Nabici w remont? Nie daj się oszustom

Opinie do artykułu: Nabici w remont? Nie daj się oszustom.

Remont mieszkania. Fachowcy-budowlańcy dogadują się z właścicielem i rozpoczynają robotę, by za kilka dni porzucić miejsce pracy. Znacie? Pewnie tak, bo to niestety dość powszechne zjawiskoPan Rafał miał być idealnym fachowcem. Na spotkanie przyszedł z bogatym dossier, wypełnionym zdjęciami jego ekipy przy pracy. Zapewniał, że niewielką, trzymetrową łazienkę skończy w dwa tygodnie. Pracy w sumie nie było dużo. Trzeba było wymienić wannę, częściowo zabudować rury, zbić stare kafelki i położyć ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem zadowolona

Przykro czytać o trudnych przeżyciach z fachowcami różnych branż. Dlatego tez postanowiłam podzielić się opinia o firmie która wykonała tapetowanie ścian w moim mieszkaniu .
Oferowana przez nich usługa była wykonana z odpowiednia precyzją. Efektem ich pracy były dokładnie wymalowane elementy od drzwi, grzejników czy rur . Powierzchnie, na które nakładne były tapety , zostały do tego właściwie przygotowane. Materiał nakładany w idealny sposób, bez krzywizn, z odpowiednim dopasowaniem wzoru do siebie oraz uniknięciem powietrza, które mogłoby się wdać między ścianę a tapetę. Posprzątali i już.Firma godna polecenia czysto, sprawnie fachowo : mail do nich uslugimalarskieitapeciarskie@gmail.com tel 663392090

Mariusz Lipski Katowice

Dzień dobry, ja tez zostałem oszukany przez tego człowieka. U mnie nie dokończył robot i zwinął się z mieszkania. Jeśli ma pani więcej informacji proszę podać kontakt i możemy uzgodnić co wiemy. Trzeba gnoja tępić.

mariusz lipski katowice

głęboko wierzyłam, że mariusz lipski (katowice) to uczciwy fachowiec, podjął się remontu i po pierwszym etapie prac dostał zaliczkę i zniknął. zablokował mój numer telefonu i nie oddał nawet kluczy do mieszkania. bardzo przestrzegam przed tym człowiekiem.

Jeśli jest to pan Eugeniusz, którego umiejętności swego czasu mogłem podziwiać w programie "Usterka" - błagam o jego namiary. (garwie@wp.pl).

Lepiej umowę i prawnika...

Warto nawet w prywatnymi majstrami zabezpieczać się jakąś umową. No bo niby skąd człowiek ma wiedzieć, że zatrudniana osoba się zna i jakie ma zabezpieczenie. Ja od razu poprosiłem, żeby podpisać śmieciówkę, bo nikt na tym dużo nie zubożeje, a ja mogę potem takie partacza pozwać, jak mi zrobi śmietnik z salonu, bo nie potrafi. Umowy mi robią w kancelarii Dubiel & Sawinda, żebym był pewien, że na pewno wszystko będzie w nich jasne i przejrzyste, żeby nie było, że potem chcą więcej kasy albo czegoś nie zrobią, bo tego nie było w umowie.

Ostrzeżenie

Ostrzegam przed pseudo fachowcem Marcinem Sawko ,który ogłasza się do remontu w Sokółce .Nie zna się on na fachu , bierze grube pieniądze I partaczy swoją pracę

efachowo

z fachowcami trzeba uważać.. raz miałem firmę z polecenia i strasznie spartaczyła osobę, potem zacząłem szukać pojedynczych fachowców żeby to poprawili i na efachowco.pl znalazłem Pana, który poprawił wszystkie niedokończenia tej firmy i wziął o połowę mniej pieniędzy

Nabici

My mieliśmy bardzo podobna sytuację. Tylko że częściowo zrobił łazienki i je spierniczyl, naniszczyl bardzo drogich plytek. Jak zrobił niezgodnie z projektem i kazalismy poprawić to obraził się i zamknal w sobie... Poprawki po nim troch ę nas kosztowały, ale na szczęście kolejny Pan zrobił w 2 tygodnie to, co nasz "miszcz' nie mógł w 2 miesiące. Ostrzegam przed firma 100ppp remonty i wykończenia. Dosłownie... Wykonczenia;)

:)

to mile. Ale 80 20 przesada. Kazdy z nich robi te lazienki na co dzien od zlecenia do zlecenia. Kazdy z nich ma rowniez rodziny. Od 8- 16 starczy.

pozdrawiam

fachowcy od siedmiu boleści

Tacy "fachowcy" to porażka, a jak człowiek planuje remont, to nie śpi po nocach, bo sam nie zrobi, a kogoś trzeba wynająć. U mnie się sąsiadka nacięła na takiego "fachowca", więc ja do remontu łazienki szukałem gościa trzy tygodnie, czytałem opinie na forach, i na fb, czy przypadkiem kogoś nie oszukał. Chyba wysiłek się opłacił, bo wszystko miałem na piśmie, porządnie zrobione, a kasa taka, jaką ustaliliśmy na początku.

w takimrazie błagam o kontakt do tego fachowca

Nie polecam z całego serca pana Rutkowskiego (ani Roberta ani Arkadiusza) - sprawa będzie w sądzie za opieszałość, kłamstwa, mydlenie oczu i niedotrzymywanie terminów. Budowa przeciągnęła się o dodatkowy rok, zepsuł nam nerwów, zdrowia i straciliśmy przez niego dużo pieniędzy. Na prawdę - nie polecam, trzymajcie się od tego kombinatora z daleka!
certyfikat kupiony, nie przedstawia żadnej wartości .
Firma eko-domy drewniane z Przywidza
http://www.eko-domydrewniane.pl/
tel. +48 504 860 309
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam ten sam problem

Fachowiec miał położyć 14m2 płytek na podłogę w przedpokoju i 10 m2 na ściany, do tego sufit podwieszany z malowaniem i malowanie pozostałych ścian w przedpokoju w sumie z sufitem do pomalowania było 20 m2. Ustaliliśmy, że wszystkie te prace+przygotowanie do montażu drzwi z ościeżnicami, czyli to co najbardziej pylące zrobi do świąt, a potem drzwi, bo mieli je dostarczyć w okolicach świąt. Dogadaliśmy się do ceny (nie było tanio) i zaczęły się "prace". Nie będę opisywać szczegółowo tempa tych prac, szkoda nerwów, fachowiec obiecywał gruszki na wierzbie, a nawet proste ucięcie płytki było problemem, tzn. zła płytka, zła ściana, zła pogoda wszystko miało wpływ na efekty jego pracy, na sugestię, że może fachowiec zły - wielki foch. Po ciężkiej awanturze 20 stycznia rozstałam się z tym fachmanem, który energii dostawał tylko, jak chciał wyłudzić pieniądze. Nie powiem cos tam zrobił, 7 razy fugował ścianę i jeszcze dziury zostawił, przy okazji montażu drzwi, które razem zamawialiśmy i wszystko sam mierzył okazało się, że źle zmierzył trzeba przycinać - przyciął i to kilka razy poprawiał a i tak krzywe:(. Wyszczerbione płytki zapaskudził fugą, w łazience zniszczył płytki też zapaskudził czymś, że dopiero przy myciu wyszło, przy montowaniu sufitu uszkodził drzwi wejściowe (te nie były do wymiany), szlifierką pociął płytki na podłodze, które wcześniej z takim mozołem układał i foch, że ja oczekuję wymiany tych uszkodzonych płytek przecież to można pisaczkiem zamalować:). Nie umiał otworzyć pianki do montażu drzwi (zła pianka) tak się siłował, że ją wylał na tę nieszczęsną podłogę i miałam Kilimandżaro na środku, myliście te tłuste plamy po piance? Ja tak, bo "fachowiec" nie od tego. 5 godzin fugował te 14 mkw podłogi z wydajnością 1kg fugi/na godzinę. Nie pomalował mi jednej ściany, bo mu wałek nie chwyta a on pędzlem malował nie będzie. Za to kasę za ten kawałek ściany chciał wyłudzić. Do teraz nie rozliczył się z zadatku na materiał, za to chciał kolejne pieniądze za "wkład własny". Jedyne co mi dał w gratisie to bekanie, puszczanie bąków i te "gruszki na wierzbie". Tak, że wysoka cena za usługę nie jest gwarancją fachowości, polecenie od znajomych też, pozostaje sąd. Jak ktoś lubi gościć flejtucha to polecam pana Artura z Tychów 601599043

witam jestem Monika

Witam a ja trafiłam na dobrego młodego człowieka z łomianek tzn kolo warszawy umnie zrobił remont łazienki kuchni i pokoju nie spiewał tanio był drogi ale dokładny mam łazienke co nawed od 2 lat nic nie robiłam i polecam tego pana ale kto trafi na takiego jak ja trafiłam podała bym namiary ale tu nr tel jest zabrobiony pozdrawiam

widze ze tu ludzie szukajom ...

witam ludzie nie szukajscie tanich fachowców jak to mówiom tanio to bedzie tanio zrobione jak tanio tzn nie jest dobrzee pozdrawiam ludzi co szukajom tanich roboli a teraz wypisujom nie wiadomo ci

p.Tomeczek

Nie polecam firmy gato z Gdańska p. Gabrieli Kowalewskiej oraz p.Tomasza Kaczmarskiego ich motto ;Dobrze nie znaczy drogo ; a powinno być ; Drogo nie znaczy dobrze ;

Fachowcy

Studio Mebli Storm Krzysztof Buczko nie polecam tej firmy zbyt wygórowane stawki, bezkrytyczne podejmuje sie zleceń mimo braku doświadczenia. Charakteryzuje sie brakiem rzetelności i dokładności, ukrywają własne bledy. Nie dotrzymują terminów rozpoczęcia i zakończenia prac, a także nie poczuwają sie do odpowiedzialności za ewentualne wady wykonanych prac

firma/?/ bierze zaplate i zawlaszca faktury za zakupy materialow

...podstępem klent nie wie ze w marketach kasy wprow. KOD firmy? i w tytule nabywcw jest f i r nm a a laci / klient...Klientowi jak już zada daje się k s e r o! faktur...Za robote przejazdy / benzynę czs 300zl/ na malek robocie 10m2...zarabiają na demntazu małych elementow...wnoszeniu/ 150' wynoseniu tak samo ..tak czy owk roboty nie widać a pieniądze wydane...i to nie odotyczy " zlotej raczki" tylko większych? firm...okdadnie cie na czym się da ...i na oniec podsunie 10% rabaru ? oskubany zostaje r a b a t o w a n y...żeby się wydawalo ze ...to jakiś zysk dla klienta...

zamieszkały Pobiedziska-Letnisko

Re: Nabici w remont? Nie daj się oszustom

Jak ktoś chce mieć zniszczoną podłogę to polceam cykliniarza Krzysztof

503726028

http://forum.trojmiasto.pl/nnt-cyklinowanie-parkietu-poleccie-kogos-sprawdzonego-t105757,1,16.html