Re: STRAŻ MIEJSKA misja specjalna
I by wszystko w jednym niejscu było:
Chuligani w mundurach
Wstyd i jeszcze raz wstyd. Formacja niedouków balansujących na krawędzi prawa. Rozgonić na cztery wiatry. Nielicznych którzy pełnia tam słuzbę maja predyspozycje i są właściwie wykształceni wcielić do Policji. Resztę niech sobie Pan Adamowicz zatrudni jako prywatna ochronę. Tak skompromitowanej instytucji w tym mieście i kraju nie było nigdy.
0 / 0 zgłoś naruszenie odpowiedz
Paulina (gość) 2012-02-09 12:30
przed metamorfozą
Spotkałam właśnie takich dwóch obdartusów w zielonych kubrakach na Zaspie. Pewnie jeszcze przed metamorfozą.
0 / -2 zgłoś naruszenie odpowiedz
Jola (gość) 2012-02-09 12:14
skomlenie i podlizywanie sie
Podoba mi się, że ktos tak napisał o zabiegach SM dla ratowania własnej skóry. Dokładnie tak to odbieram.Mam nadzieję, że nikt rozumny nie da się na te żałosne proby nabrac!
+2 / -2 zgłoś naruszenie odpowiedz
5
Gdańszczanka (gość) 2012-02-09 11:35
Co w końcu krytykują mieszkańcy?
Tytuł nieadekwatny do treści. Mieszkańcy i radni wg artykułu krytykują działania SM, a nie nową stronę internetową. Straż Miejska nie jest niezależną firmą, tylko jednostką samorządową. Dziwę się zatem utyskiwaniom, zwłaszcza radnych, na łamach prasy. Czyżby wielką niewiadomą było to, kto powinien być adresatem ewentualnych skarg na skarg na SM?
Nie wiem czy nowa strona jest jedynie zabiegiem PR, ale uważam, że jest lepsza od poprzedniej. Poza tym czy Dziennikowi brakuje już tematów, skoro nowa strona SM budzi takie zainteresowanie dziennikarzy?
+7 / -1 zgłoś naruszenie odpowiedz
Miłosz (gość) 2012-02-09 11:52
to nie nowa strona budzi zainteresowanie, ale treści i intencje jej utworzenia.Jeżeli intencja jest " próba ocieplenia" to znaczy że dotąd ciepło raczej nie było. A jak było i jest kazdy wie. Dlatego ten temat jest wazny dla społeczeństwa, a podnoszenie go jest obowiazkiem dziennikarzy.Czy dostatecznie przystępnie wytłumaczyłem. Co do słowa "adekwatność" odsyłam do słownika.
+1 / -2 zgłoś naruszenie odpowiedz
Gdańszczanka (gość) 2012-02-09 12:32
Właściwie przyznajesz mi rację, pisząc, że to nie strona budzi zainteresowanie, ale dotychczasowe działanie SM. Jeśli źle rozumiem, to mnie popraw. Jeśli dobrze zauważyłeś, odnoszę się do nowej strony, a nie do działań SM. Są to dwie różne sprawy i myślę, że mieszkańcom i radnym chodzi właśnie o działania SM, a nie o samą stronę. Dlatego chociaż, mam nadzieję, że rozumiem Twoją argumentację, nadal podtrzymuję moje stanowisko, m.in. że tytuł jest nieadekwatny do treści artykułu. Mam nadzieję, że dosyć przystępnie to wytłumaczyłam? Może w ten sposób udowodniłam Ci również, że "przypadkiem" znam znaczenie słowa "adekwatny"? Nie rozumiem skąd tyle w Tobie emocji? Sam jesteś dziennikarzem? Pozdrawiam.
+1 / 0 zgłoś naruszenie odpowiedz
Miłosz (gość) 2012-02-09 13:35
troche mnie nudzi ta jałowa wymiana zdań, Ale dobrze.To nie są"dwie rózne sprawy" - strona i działania SM.Albowiem ta strona została WYLACZNIE po to zrobiona i takie umieszczono w niej treści, aby ratować mocno upadły wizerunek tej formacji, powszechnie krytykowanej.A jest krytykowana za DZIALANIA. których żadna przypodchlebcza strona nie ukryje, chociaż taki był zamiar jej tworcow. W rezultacie tego i krytyka SM i jej próby ratunkowe ( np, ta strona) to jedna i ta sama sprawa, jeden problem.Nie ma we mnie emocji, mam wazniejsze kłopoty niz SM., nie jestem dziennikarzem, ale lubię logiczne wypowiedzi, niechby odmienne. Odwzajemniam pozdrowienia.
0 / 0 zgłoś naruszenie odpowiedz
Gdańszczanka (gość) 2012-02-09 13:46
Niestety nie mam takich dokładnych informacji dot. intencji powstania tej strony. Rozumiem, że Ty jesteś w posiadaniu takowych, stąd ten kategoryczny ton. Ale zgadzam się z jednym, że wymiana zdań rzeczywiście stała się jałowa i nie ma sensu jej kontynuować. Co nie zmienia faktu, że dziękuję za pozdrowienia i życzę miłego dnia. :)
+1 / 0 zgłoś naruszenie odpowiedz
umordowany Miłosz (gość) 2012-02-09 14:39
dziad o jednym, baba o drugim.....Boże, daj cierpliwość......Nemo sapiens nisi patiens. Koniec korespondencji.
0 / -2 zgłoś naruszenie odpowiedz
Cogito (gość) 2012-02-09 10:19
Apel do naszych radnych m. Gdańska
Zapomnijcie przez jedną chwilę o partyjnych animozjach. Posłuchajcie głosów tych, co was, do cholery, WYBRALI.Przeczytajcie chociaż te wszystkie posty w Dzienniku Baltyckim na temat Strazy Miejskiej. Przeciez to nie pisze margines społeczny. To autentyczny głos zwykłych ludzi zadziwiajaco w tym temacie zgodny Podejmijcie wreszcie decyzje, taką jaka wymaga DEMOKRACJA, jeżeli tak samo rozumiemy to słowo.
+6 / -3 zgłoś naruszenie odpowiedz
sprawiedliwy (gość) 2012-02-09 09:59
Szanwno Strażo Miejsko !
Od zawsze prześladowaliście najczesciej tych najsłabszych i biednych, cieżko i mozolnie pracowaliscie na opinie o sobie przez swoje chamstwo, arogancje, prostactwo, niekompetencje, polowania na na dutki itp. Teraz, jak sie wam palą stołki pod tylkami podlizujecie sie i skomlicie jak skarcone pieski, aby was czsem nie wywalono na zbity pysk, co się sprawiedliwie należy. Macie nas, obywateli Gdańska, za kretynów ?
+5 / -3 zgłoś naruszenie odpowiedz
gdańszczanin (gość) 2012-02-09 09:06
powiem krótko :
wynocha z naszego miasta !!!!!!!!!!!!!!!! Tyle z was pożytku, co z drzwi w lesie !
+6 / -5 zgłoś naruszenie odpowiedz
Justyna (gość) 2012-02-09 08:59
"dla mieszkańców"
najlepsze co może zrobić straz miejska dla mieszkańców Gdańska, to natychmiast się rozwiazać, aby znikł wszelki ślad po tych szkodliwych popaprańcach.Na rozpaczliwe próby ratowania swojej reputacji jest o wiele lat za pózno.
1
1