Najgorsza randka wszechczasów

A więc idą walentynki, więc przekornie przypomniała mi się jedna jedyna internetowa randka na jaką odważyłam się wybrać. Za co do tej pory pokornie żałuję. Było to tak ekstremalne przeżycie że jak to wspominam to nie wiem czy śmiać się czy płatać ... heh, pewnie jestem sama sobie winna ale wyobraźcie sobie randkę z Kononowiczem. Tak, to była moja randka :(
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: Najgorsza randka wszechczasów

FF, dziecko do 3 roku zyskuje jakaś świadomość istnienia, ale nic nie wie o świecie, nie rozumie jego mechaniki, ani swoich uczuć.
Potrzebuje matki, a relacje z rówieśnikami są dodatkiem uczącym go jak współżyć z innymi, ale nie uczącym go nic o świecie.
Do okresu dojrzewania seksualnego uczy się podstaw istnienia, tego czym jest dobro i zło - czyli pewnych podstawowych zasad na podstawie których będzie później podejmował inne decyzje.
I gdy wpadnie mu ochota zabić bezdomnego by zobaczyć jak to jest kogoś zabić, lepiej by się kierował naukami matki, niż rówieśników z przedszkola (które często brzmiały "cykor, nie zje tego")

TB, oczywiście w swoim środowisku jesteś taka jak inne kobiety, więc wszystkie czujecie się kobiece i zapewne mężczyźni z waszego środowiska tak was odbierają. Czy tak jednak mogłaby o Tobie powiedzieć kobieta żyjąca 100 lat temu. Czy tak postrzegasz przyszłość przyszłych obecnych nastolatek?

Coraz więcej kobiet jest dominujących, pewnych siebie, agresywnych... do tego nie stronią od alkoholu, przekleństwa, papierosów, rozwiązłości seksualnej... Kopiują wszystkie męskie wady, często ukazując je w innych kobietach jako nowe kobiece cnoty - dowód ich równości, czy wolności.

Na przykład taka siłownia. Miejsce by pracować nad swoimi mięśniami, by stawać się silniejszym...
Umięśniona i silna kobieta - nowoczesna kobiecość:(

TB siłownia jest nudna:P i to bardziej rozrywka dla młodych lub napalonych na kobiety które tam przychodzą (nie odbierz tego jako przytyku, ale znam kilku facetów chodzących tam właśnie po to że łatwo tam coś wyrwać napinając muskle i niosąc pomoc).

Zresztą nie każdy ma siłę. Facet pracuje po 8 godzin fizycznie, podnosząc dziennie z kilka lub kilkanaście ton, że po pracy rękami szoruje o podłogę, a potem ma jeszcze iść na siłownię? Sam tak pracowałem, więc jak kobieta w sekretariacie zaproponowała mi darmowy karnet na siłownie to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać.

Może powinnyście się zastanowić co jest nie tak z Wami, że Wam się tacy faceci trafiają.
Palący? Moda na to przeminęła już lata temu, teraz palą tylko tacy w wieku 40+
Piwo za 3,50? Burżujskie:P Ktoś kto wybiera tak drogie piwo do oglądania TV spokojnie może się żywić w restauracji nie narażając żony na mękę gotowania;)
No nie wiem, czuje jakby to było Wasze wyobrażenie o mężczyznach i pochodziło z seriali typu świat według Bundych/Kiepskich:P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zakładając 1 piwo dziennie ok 3,5 (zazwyczaj kończy się na więcej niż 1 piwie). Papierosy 10 zł dziennie. Pomnożyć to razy 30;)

Siłownia karnet - ja płaciłam 130 zł. ;)
Jak ktoś ma możliwość załatwienia sobie karty benefit sport to już czasami jest to kwota poniżej 100 zł. A może bywać w większości obiektów sportowych w kraju.

A co do wydawania kobiet pieniędzy na inne upiększacze. Mężczyźni nie żałują sobie pieniędzy na gadżety. Czy to do samochodu, nowy telefon/gry komputerowe itp. Więc to nie jest tak, że mężczyzna pieniędzy nie wydaje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie no jasne wszystko wina kobiet, to przez nie faceci siedza przed TV zanim ruszyc d*psko i pobiegac :P zreszta wlasnie o tym piszemy z TB ze w dzisiejszych czasach kazdy pracuje a na dodatek faqceci maja wysze pensje wiec chyba ich stac na jakas tam silownie czy cos.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

TB, zarobki mężczyzn często nie mają nic do tego, bo powodem że kobieta pracuje jest chęć posiadania wyższego statusu materialnego. Siła materializmu;)

Może tego faceta trzeba zachęcić, lub chociaż mu pokazać że nie będzie problemu jeśli oderwie się od telewizora? Tylko czy nie będzie? Czy ich stać aby on wydawał na siebie tyle ile ona na siebie? On zalegając z piwem przed tv jest bardzo ekonomiczny dla budżetu rodziny, a ona by wyglądać jak spod igły, by sobie wyskakiwać na tą siłkę, inwestuje także tą część pieniędzy którą on mógłby wydawać na siebie, prawda? Nie byłoby problemu gdyby on zamiast zalegać przed TV zainwestował tyle co ona w siebie, w jakaś rozgrywkę dla siebie? Np bawił się z kolegami w painball, skakał ze spadochronu, czy brał udział w wyścigach samochodowych? Dzięki temu jego brzuszek piwny nie będzie rósł, ale z czego gotowa będzie zrezygnować kobieta, aby budżet się domknął?
A może z czasem uzna że on za mało zarabia lub za dużo wydaje i zechce poszukać bardziej majętnego mężczyzny?;)

TB - dokladnie, takie czasy ze nie kazdego na to stac. Ja tam mogę leżeć i pachnieć ale po pracy bo bardzo ja lubie, a gdy kiedys pojawi sie bobas to chcialabym miec ten finansowy luksus by przez 3 lata zmniejszyc tempo, np. pracowac na pol etatu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No tak, ale w dzisiejszych warunkach nie ma szans, by mężczyzna mógł utrzymać cały dom. Dlatego kobiety pracują zawodowo chcą/muszą - nie istotne. Nie zmienia to faktu, że pracując ma kilka razy więcej obowiązków niż mężczyzna. I musi wyglądać doskonale. Mężczyzna nie musi nic.

No nie wiem, czy upodobniam się do mężczyzn;) Chyba daleko mi do tego;) I większość moich koleżanek jest kobieca. Więc nie do końca rozumiem, w czym chcemy wyglądać jak mężczyźni.

Bo jeśli chodzi o warunki zawodowe, to niejednokrotnie zmusza nas do tego życie, a nie własne "widzi mi się"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a dlaczego do 12? Myslalam ze do 3, a potem dziecko bardziej skupia sie na relacjach z rowiesnikami np w przedszkolu.

To ze trafilam na metroseksa nie oznacza ze mam w nich upodobanie ;) na 1szy rzut oka nie widac czy facet uzywa np. maseczek do twarzy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Uważam że ten nowoczesny podział, często określany "partnerstwem" zaciera granice pomiędzy płciami, kobiety stają się bardziej męskie i zmuszają mężczyzn do większej uległości, przez co Ci stają się bardziej kobiecy.

Także Twoja opinia na temat tego że mężczyźni powinni dbać o sobie jak kobiety i Twój pociąg do metroseksualistów (o którym było w innym wątku) uważam za negatywne oblicze większych swobód kobiet. Ta presja, nam mężczyznom wcale nie wychodzi na dobre, a i wy kobiety też potem narzekacie, że nie ma już prawdziwych mężczyzn;)

Nie przeszkadza mi że kobiety zdobywają wykształcenie i pracują zawodowo, ale nie wierzę w równość którą obecnie sprzedaje się jako upodabnianie się kobiet do mężczyzn.
Myślę że ludzkość wiele traci idąc tą drogą.

Uważam też że kobieta jest niezbędna w życiu dziecka do jakiegoś 12 roku życia. To tego wieku ona powinna być dla niego drogowskazem, kierować jego rozwojem, uczyć go o uczuciach, czym jest dobro, piękno, natura...
Po 12 roku życia matka powinna dawać dziecku coraz więcej swobody, ale być gdy jest mu potrzebna.
Gdy matka pracuje od rana do wieczora, spełniając się zawodowo i towarzysko, pozwalając dziecku być wychowywanym przez gry, telewizję, rówieśników i szkołę, to rzadko wychodzi mu to na zdrowie.

TB - swietny przyklad z tym piwskiem przed TV, a kobieta po pracy, ugotowaniu obiadu, sprzataniu i prasowaniu powinna jeszcze pobiegac lub isc na siłkę by miec jedrne posladki tymczasem pan i wladca hoduje swoj brzuchol.

oj to fakt - pilka nozna to biznes, tylko dzieciaki maja z niej sportowy fun, a feministek nie lubie bo paradoksalnie nie daja kobietom prawa do kobiecosci, sprawiaja ze kobiety sa zmaskulinizowanym tworem.

Tylko, że mamy takie czasy, gdzie kobiety również pracują zawodowo. Przy zarobkach większości mężczyzn nie można sobie pozwolić na układ, że to on utrzymuje rodzinę, a ona dba o dom.

W związku z tym, dlaczego kobieta ( która pracuje, przy tym samym, dba o dom, dzieci - bo niestety ale otoczenie pokazuje, że facet myśli, że jak przyniesie pieniądze do domu to on już swój obowiązek spełnił i nie ma więcej nic do zrobienia) ma jeszcze wyglądać jakby wyszła spod igły? A facet zalegnie z piwem i pilotem przed TV (bo on PRACUJE - jest zmęczony).

Zgadzam się z tym pierwszym akapitem. Feministki mnie za to zjedzą żywcem, ale ona inwestuje w siebie, aby być bardziej atrakcyjnym obiektem seksualnym, a on inwestując w randkę chce pokazać że inwestuje w nią, czyli mówiąc inaczej, że oddaje jej efekt swojej ciężkiej pracy by móc ją mieć.

I dlatego on oszczędza pieniądze kosztem swojego wyglądu, by móc jej nimi zaimponować. A ona dba o wygląd i nawet nie pomyśli by mu postawić piwo czy kupić kwiaty;)
I nawet jeśli ona ma boskie ciało i nie musi o siebie dbać, to nadal o nie dba, a on mimo że ma dość pieniędzy by móc zdobyć 10 jak ona i jeszcze o siebie zadbać, to woli o siebie nie dbać by w ten sposób oszczędzić i mieć ich (pieniędzy) jeszcze więcej. To już tak wrosło w istotę płci, że określa które zachowanie uznawane jest za przejaw męskości a które za przejaw kobiecości:)

Wyższe pensje mężczyzn wynikają z głupoty feministek, bo ich nienawiść do mężczyzn sprawia że próbują zmusić świat do równości (aby w ten sposób dyskryminować mężczyzn) zamiast nauczyć kobiety jak pracować i zdobywać takie same wynagrodzenie.

Polska piłka nożna, tak jak właściwie cała Europejska piłka nożna nie jest już sportem a biznesem. Więc jej poziom jest wysoki, określany wypłatą prezesa PZPNu;)

Antyspoleczny - a Ty jestes zwolennikiem takiego 'pierwotnego' podzialu rol typu meski facet zarabia $ a kobieta wyglada zdrowo, rodzi dzieci, pachnie i nie pracuje zawodowo?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"jak facet płaci za randki i kupuje kobiecie prezenty, to jest to prawidłowy układ" facet moze i placi na randce ale kobieta niejednokrotnie nie mniej musiala zainwestowac w swoj wyglad by na tej randce byc i nie chodzi mi o metamorfoze mega pasztetow w łabędzie ale o to ze "damskie" uslugi np. fryzjerskie czy kosmetyczne sa drozsze.

Z wyzsza pensja dla mezczyzn to akurat mega niesprawiedliwe a wszyscy wiemy na jakim poziomie jest polska pilka nozna ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Patrzę na to bardziej globalnie. Wykształcenie to tylko składowa czegoś większego. Samo, ma bardzo małe znaczenie.

Dlatego na przykład feministki walczą o "równość"nie potrafiąc zrozumieć dlaczego mężczyzna na tym samym stanowisku może zarabiać więcej niż kobieta. A wpływ na to, może mieć to, że grał on często w piłkę nożna z kolegami kiedy dziewczyna uczyła się by mieć lepsze stopnie lub spędzała czas czytając kolorowe pisma.

To drugie dawało jej wiedzę jak dbać o swój wygląd, co jest na czasie, do czego służy i jak to stosować. On jednak grając w piłkę nie tylko dbał o swoją kondycję, ale uczył się relacji międzyludzkich, tego jak funkcjonuje grupa, jak walczyć z samym sobą, jak żądać czegoś od grupy, czynić to swoim ale jednocześnie wykorzystywać dla dobra drużyny. Także o tym jak coś dać, by coś zyskać.

Cokolwiek robimy, nawet jeśli to wydaje się mieć małe znaczenie, wiele nas to uczy i wpływa na wiele innych dziedzin życia.

Oczywiście że nie ma ludzi którzy robią tylko jedną rzecz, ale na te jedne nie składa się tylko jedna czynność. Kobieta też nie dba o swój wygląd siedząc przed lustrem i smarując się szminką przez trzy godziny by uzyskać idealny efekt. Zakupy, obserwacja, zdobywanie wiedzy fachowej, wymiana opinii, obserwacja innych - kobiece dbanie o wygląd zabiera dużo więcej czasu niż Ci się zdaje;)
Podobnie jak i męskie dbanie o bycie męskim:P

Facet nie musi być ładny, ale właśnie musi mieć te zasoby finansowe (lub potencjał do ich zdobycia). Popatrz sobie na ten wątek, pojawiło się tu kilka takich postów które w skrócie można ująć "facet musi za mnie zapłacić, bo inaczej randka jest nieudana".
To jest trochę jak z tym seksem, jak facet zalicza to jest męski, a jak kobieta to się puszcza. W kwestii pieniędzy jest tak, że jak facet płaci za randki i kupuje kobiecie prezenty, to jest to prawidłowy układ, a jak płaci kobieta, to facet jest utrzymankiem;)

Tak było od zawsze, facet zdobywał jedzenie i w ten sposób pokazywał że może zadbać o kobietę i potomstwo, kobieta swoim wyglądem dawała świadectwo swojego zdrowia, a co za tym idzie, większej szansy by urodzić zdrowe potomstwo - i tak ludzie pierwotni dopierali się w pary:) Od tamtej pory zmieniła się otoczka, ale główna zasada pozostała.

"każdy decydując się na inwestycję swojego czasu w cokolwiek, robi to kosztem czegoś innego." nie no bez przesady, chyba malo jest ludzi korzy skupiaja sie tylko na zrobieniu jak najwiekszej ilosci podyplomówek lub pompek, w sensie ze tylko na jednej rzeczy np wyksztalcenie vs. wyglad.

No wlasnie to jest to o czym piszę - kobieta "musi" byc zgrabna i/lub miec fajne cycki a facet nie zwlaszcza ten ktory ma zasoby finansowe na to by wygladac lepiej.

Często z lesbijkami tak jest, że minimum jedna z pary "stylizowana" jest na faceta (ubiór, fryzura, etc). Tyle że nie wchodźmy w ten temat, bo odejdziemy od głównego;)

To prawda że mając dwóch identycznych facetów pod każdym względem prócz urody wybrałabyś tego przystojniejszego, tylko to jest zwykłe założenie, bo w rzeczywistości nie znajdziesz dwóch identycznych osób.

Mało jest ludzi ładnych z natury, którzy zachowują swój wygląd nawet jeśli o niego nie dbają. A dzień dla wszystkich ma tyle samo godzin. Zatem każdy decydując się na inwestycję swojego czasu w cokolwiek, robi to kosztem czegoś innego. Im facet bardziej dba o siebie tym bardziej zaniedbuje inne swoje cechy. Często są to cechy całkowicie bezużyteczne, ale cechy, które przez kobiety, od setek czy tysięcy lat są kojarzone z męskością.

Patrząc na pary chodzące po ulicach dużo częściej możesz powiedzieć że facet ma dziewczynę z dużo wyższej ligi niż na to zasługuje;) A im poziom społeczny tego mężczyzny jest wyższy, tym ten odsetek większy. Popatrz na artystów, sportowców czy polityków - facet brzydki jak noc, a jego żona mogłaby startować w wyborach miss;)
Często są to kobiety wykształcone i dobrze zarabiające które mogłyby się umawiać z dużo przystojniejszymi facetami, i faceci którzy zarabiają dość by móc wyglądać dużo lepiej.
Mimo to, oni się nie zmieniają, a one wybierają ich, zamiast tych przystojniejszych.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Argument ze wzrokowcami jest moim zdaniem zbyt duzym uproszczeniem, nie chodzi o to kto czym przyciaga (idac tym tokiem myslenia rozumiem ze lesbijki moga byc grube? :P) ale o to ze jest wieksze spoleczne przyzwolenie na zaniedbanych facetow niz na zaniedbane kobiety. Poza tym majac do wyboru dwoch rownie interesujacych mentalnie mezczyzn wybralabym tego lepiej wygladajacego niz tego z serii "kazdy ptaszek ma swoj daszek" wiec niestety kobiety tez patrza na wyglad - wiem wiem, Twoj swiatopoglad legl w gruzach ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak to już działa. Faceci są wzrokowcami a kobiety słuchowcami.

Dlatego przeciętny facet da się oczarować urodziwej kobiecie, mimo że nie błyszczy inteligencją, jest marudna i niezdecydowana. A kobieta da się uwieść facetowi który jest pewny siebie, mimo że jest brzydki, a jego umiejętności i sukcesy nie są tak wielkie jak opisuje je w słowach.
Dzięki temu ludzie się poznają, zakochują się w sobie i żyją ze sobą latami.

A z czasem...
Ona się starzeje i brzydnie z dnia na dzień, a on coraz częściej widzi ją bez makijażu i z jakimś błotem na twarzy. A ona przekonuje się że jego pewność siebie jest po to by skrywać wady, jego historie to przechwałki, a opowieści o przyszłości to fantazję.

Wraz z latami oboje mają coraz większe przekonanie że druga strona ich oszukała, a ich życie coraz bardziej różni się od ich wyobrażeń z młodości. Dochodzą więc do wniosku że to wina tej drugiej strony, mają do siebie coraz więcej pretensji i stają się coraz bardziej złośliwi... i wtedy można ich nazwać typowym małżeństwem;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oooo! FF to jest to....;)
Nie dalej jak w zeszłym tygodniu, wpadli do mnie do pracy panowie naprawić klimę....i niestety, ten jeden wyglądał jak postać z obrazka...a jak się nachylał to było mu widać całą włochatą "skarbonkę" fuuuujjjjjjj........

Inne tematy z forum

Feromony na pierwszej randce (52 odpowiedzi)

Poznałem jakiś czas temu sympatyczną dziewczyne, na której bardzo mi zalezy oraz umówiliśmy się...

Gdzie mozna znaleźć kobietę (7 odpowiedzi)

Mam 50 lat i jestem wolny, ale żeby spotkać kogoś to graniczy z cudem. Wszystkie portale randkowe...

wiedziałem, że kot w domu to zły pomysł. (10 odpowiedzi)

K.....a, wiedziałem, że kot w domu to zły pomysł. Całe dzieciństwo mieliśmy psy, jedne były...