Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz. 9

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-8-t534012,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz. 9

http://allegro.pl/kolyska-sweet-melody-na-pilota-niebieska-i4180916471.html

Polika to dobrze,że na uważaniu się skończy :) Ciekawa jestem jak będzie u mnie bo w tej ciąży sporo słodkiego jem.

Żadna więcej niema podejrzanej opuchlizny ? Zgapiłabym badania ;)

No masz racje w sumie. Diagbozy nie postawi ale mozeporozmawiac z innym lekarzem, moze zadzwonic gdzies i podpytac czy masz z tym czekac no nie wiem.ale badania koniecznie jakies...

No i mam wyniki glukozy. Jest lepiej ale i tak troche powyzej normy. 147... musze uwazac co jem ale jak to pani polozna stwierdzila, tragedii nie ma wiec az tak sie nie przejmuje. W pierwszej ciazy tez mialam podobny wynik i jakos tez nikt nie panikowal. Tak sie pocieszam troszke:)

Polika tylko tak myślę sobie,że właściwie bez wyników żaden lekarz diagnozy nie postawi. Żaden poza moją - dla której wszystko jest normalne :/ Więc najpierw zrobię na własną rękę wyniki a 07.05 podpytam Olszewskiej , co o tym wszystkim myśli - mam nadzieję ,że mi podpowie a nie potraktuje jak pacjentki jedynie na USG. Za 280zł w innym gabinecie miałabym pewnie full serwis.

Zapisz sie gdzies na piatek... po co sie denerwowac?lepiej dmuchac na zimne:/ kurde ci lekarze czasem traktuja wszystkich tasmowo:(

Przepadła mi taka długa wiadomość,że podwójnie mnie szlag trafi chyba :/
W skrócie:
Wracam z wizyty wściekła jak osa.
Położnej nie podoba się opuchlizna i sinawe nogi, Tętno Małego 165, przyrost wagi 6kg (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) w ciągu 4 tygodni ! i te moje skurcze, o których Wam pisałam bo absolutnie nie mają prawa boleć na tym etapie.
A moja Ginka jak wsio usłyszała to w kartę wpisała obrzeków brak, innych dolegliwości brak, kontrola za 4tyg.
Mam leżeć, pachnieć, zażywać no-spę i puchnąć bo te 6kg to woda a ciężarne tak mają !!

I co ja mam począć ?
07.05 idę do Olszewskiej na USG 3D, dopisac się na badanie ginekologiczne? Czy gdzies szybciej znaleźć ? Czy uznać,że wszystko jest super mimo,że dzisiaj ciężko mi stać, siedzieć a nawet leżeć, czuję się jak balon,którego nie można dotknąć bo wszycho uwiera :/

Do SR chodze na Wałową od 24tc

Hej! Ja wlasnie wrocilam z powtorki glukozy. Tym razem bez zaslabniec, duzo lepiej poszlo:) wieczorem wyniki. Mam nadzieje ze nie bede musiala przejsc na scisla diete bo jakie mi z zycia przyjemnosci zostana?;)

Ja tez nie martwilabym sie deszczem. No chyba ze bylaby jakas mega pompa wichura i urwanie glowy. A tak to zawsze mozna gdzies w knajpeczce usiasc.

Teraz czekam do 8 maja na usg:) nie moge sie doczekac. Oby plec sie nie zmienila! :)

Mamy majowo czerwcowe sie rozpakowuja... o matko! Wiecie jak nam juz malo czasu zostalo? Ja sobie pomysle ze to tylko 9 tygodni do terminu to mnie jakis taki niepokoj ogarnia... jeszcze tyle rzeczy do zrobienia...

Tam teoria jest raz w tygodniu i raz w tyg gimnastyka. A spotkań z teorii 10.

10 tygodni? o kurcze:/ to na Klinicznej sie w miesiac wyrobilismy, ale zajecia byly 2-3x w tygodniu..

Ja mialam 104 ale to bylo po pizzy wiec mnie pewnie wzdelo troszke :P

co do szkoly to idę wlasnie do Super mamy ale w Wejherowie :) i tam zapisy od 20tc ale gdzieś widzialam w innej ze od 24. Kurs trwa 10 tyg wiec to ostatni gwizdek.

Ja w tej ciąży ubóstwiam frytki i za każdym. Razem jak przejeżdżam obok Mc musze sie skusić :D

sama zmierzyłam ,bo sprzeczałam sie z moim ,ze mam wiekszy brzuch od niego ;)))ale o dziwo juz tak nie tyje ;)))) kofffana jestes ;))))

Ja mam w pasie ok 97-98 cm , nie wiem ile miałam przed ciążą. Dziś koleżanka też w ciąży ale miesiąc krócej zaprosiła mnie na lody i chętnie pójdę :)
Też mam zniżki do McDonalda:)

co do szkoly rodzenia... ja na kliniczna chodze i jestem tak jakby "najmlodsza" brzuszkowo. wiekszosc dziewczyn ktora jest w mojej grupie jest w 35/36tyg.. wiec w sumie nie wiem jakie sa zaleznosci. Duzo dziewczyn poleca szkole Super Mama czy jakos tak;-)
ps w skrzynce wczoraj znalazlam znizki do mcdonalda:-P:-P:-P zabiore na wszelki wypadek;-)

Afro będę kochana i się zgodzę;)) muszę zmierzyć swój obwód;) sama mierzysz czy u położnej?

Muminka zamienmy sie brzuchami bo ja to juz schylic sie nie moge chociaz na pare dni ;)) 100cm w obwodzie ;(

u mnie na szkole to juz raczej za pozno...

Laski nie martwmy się o pogodę, jak coś to pójdziemy do Maca na shake albo coś dla kobiet w ciąży;D hahaa
Sabbi skoro chodzisz w obcasach i leginsach sprzed ciąży, to na pewno jest dobrze!;) to moja pierwsza ciąża i jakoś ten brzuch nie chce wyjsć, ale już nawet nie chce, niech tak zostanie;P
a ja jutro płynę promem do Szwecji;D

Olcil jedz do mamaija polecam Olafa.. naprawdę sie zna a cene da najlepsza:)

wlasnie co do szkoly rodzenia .. dziewczyny jak to jest. . Do kiedy można sie zapisywac? Do ktorego tyg?

hej ho! ja też się melduję na spotkanko:)
My dziś byliśmy w BoboWózkach w gdansku... masakra jakas. Facet nie potrafil sklecić jednego porządnego zdania o wózkach, no nic nie umiał, nawet pokazać regulacji wysokości zagłówka... ehh.. jutro do MamaiJa.
Ja się nie pochwalę brzuszkiem bo jakoś tak sie wstydze:P

Inne tematy z forum

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...