Nabici w remont? Nie daj się oszustom

Opinie do artykułu: Nabici w remont? Nie daj się oszustom.

Remont mieszkania. Fachowcy-budowlańcy dogadują się z właścicielem i rozpoczynają robotę, by za kilka dni porzucić miejsce pracy. Znacie? Pewnie tak, bo to niestety dość powszechne zjawiskoPan Rafał miał być idealnym fachowcem. Na spotkanie przyszedł z bogatym dossier, wypełnionym zdjęciami jego ekipy przy pracy. Zapewniał, że niewielką, trzymetrową łazienkę skończy w dwa tygodnie. Pracy w sumie nie było dużo. Trzeba było wymienić wannę, częściowo zabudować rury, zbić stare kafelki i położyć ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

GKA, GWE itd.

Czy według ciebie Gdańszczaninie, ludzie, którzy pochodzą ze wsi są gorsi od ciebie? A po Twoim komentarzu widzę, że głównym problemem dla Ciebie są mieszkańcy Kaszub! Zgodzę się tylko z tym, że faktycznie wielu "fachowców" ze słupa bardzo psuje ceny na rynku. Klienci zaczynają się przyzwyczajać do tego, że za usługi jakie oferujemy, mogą płacić mało, ale nie są świadomi tego że sami wpuszczają się w maliny zlecając zadania za grosze Panom Heńkom. Czy to z Kaszub, czy z Warszawy, czy z Trójmiasta, są takie Heniutki, którzy powodują, że klienci nie doceniają wkładanego przez Nas wysiłku w swoją pracę i myślą że to przecież można zrobić o połowę szybciej. Owszem, że można, tylko z jakim efektem? Niedoróbki, usterki itp., to są efekty krótkich terminów, a co za tym idzie śmiesznie niskich cen. Także nie oceniaj ludzi po tym skąd pochodzą, bo to zjawisko występuje również w Twoim rodzinnym Gdańsku (kolesie w autach GD, GDA). A na Kaszubach i ich okolicach jest naprawdę wielu porządnych fachowców, którzy też cierpią z powodu Panów Heńków. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja nie mam męża , widać żę nie znacie ludzi dobrej woli, zresztą w nosie top mam . mnie w konia z remontem nie zrobili :)

Wykonawca

Mili Państwo! Jestem wykonawcą prac wykończeniowych od 9 lat. Moje zdanie na temat "fachowców" jest takie. W Polsce jest tak wiele firm, firemek, "fachowców" i partaczy, że nie sposób ogarnąć. Większość chce dorobić się w szybkim tempie dużych pieniędzy i biorą robotyjedna za drugą, albo co gorsza kilka jednocześnie. Ja staram się podchodzić do swoich klientów profesjonalnie.
Moi drodzy, umowa z wykonawcą remontu to podstawa! Przede wszystkim taka umowa jest pewnym zabezpieczeniem dla obu stron. Tak jak radzi prawnik G. Krzyżanowski, kary umowne są ważne również dla obu umawiających się stron, no bo niestety nieuczciwych zleceniodawców też u nas nie brakuje. Jeśli chodzi o zaliczki, jestem jak najbardziej za ich pobieraniem, ale dopiero po podpisaniu umowy. Nie można zaczynać takiej współpracy "na gębę". Jeżeli chodzi o terminy wykonywanych prac, oczywiste jest że w trakcie wykonywanie remontu zazwyczaj dochodzą prace dodatkowe i z tym trzeba się liczyć. Fachowcy z polecenia przeważnie sprawdzają się najlepiej, ale należy pamiętać, że każdy klient ma inne wymagania i inne standardy. Także wydaje mi się że powinniśmy po części zrozumieć i klientów i samych wykonawców, ponieważ rzeczonych oszustów jest chyba po równo po obu stronach barykady.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

2 elipy to porażka na jednej robocie

Ludzie!!!nie bierzcie naraz dwóch ekip np kafelkarza i malarzy bo się pozabijają a z jakości wyjdzie kicha.robię właśnie poprawki po takich ekipach.mieszkanie jest juź prawie po remoncie a większość nadaje się do remontu i tak sobie inwestor ZAOSZĆZĘDZIŁ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odradzam wszystkim firmę FAMA kuchnie. Jeśli checie mieć zabudowę kuchenną na czas i zgodną z projektem, jesli w ogóle chcecie mieć zakończona zabudowę kuchenną, omijajcie tą firmę z daleka! Firma mała, Internet jest wielki. Opinia szybko idzie w świat i mam nadzieje, że wkrótce znikną z rynku.

Autoryzowany Serwis Junkers

chyba do czasu, póki nie odwali "fuchy". Niestety miałam do czynienia z "fachowcem" - niestety bardzo nie polecam!!!!!!!!! Kilka razy dzwoniłam w sprawie reklamacji, pan stwierdził, że pewnie syn wykonywał robotę i za każdym razem dzwoniła o nieodpowiedniej porze - ile razy można??? Żeby nie było wątpliwości firma mieści się w Gdańsku ul. Kościuszki 8.

????

od 8.00 do 20.00 ? nawet obiad jadł w łazience - założyłeś mu smyczk czy co? Jak słysze o takich fachowcach którzy zarzynają się całymi dniami bez umiaru to im współczuje. Prace trzeba szanować ale swoje zdrowie i siebie też. Praca to nie więzienie od 8.00 do 16.00 plus ewentualnie 1 nadgodzina. To co tutaj opisujesz to niewonictwo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja miałam mieć 10 dni i tak było!!!

Mam znajomego fachowca i jak obiecał tak zrobił!! ma napięte terminy i czasem zaczyna parę dni później niż by się chciało ale łazienka wygląda pięknie!!!
Polecam!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

w pupach sie wam poprzewracalo

za dzien zyczyliscie sobie 500zl...cholota i prostactwo...bo koledzy wyjechali do UK i za tyle tam naciagalja angoli...tyle
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

a "Pan Wojtek"....

Pamiętacie tego nawalonego budowlańca z "Usterki"co sam ze sobą rozmawiał jak układał kafle??"Pan Wojtek"wymiata ich wszytkich haha

panowie od remontow nie sa sprzataczami

gwoli jasnosci

nikt nie wspomnial o samych klientach

ktorzy targuja sie o kazdy grosz i oczekuja codow.. dzwonia do mnie tacy prawie codziennie pytajac o cene ulozenia plytek za m2 i zawsze jest im za drogo.
ludzie rozsadku troche, za umiejetnosci nalezy dobrze zaplacic.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

bo takich ciołków zatrudniacie

nie sztuka jest zrobić, sztuką jest wykonać zgodnie z technologią. Ten kto zna się na rzeczy, ceni się. To tak jak ze stomatologiem, prawnikiem czy innym fachowcem.
Proszę policzcie to jedyna okazja.
1 m2 kafelek z wszystkimi dodatkowymi pracami jak docinanie, poziomowanie, wykonanie otworów( w gresie to naprawdę ciężko )mycie po układaniu i fugowanie zajmuje od 2 do 3 godzin + cały czas w niewygodnej pozycji. Po paru godzianch dostajesz szału itd.
Na pensję pracownika składa się wynagrodzenie + ZUS + podatek od wynagrodzenia + narzędzia + nowe ubrania co 3 miesiące itd. I tak:
15 zł/h dla pracownika + min 20 zł reszta=35 zł.
Jeżeli ktoś bierze 40zł za m2 kafli to albo na czarno ( i znika) albo będzie rzeźnia. Czynności która zajmuje 2 godziny, nie da się dokładnie wykonać w godzinę. Na prosty rozum i zdrowy rozsądek. Wasz remont, wasze pieniądze , wasz wybór.
Proponuję spójrzcie na katalog firm, budowlane usługi remontowe. Ktoś z tamtego działu co spaprze, to dostaje opinię negatywną i traci 10 następnych klientów.
do przemyślenia - nic na siłę- wasza kasa, wasz wybór

szkoda że kasy nie przyniósł z domu i nie dołożył do roboty

byłbyś szczęśliwy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

widzisz , tutaj wypisują tacy co to Zenka z polecenia..

za 20 zł za m2 kafelek wyrwali i on to jest gościu, bo od rana do nocy orał i tysiąc za miesiąc wyrwał. Narzędzia ma, bo z budowy gdzieś wyrzucili. Ale najważniejsze że tani, no nie?

jak "fachowiec" przed rozpoczęciem pracy

prosi o zaliczkę, to mu dziękuję i szukam nowego.Boazerię robiła mi pożal się boże ekpa fachowców, w końcu mąż sam dokończył, ale parkiet kładł mi super chłopak,żadnych zaliczek, żadnego piwa, a za kawę to mi 5x dziękował, zrobił w terminie tak jak obiecał.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jadruś, podaj maila to Ci wyślę. Nie chcę na ogólnodostepnym forum dawać telefonu człowieka (za dużo tu debili)