich migdałów (bez chemii) emolientów nie polecam na początek bo jak skóra się przyzwyczai a będę w przyszłości problemy to ciężko będzie znaleźć odpowiedni preparat.

Pirelka gratuluję maluchów w domu, trzymajcie się ciepło :)

Ja też jeszcze w proszku, fakt że przy drugim człowiek się tak nie spieszy, dopiero ubranka mam poprane i dziś dopiero pieluchy kupiłam. Też nie kupuje wszystkiego nie wiadomo ile bo przecież wszystko można kupować na bieżąco, w zasadzie w jeden dzień można wszystko brakujące zakupić, nie wiem czemu ja tak wolę niż jakoś na raty ;).

Tak niektóre kobiety są stworzone do rodzenia, inne mniej. Moja koleżanka przy pierwszym też zwlekała z wyjazdem do szpitala, bo coś niby ją pobolewało ale słabo, jak zajechała do szpitala to stwierdziła że jej się chce dwójkę właśnie a położna mówi, przecież pani już rodzi, główkę już widać! i w 20min dziecko urodzone. Mowiła że dla niej poród to jak zrobienie większej kupy :P cóż każdy jest inny.

jestescie juz spakowane i gotowe w wrazie akcji? ja jeszcze nie nawet ubranka nie poprane. przy pierwszym dziecku to juz torba i wszytsko gotowe bylo 2-3 wczesniej przy corce tez pozno a teraz smieje sie ze bede sie [akowac jak bede miala surcze:)
ostnio bylam na wizycie kontrolnej u poloznej i cos tak zaczelsym rozmawiac o czasie rodzenia a ona mowi ze wczoraj w nocy jedna pani nie zdarzyla dojechac do szpitala bo akcja porodowa tak szybko przechodzila ze urodzila w domu. a ja jeszcze znam taki przypadek ze dziewczyna ktora w ciazy popalala jeszcze mial troche do porodu. zawsze rano papierosek no i poszla na paieroska i poznioej siusi do kibelka. myslam ze chce sie jej dwojke no i co urodzila coreczke. dobrze ze sam nie byla w domu.
my z polozna sie smialsym ze nie ktore kobiety tak rodza szybko i sprawnie ze sa stworozne do rodzenia i tego na zycze :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

łuszczyca głowy leczenie (3 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...