Mamusie wrzesień - październik 2016 (4)

Princessa 03.09.2016, syn- Adrian
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :) - 2 chłopaków, Redłowo
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016, Redłowo, chłopak
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, Marysia, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, Kajetan
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016, Kliniczna, chłopak
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
amadea 09,10.2016
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016
Mała_1985- 14.10.2016, szpital wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, Zaspa, chłopak
szafir - 19.10.2016

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-3-t672216,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień - październik 2016 (4)

Gratulacje super że w końcu się udało, odpoczywajcie teraz i oby jak najszybciej do domku.

wow gratki, dobrze że jakoś to poszło w końcu :)

Dzis o 18:07 ,na Klinicznej ,urodziłam Adriana, 4230. 13 dni po terminie, 11h , siłami natury (choc z pomocą oksytocyny, gazu rozweselającego i znieczulenia ZZO). Nie bójcie sie znieczulenia.

Princessa trzymamy kciuki
tak na pocieszenie ja w sumie synka rodzilam 46 godzin. tez oksy dostalam bo brak rozwarcia bylo. pozniej wsyztskie mozliwe znieczulenia bralam. juz na koncu kiedy mialm surcze czulam jej bo ile mzoan byc tak nacpanym. porod zakonczyl sie kleszczowo. najwzniejsze ze maly caly i zdrowy wazyl 3580g a cora w sumie 6 godz porodu 3945g poprostu mialam polozna aniola doslownie. kazdej z nas zycze takiej babeczki. ciekawe jak teraz sie rozegra.
na razie maly 36.1 dzien wzy 3000g wsyztsko ok z nim wiec czekamy. ja mega zgaga doslownie po wsyztskim. pomaga troche mleko i reni ratuje.

Princessa wiem co czujesz.. mam nadzieję, że długo już Cię męczyć nie będą. Niestety oni tam wstrzymują bardzo długo :/ na siłę sn.
U mnie trwało wszystko 20 godzin, a oksy musiałam dużo dostać, by skurcze się zaczęły. Ból i rozwarcie zaczęło się robić dopiero po znieczuleniu zzo.

Trzymam za Was kciuki :*

Princessa oby szybko poszło. Ja własnie wróciłam od lekarza mały na już ok.3400 dostałam skierowanie na patologie ze względu na cukrzycę ale narazie mam się wstrzymać z wizytą chyba ze będzie się coś działo. Jeśli Ńie to za tydzień dostanę nowe skierowanie i po 25 będę musiała się stawić bo podobno ciążę z cukrzycą rozwiązuje się przed terminem.

Princessa to masakra że tyle Cie wstrzymują, coraz gorsze mam zdanie o Klinicznej chyba. Ja widać miałam wyjątkowe szczęscie 4 lata temu że przez 3 dni na patologii ani jednego krzyku nie słyszałam na to wychodzi.
Oby szybko się rozkręciło po oxy...

Ja wlasnie zaczęłam indukcje . Może cos sie ruszy , niestety szyjka głęboko w tyle ... Tez słyszę te krzyki, chce mi sie ryczeć przez to jestem przerażona ! Tu na usg wyszło 4 kg i nikt nie podjmuje tematu cesarki :( zwariuje zaraz...

U mnie znowu na porodówce na Klinicznej słyszałam krzyki kobiet i to samo stresowało mnie jeszcze bardziej :P Z oddziału poporodowego też byłam zadowolona :) fakt łazienki okropne, ale te kilka dni trzeba przeżyć.

paaml, byliśmy już na kontroli u kardiologa i serduszko nie ma szumów już, na usg też nie widać szczelinki więc chyba się zrosła :)

Ja też się stresowałam obłożeniem w szpitalu, ale jak przyszło co do czego mimo, że miejsc nie było, nie było problemu z przyjęciem mnie.

Kika dobre wieści, trzymajcie się z synkiem dzielnie.
Pirelka niech dziewczynki rosna zdrowo, z serduszkiem tez wszystko się ułoży.
Princessa trzymam kciuki i współczuję, obys poród miała szybki i lekki.
Przeraża mnie to oblężenie na porodowkach, co prawda do terminu jeszcze trochę ale nie chciałabym jeździć po całym trójmieście. Najgorsze ze zycie pisze wlasny scenariusz i nasze plany i tak ida do kosza, bo ja nie brałam innej opcji niz Redłowo, a teraz ten remont i brak miejsc wszędzie. Coraz bardziej sie stresuje.

Ja pobytu na patologii w pierwszej ciąży bardzo się bałam, właśnie sama ta nazwa odstrasza, bałam się że same krzyczące w bólach kobiety będę słyszała ;) ale pozytywnie to wspominam na Klinicznej, było spokojnie, byłam 2 dni w oczeekiwaniu na cc. W sali pooperacyjnej też były spoko warunki, wygodne łóżka, masakra się zaczęła dopiero na położniczym, warunki sto razy gorsze, łazienki okropne, ogólny chaos i zamieszanie, cieszyłam się że już po 48h od cc nas wypisali bo bym dłużej nie dała rady chyba.

Mam do odsprzedania mleko PreNan (użyte 2-3 razy) i poduszkę MotherHood do odsprzedania gdyby ktoś chciał..

Tak to już jest że życie weryfikuje nasze plany, szkoda że nawet czasami nie ma od tego odstępstwa żebyśmy mogli trochę mu pomóc.
Widzisz co rodząca to inna wizja porodu, warunków itp. oby tylko każda z nas szczęśliwie urodziła.
Życzę ci dużo powodzenia i oby poszło jak najszybciej, odzywaj się do nas jak postępy.

Kochana mi zależało dokładnie odwrotnie , zeby nikt nie miał do nas wstępu , dlatego Klinicznej w ogóle nie brałam pod uwagę . Życie weryfikuje nasze plany... Nie chciałam indukcji i jeszcze wiele innych rzeczy ( skóra do skory 2 h, powolne rodzenie łożyska - ta jasne , jak na miejsce na porodowce kolejka, pewnie to tez bede mogła sobie co najwyżej narysować...). Plan porodu zostawiłam w aucie, bo moge sobie nim tyłek podetrzeć , wszystko idzie odwrotnie puki co :( wylądujesz tam gdzie cie przyjma. Sytuacja napewno sie zmieni w ciagu kilku dni , ale na razie to jakiś normalnie wysyp patologii i rodzących w trójmiescie !;(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć Princessa trzymam kciuki żeby szybko poszło też nie chciałabym trafić na patologię jakoś samo słowo odstrasza.
Przeraża mnie to przepełnienie w tych szpitalach chcę rodzić na Klinicznej ewentualnie myślałam o Zaspie ale z tego co czytam to chyba trzeba zacząć myśleć np. o Wejherowie albo Kartuzach, już sama niewiem.
Dla mnie szpitale gdzie dziecko przy odwiedzinach zostaje za szybą odpadają nie biorę ich wogole pod uwagę, chcę żeby moje dziecko od początku miało kontakt z normalnymi ludzkimi bakteriami, pierwsze też tak miało i nic mu się nie stało, nie ma żadnych alergii ani nie chorowało jakoś specjalnie, a co najważniejsze chcę żeby jego tata i starszy brat mieli z nim kontakt od początku, przy pierwszym mąż już na drugi dzień w szpitalu nauczył się przewijania i ubierania.
Oj boję się strasznie jak to będzie, a słyszałyście o przesądzie z pełnią księżyca - to już jutro !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wyszedl balonik , skurcze minimalne .. Czekam na indukcję , sa 3 kandydatki i nie ma miejsc na porodowce .. Czekam , obym sie prędko załapała bo bardzo nie chce juz tu byc ;(

Sytuacja na Klinicznej jest taka, ze wlasnie zajęto przedostatnie łóżko. Na zaspie chyba tez cienko z tego co słyszałam to odsyłali. Mi wlasnie założyli cewnik Foleya ,oby cos dał!

Gratulacje super oby do przodu. Bardzo się cieszę :-)

Dziewczyny dzisaj po 3 miesiącach synek wyszedl do domu ja tez mam do oddania mleko prenan użyte 1raz moze komus sie przyda.My mamy monitor Angel care właczaja sie pojedyncze alarmy nawet jak maluch lezy i nie spi.

Dorota, dla mnie monitory są bezcenne. Bez nich chyba bym nie zmrużyła oka, a tak czuję się spokojniej. Moim zdaniem warto zainwestować i nie żałuję!
My mamy BabySense 5 :)

Princessa trzymam kciuki za rozwiązanie!

Inne tematy z forum

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (115 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Czynna logopeda z Rumi z przedszkola "Pod Topolą" na showup (3 odpowiedzi)

Zróbcie co chcecie z tą informacją, ale Pani i występuje na żywo i pracuje z dziećmi...