Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz. 9

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-8-t534012,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz. 9

Ewik bierz syna. Moj 3latek tez roznosi otoczenie. Moze zajma sie soba:-) Uplawy tez mam od samego poczatku..Co wizyte kontroluje i jest wszystko w porzadku i jest to normalne.
Sezon grilowy uwazam za rozpoczety:-) 6stopni na dworzu i mega wiatr ale zjedlismy. Jakby nie brzuch i maj to bym zalozyla rajstopy pod spodnie:-)

Ja niestety na spotkaniu raczej się nie zjawię, bo muszę w piątek oddać całą pracę i specjalnie wzięłam tydzień wolnego z.pracy na pisanie. A dzień w plecy to za dużo :-(

Co do uplawow to ja mam cały czas, zmniejszyły się trochę po antybiotyku i clotrimazolu ale nadal są spore, podejrzewam, że ta infekcja co miałam nie jest w dalszym ciągu wyleczona :-/

W poniedziałek pójdę porobić część wyników.
Dzisiaj mierzyłam kilka razy ciśnienie i faktycznie jest jakieś skaczące, nie jest mega wysokie ale skacze.
Przez ten mandat to i tak dziwne ,że nie mam 200/150 .. Jeszcze się wściekam.

Dziewczyny we wtorek będzie tylko 2 chłopców jeżeli dobrze pamiętam ?
Ja mojego 5latka też bym wzięła ale On z tych temperamentnych , nie wiem czy Nam spotkania nie rozniesie :P

witam Was serdecznie:):):)

link do ogłoszenia http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/wozek-wielofunkcyjny-maxi-cosi-mura-4-tango-red-ogl8222552.html

polecam Wam - stan idealny

Evik znajoma opowiadała, że nagle zaczęła puchnąć i jak sie potem okazało miała nierozpoznane zatrucie pokarmowe - nerki nie działały tak jak trzeba i stąd takie zatrzymanie wody w organizmie. Jej lekarz oczywiście na to nie wpadł. Da się to rozpoznać po podwyższonym białku w moczu. Dlatego badanie moczu obowiązkowe

My też byłyśmy umówione z koleżanką, że się spotkamy a dziewczyny pojeżdżą na rowerach a tu aż 6 stopni na dworze. Ale spotkałyśmy się w domu i kupiłam od niej fotelik do karmienia taki :

http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-chicco-polly-2w1-prezent-x3-i4182260270.html

za 100zł niezniszczony :)

Ja mam też dużo upławów białych ale mam tak niemal od początku, gin mówił,że tak może być bo są niezabarwione a wymaz wychodzi mi ujemny.

EWik ,na obecna chwile mam jakies 16 czy 17 na plusie

Ewik ta opuchlizna jest podejrzana. Wez zrob badania aspat i alat czy jakos tak, mocz i morfologie bo szczegolnie jak ci jeszcze twarz puchnie to trzeba to sprawdzic.

Jaka piękna majówka właśnie otrzymałam prezent od Straży Miejskiej w postaci mandatu bo Ktoś życzliwy znowu Nam psa wypuścił z ogródka !
Pies odebrany kilkadziesiąt metrów dalej - koszt imprezy : 200zł .
Szlag jasny mnie zaraz trafi :/

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07 córeczka
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Ewik moze po prostu czas wziąść papiery i poszukać kogoś godnego zaufania... Bo może to nic a może trzeba działać...

No myśmy tez mieli dzisiaj plan na rybki i grilla... Ale na planie pozostanie. Zawsze jak ma się wolne to musi sie pogoda popsuć ;/

A jak jest z waszymi upławami?. Kurcze ja mam takie, ze jak nie mam wkładki to przesiąkają mi majtki (bawełniane, nie wspominając o koronce ;p) a wkładki zmieniam z 3 razy dziennie. Te rossmann'owskie wkladki nawet mi przesiąkały w ciągu dnia.

Tyle,że u mnie jest ta opuchlizna kończyn dolnych i górnych no i twarzy i nie nastąpiła żadna zmiana diety, jeszcze w kwietniu miałam tylko 3-4kg na plusie :/
Ginka od razu powiedziała,że te 6kg to większość wody tylko dlaczego stwierdziła,że to normalne przy opinii 2 położnych,że koło normalnego to nawet nie leżało.
Dzisiaj stopy maja normalny kolor i zwyczajną opuchliznę, ciśnienie rozkurczowe podwyższone ale paniki nie sieję.

Mnie bardziej od tych dolegliwości drażni tumiwisizm Ginki . Wg Niej zawsze wszystko jest ok, na USG genetycznym stwierdziła,że kość nosowa obecna a fałd karkowy nie powiększony i jak myślicie ? Zrobiła pomiary ? Nie! Stwierdziła to "na oko" i to byłoby na tyle jeśli chodzi o USG w 12tc. A połówkowe gdzie sprawdza się prawidłowość rozwoju narządów wewnętrznych i bada dokładnie serducho - zaznaczyła obwód główki i brzucha i powiedziała,że wymiary są ok i wsio.
Oczywiście nie ma zielonego pojęcia,że chodzimy prywatnie i pomyślcie sobie Ile Kobiet jest nieświadomych,że takie badanie powinno wyglądać zgoła inaczej i poprzestają na wizycie u Niej.

To by było na tyle w kwestii marudzenia ;)

Afro a ile przybrałaś ogólnie?

Sabbi osobiście wolę czerwiec ;) Szczególnie jak taka pogoda za oknem, jak dzisiaj.

Mieliśmy wybrać się do ZOO ale średnio to widzę bo wieje okropnie i deszcz zapowiadali.

A taki skok wagi też mi się zdarzył. Chyba o 5 kg w 4 tygodnie gdzieś koło 20tc i mi gin tylko na to "Oooo pofolgowaliśmy sobie, no ładnie".

Ewik ja w ciągu 3 tyg prxytylam 6 kg swego czasu. I lekarz też nie zareagował i mam się dobrze

Ewik położ sie spać i postaraj nie myśleć! Jutro będzie lepiej!! Zaczyna się maj najpiękniejszy miesiąc w roku! Rośnie w Tobie nowy mały człowiek ach! ten maj!!! :)

Dziewczyny pietruszki "używam" odkąd Luna (jeżeli dobrze pamiętam ;) ) o niej napisała ale dzisiaj rano obudziłam się ze stopami takimi, jakbym z wrzątku wyjęła , nie wiem jak to opisać - były czerwoniutkie i takie rozpulchnione ..

Polika mnie brzuch swędzi od dawna ale to nie jest jakieś uporczywe swędzenie więc jakoś się nim nie przejęłam - teraz będę musiała się obserwować.

Wiele już mówi te 6kg na plusie :/ Nie ogarniam myślami nawet, tyle to powinnam przytyć przez co najmniej 8tygodni a naprawdę nie jem więcej, wręcz przeciwnie bo odkąd jestem na L4 to nie podjadam fastfoodów na mieście.

I jeszcze jak na złość mamy weekend majowy i w razie W tylko IP .. Unikam jak ognia .
Dzisiaj to na pewno nie jest mój dzień :/

Dziewczyny mam taką prośbę do tych, które będą na spotkaniu 6 maja ;)

Mamy w Wejherowie taki problem, że ustawili nam na skrzyżowaniu licznik wykroczeń przejechań na czerwonym. Skrzyżowanie jest długie a pomarańczowe światło pali sie 2,8 sec przez co ilość mandatów, które dostają kierowcy za to, że nie zdążają wyhamować jest gigantyczna. A 300zł to nie mała kwota... Walczymy o wydłużenie pomarańczowego światła lub założenie liczników. A nie dość, że jest masa mandatów to jeszcze wypadków, bo kierowcy nagle hamują by uniknąć mandatu a Ci za nimi niekoniecznie zdążają... Tak jak wczoraj cysterna władowała się w osobówkę...

Jeśli miałybyście chwilę czasu i chęci to na fanpage'u akcji jest do wydruku lista (w zdjęciach), która zostanie dołączona do petycji, która zostanie złożona Ministrowi. Należy tam wpisać imię, nazwisko, PESEL i podpis. Nie muszą to być kierowcy. Byle pełnoletni.
Ja bym te listy zebrała na spotkanku i dostarczyła w odpowiednie miejsce ;)

https://www.facebook.com/pages/Liczniki-%C5%9Bwiate%C5%82-na-drogi-w-Wejherowie/436149693182446

Na opuchnięcie i zatrzymywanie wody spróbuj jeść grejpfruty i pic wodę z pietruszka i cytryną < natkę pietruszki z sokiem z 1 cytryny zmiksuj dodaj lodu i 1litr wody super orzeźwia i pomaga>.
Jak pisałam wcześniej mój gin polecał i koleżanka próbowała i podobno jej troszkę pomaga.

Cholestaza ciazowa tez cos ma z duza opuchlizna ale do tego swedzenie chyba dochodzi. Moze w tym kierunku warto poszukac jakichs badan no ii mocz.

Na opuchliznę podobno jest bardzo dobra pietruszka. Nie wiem czy Luna w poprzednim wątku nie pisała jak zrobić koktajl właśnie z pietruszką o względnym smaku. Albo wyczytałam to na mamach czerwcowych. I to polecała też ciężarna ;)

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...