Nabici w remont? Nie daj się oszustom

Opinie do artykułu: Nabici w remont? Nie daj się oszustom.

Remont mieszkania. Fachowcy-budowlańcy dogadują się z właścicielem i rozpoczynają robotę, by za kilka dni porzucić miejsce pracy. Znacie? Pewnie tak, bo to niestety dość powszechne zjawiskoPan Rafał miał być idealnym fachowcem. Na spotkanie przyszedł z bogatym dossier, wypełnionym zdjęciami jego ekipy przy pracy. Zapewniał, że niewielką, trzymetrową łazienkę skończy w dwa tygodnie. Pracy w sumie nie było dużo. Trzeba było wymienić wannę, częściowo zabudować rury, zbić stare kafelki i położyć ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"(...)mało profesjonalne podejście panów od remontów. Zostawiają po sobie mieszkania w takim stanie, że aby się wprowadzić trzeba najpierw generalnie wszystko wysprzątać."

Ha ha ha :)

Powinni tak wannę skończyć, żeby przed wyjściem klientowi móc wodę do kąpieli napuścić!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

sopot

Porzadny fachowiec mieszka w gdyni i ma na imie Grzesiu.JEST REWELACYJNY!!!!!!!!!!!!!!!Sławek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja się nie zgodzę.

Nigdy nic "po znajomości". W razie jakichś zastrzeżeń mogą być same niezręczności. Mam na myśli oczywiście sytuację gdy znajomy wykonuje dla mnie jakąś pracę a ja mu normalnie płacę. W takim przypadku wolę nie mieszać stopy prywatnej i służbowej.

to nie rynna

to rura spustowa

a ja miałem super ekipe !!!

Ekipa któraą dostałem z polecenia zrobiła mieszkanie od a do z. Całe 70m2, wszystko ! Panele , płytki, malowanie itp. Zainteresowanych prosze o kontakt
piotrgdyx@gmail.com
powodzenia Wszystkim

fachowców wybieramy tylko z polecenia

słusznie

gówno prawda

śmiać mi sie chce z was pokrzywdzeni - róbcie se sami, i pamietajcie że okazja czyni oszusta i złodzieja. jestem wykonawcą od ponad 11lat i specjalizuje sie w poprawkach,nasłuchałem się setek historii, i powiem krótko to 90 procent klientów jest winnych ( brak nadzoru, rozdawanie zaliczek,), a potem płacze i lamenty. - ja tam nie narzekam robotę mam dzięki partaczom. ale tak jest wszędzie nie tylko w polsce
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

najlepiej to jeszcze do remontu zaangażowac prawnika

Żeby pomógł skonstruować umowę.
Bo nie wiadomo co gorsze: pozostawiona w połowie pracy łazienka, czy bezsensowna umowa na podstawie porad w gazecie.

Już same pseudo mówi za niego. Wyszedlem na miasto i jak mnie jakieś tramwajicho nie nie trzasło to mi w głowie zgasło.

dlaczego za m2 50zł

cena za metr kwadratowy najczęściej kosztuje tyle ile metr kwadratowy kafli - dlatego że w chwili gdy coś nie wyjdzie - a może się to zdażyć najlepszemu - to jest w stanie pokryć straty materiału - można mówić ja to zrobię sam , może trochę dłużej ale ryzyko strat biorę sam na siebie tzn jak będzie tak będzie - ale kafelkarz na takie fantazje nie może sobie pozwolić - bo po pierwsze - czas jaki poświęci ; po drugie - ilość pracy jaką włoży + zużycie sprzętu ( tarcze diamentowe , noże w maszynce do kafli też się zużywają no i ogółne zużycie wszystkich narzędzi tzw. amortyzacja ) , no i swojego rodzaju zabezpieczenie ze względu na ryzyko poniesienia strat z tyułu np pęknięcia kafelki czy późniejszych reklamacji ( o ile jest to pożądny fachowiec ) ja zawszedaję daję gwarancję 10 lat na moje usługi , dlatego moje kafle kosztują tyle tj 50zł/m2
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po opisie i imieniu chyba wiem o kim mowisz:)

Mam podobne wspomnienia, swietny fachowiec i przede wszystkim swietny czlowiek. Niestety nie mam do niego zadnych namiarow, jesli ktos z Was bedzie mial z nim do czynienia niech go serdecznie pozdrowi :)

Pier........sz, jak komuś wystarcza byle co to ok, mnie byle co, szczególnie zrobione przez siebie, zupełnie nie wystarcza,

płace i wymagam i chcę miec wypas lux malina
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pani MAGDALENO!

Pani Magdaleno, proszę gorąco o kontakt do tych dwoch panów fachowców;

dankaaa@poczta.onet.pl

Pani "Monika"

1. miałam umowę i co z tego.. Pan Zbigniew N. i tak mnie wykołował.. wypisywał mi sms'y, że wie gdzie mieszkam jak nie zapłacę itd.. a jak byla policja to przemiły pan policjant wyjaśnił mi czasookres jaki mnie czeka żeby skończyć tę beznadzieję.. prawie rok, świadkowie -jego skłóceni pracownicy i tak by już zapomnieli jak było i nie byłoby nawet świadków.. nasza polska rzeczywistość..
2. kochani.. pan Z. wcale nie był najtańszy! mi przede wszystkim chodziło o skończenie remontu, stawka była porównywalna!! więc nie rozumiem dlaczego to wg was tłumaczy że mógł mnie i paru innych oszukać.. Uważajcie Gdynianie - on nadal tu "oferuje" swe trefne usługi..
3. gratuluje i zazdroszczę wszystkim którym udało się szybko i sprawnie skończy remont, miłego remontowania w Nowym Roku :)

ale wy tu wszyscy sie przy..lacie do ludzi co sami remonty porobili nawet jesli nie sa specami w dziedzinie.

I co? Jajo sam zrobil na swoim i moze czuc sie wzbogacony o nowe doswiadczenia i o to ze potrafi sobie sam poradzic,
a nie byc frajerem ktory ma 2 lewe rece i woli zaplacic innym 'fachowcom' ktorzy zrobia z niego jeszcze wiekszego frajera
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

pewnie nic nie cieknie, wszytko ok, ale wasze mieszkanie wyglada jak robione przez kaszuba 15 lat temu :) duze macie połeczek

k-g z podświetlanych halogenikami? :)