STRAŻ MIEJSKA misja specjalna

ne mam najlepszego zdania o tej formacji.

Do tego wszystkiego coraz to nowe porażki Oddziałów Naszych Miejskich Włodarzy.

Idąc sobie spacerkiem nad stawkiem w Oliwie widzę naszych bohaterów z pod znaku SM ligitymujacych chłopców siedzących na ławeczce z małym pieskim na smyczy.
Bojowe auto patrolu zmotoryzowanego nr ,,02,, i siły w liczbie dwa straszaki SM, zaczynają wmawiać dzieciakom że ,,mają zgłoszenie o biegającym tu psie,,. Dopytują dzieciaków o narkotyki czy aby nie są siecią dilerską...
Oczywiście do głowy naszym bohaterskim straszakm SM nie przyszło by przedstawić się chłopcom.
Oczywiście zwiali jak zaczęli interesować się tym ludzie z okolicy jak ten zmyślony pies ( stary numer o wymyślonym zgłoszeniu SM ) co to niby tam latał .

Wstyd i dalej wstyd czepiać się bez powodu...dzieci...

Było to w piątek o godzinie 15: 45. Brawo SM !!!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: STRAŻ MIEJSKA misja specjalna

Zgadzam się - naprawdę nie znajduje żadnego logicznego powodu dla którego SM miałby istnieć. Po co? Do blokowania kół na parkingach?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, zachowanie tych małych ludzi trąci psychopatią. Niski status społeczny, brak wykształcenia i perspektyw na normalną pracę, niemożność pracy w Policji...a tu mają pełnię władzy. Ba! Mają uprawnienia do zastosowania środków przymusu bezpośredniego. Przecież całą tę SM powinno się wcielić do Policji i poddać rygorowi tej służby.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

Widocznie Straż miejska lubi być egzekukotorem. Znany przykład z Oruni:
Takiego upokorzenia kobieta się nie spodziewała. "Za karę" musiała biegać wokół radiowozu, przy głośnym szalonym rechocie Gdańskich strażników miejskich. Dlaczego? Gdańscy mundurowi zatrzymali ją w parku, bo pies, z którym spacerowała, nie miał kagańca. Zamiast pouczenia, dostała karę, do wykonania na miejscu.

Straszne do czego zdolni są psychopaci którym pozwolonu mieć władzę.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli jesteś świadkiem takich wydarzeń, to zrób użytek z telefonu i spróbuj nagrać takie zdarzenia. Zawsze można wrzucić film na YouTube, nikt go stamtąd nie usunie, a to zawsze bezdyskusyjny dowód przeciwko wiejskim strażnikom.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ulica Mściwoja i Beniowskiego to ulubione miejsce Gdańskiej Straży Miejskiej.
Kilkanaście osób było świadkami w ubiegłum roku zimą jak na posesji nr 67 straz miejska tłukła człowieka. Człowiek ten był na spacerze z psem. Dziwne i nie wiadomo dlaczego gdyż człowiek ten był z psem na spacerze z dzieckiem a pies miał i smycz i kaganiec.
Dużo ludzi zna tego pana. Często go widaś spacerującego ze swoim pięknym psem. Psikano temu człowiekowi w oczy gazem, popychano i szarpano i kopano
Obijano o ściany jego własnego domu. Gdyby nie okoliczni mieszkańcy i policja która przyjechała chyba by człowieka strażnicy miejscy zatłukli.
Świadkami byli ludzie z Beniowskiego i Mściwoja. Sąiedzi ,dzieci, dużo młodzieży.
Nie ma racjonalnego wytłumaczenia. Do tej pory mieszkańcy którzy byli świadkami tego zdarzenia są w szoku.

Tutaj chyba kończą się żarty.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proszę zatem mi się nie dziwić, jeśli używam w stosunku do tych ludzi określeń "idiotyzm", "kretynizm" - w słowniku ludzi kulturalnych nie znajduję mocniejszych określeń na ich zachowanie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Hal z tego co wiem to to jest autentyczne. Jakim intelektualistą trzeba być żeby zablokować samochód młodej pary przed kościołem...czasem rzeczywistość potrafi przerosnąć najśmielsze abstrakty;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

http://www.youtube.com/watch?v=ba_AczASrcI
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

@KK - jeśli to zdjęcie to fakt, to dosadniejszego dowodu NA BEZGRANICZNĄ GŁUPOTĘ TYCH INDOLENTNYCH KRETYNÓW ZE STRAŻY MIEJSKIEJ jeszcze nie widziałem :/
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 7

Za małego neurotyka dostałeś mandat? A to łapserdaki... Trzeba była chihuahua spuścić ze smyczy i poszczuć tych baranów - kostki mieliby obgryzione w 10 sekund:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

image

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

To dalej Oliwa.

Skrzyżowanie Mściwoja z Piastowską. Spacerowałem sobie z pieskiem wielkości sporej świnki morskiej.

Podjechali nasi wspaniali Strażnicy Miejscy z zapytaniem co ja tu robię???!!! No to ja na to że sobie spaceruję z moim cziłała.

A gdzie kaganiec pyta nasz wspaniały Strażnik Miejski.

Ja na to że chyba żartuje...
On na to że nie i pyta ile centymetrów ma pies.

Ja że może max 20.

On na to że 20 będzie to kwota jaką zapłacę i wystawił mandat...

Przyjąłem wszak jestem porządnym obywatrelem i wiem że taki potwór powinien być w kagańcu.

Wszystkim Strażnkom Miejskim życzę takiego wspaniałego poczucia humoru. Dziękuję Wam Wspaniali Stróże Prawa z Gdańska!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

No patrz Halewicz pierwszy raz ci przyklasnę.A swoją drogą to chyba za mądry tekst walnąłeś i mogła nie zrozumiec.Pomóc to by Ci Halewicz w całej Europie pomogli ale nie tu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zapewne pani strażnik chciała postąpić zgodnie z prawem, a pan strażnik ominął prawo, bo wpadła mu w oko. Nic niespotykanego.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie dziw sie! Zapewne pani straznik miala bole menstruacyjne, stan przygnębienia, złe samopoczucie, niskie poczucie wartości, apatie, depresje, poczucie beznadziejności, a do tego wszystkiego mundur z napisem Straz Miejska, ktory daje jej delegacje do bycia chamem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Hmmm, nie lubię SM, ale jest jeden wyjątek. Strażnik powinien mi wrąbać mandat za palenie na dworcu w Gdańsku. Nie zrobił tego, mimo nalegania strażniczki, która była z nim na służbie. Nawet mnie nie wylegitymował. Bardzo sympatyczny, młody chłopak. Od razu mówię, że go nie podrywałam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

To dobry wątek. Powinniśmy opisywać "wyczyny" wiejskich strażników i jeszcze opatrywać je zdjęciami i filmami.
A i ja się podzielę, może drobnym acz znamiennym spotkaniem z arogancją wiejskiej strażniczki, tym razem sopockiej.
Rzecz miała miejsce w Dniu Zadusznym, przy ul.Malczewskiego. Po wielu trudach udało mi się znaleźć wolne miejsce i gdy po powrocie z grobów bliskich chciałem wyjechać, zauważyłem że będzie to nie lada problem. Nagle z policyjnego radiowozu wysiadła strażniczka, która - jak błędnie myślałem - chciała pomóc mi bezpiecznie wyjechać.
- Bardzo pani dziękuję - powiedziałem
- a to wcale nie chciałam panu pomóc, śmieciarka wyjeżdża chyba nie - prychnęła strażniczka
Zmieszany i zaskoczony rzekłem:
- szkoda, jednak moje przekonanie o waszej nieprzydatności dla społeczeństwie solidnie pani utwierdziła i proszę się nie dziwić, że ludzie wami pomiatają - żachnąłem się
- se możesz pogadać - złośliwie się roześmiała wiejska sopocka strażniczka i wsiadła dumnie do policyjnego radiowozu

Może to i drobne zdarzenie ale w mojej ocenie znamienne. Pokazuje stosunek wiejskich strażników do tych, wobec których powinni być pomocni. Czy coś by ujęło tej pani, gdyby pomogła mi włączyć się do ruchu i na 30sek. zatrzymać przejeżdżające samochody?

Wielokrot
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 11

toż oni zostali powołąni do tego by siać terror wśród dzieci i staruszków!
tez byłam kiedys swiadkiem jak dwoch straznikow miejskich nie udzieliło pomocy starszemu panu napastowanemu przez bandziora, udawali ze nie widzą po czym szybko sie ulotnili.Zgroza
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok