STRAŻ MIEJSKA misja specjalna

ne mam najlepszego zdania o tej formacji.

Do tego wszystkiego coraz to nowe porażki Oddziałów Naszych Miejskich Włodarzy.

Idąc sobie spacerkiem nad stawkiem w Oliwie widzę naszych bohaterów z pod znaku SM ligitymujacych chłopców siedzących na ławeczce z małym pieskim na smyczy.
Bojowe auto patrolu zmotoryzowanego nr ,,02,, i siły w liczbie dwa straszaki SM, zaczynają wmawiać dzieciakom że ,,mają zgłoszenie o biegającym tu psie,,. Dopytują dzieciaków o narkotyki czy aby nie są siecią dilerską...
Oczywiście do głowy naszym bohaterskim straszakm SM nie przyszło by przedstawić się chłopcom.
Oczywiście zwiali jak zaczęli interesować się tym ludzie z okolicy jak ten zmyślony pies ( stary numer o wymyślonym zgłoszeniu SM ) co to niby tam latał .

Wstyd i dalej wstyd czepiać się bez powodu...dzieci...

Było to w piątek o godzinie 15: 45. Brawo SM !!!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: STRAŻ MIEJSKA misja specjalna

Masz rację. Oczywiście że tak uważam. Trzeba być zwyczajnie półgłówkiem żeby zaparkować pojazd tak że utrudnia on poruszanie się całej reszcie świata. Za głupotę i bezmyślność karać należy bezwzględnie. Potem ukarane półgłówki jojczą jaka to ich dotknęła niesprawiedliwość że jakiś bezczelny Strażnik Miejski śmiał założyć blokadę na koło ich pojazdu zaparkowanego w poprzek drogi dla rowerów lub innym podobnym miejscu zamiast zajmować się łapaniem....(wstawić do wyboru złodziej, bandyta, chuligan itp). Ten jeden na milion który faktycznie znajduje się w tak lubianym przez Ciebie stanie wyższej konieczności odwoła się do sądu i kary nie poniesie a ja gotów jestem się wtedy pokajać i przeprosić go za półgłówka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie upieram się...dopuszczam taką możliwość. Widząc źle zaparkowany samochód nie uznaję od razu, że ktoś w sposób półgłówkowaty złamał przepisy i bezwzględnie należy go ukarać. Ty zakładasz a`priori, że tak właśnie jest - uznając również a`priori, że każdy kto parkuje byle jak jest półgłówkiem. Aha..i jeszcze koronny argument - matka z dzieckiem i inwalida. Czy jest to procent/promil, tego również nie wiesz i ja również nie wiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pewnie łamię. Tak jak każdy. A co do parkujących byle gdzie półgłówków spytaj o opinię na ten temat jakąkolwiek osobę niepełnosprawną poruszająca się na wózku lub kobietę z małym dzieckiem wożonym w wózku to będziesz miał pełny obraz stanu faktycznego. Jak popatrzeć na pozastawiane samochodami chodniki i drogi dla rowerów to trudno uwierzyć że wszyscy ci kierowcy mają rzetelne podstawy wynikające ze stanu wyższej konieczności przy którym się tak upierasz. Jeżeli tacy się trafią to będzie to nawet nie procent tylko promil.

Przypomnij sobie swoje posty w sprawie pewnej pani i niedopałka - nie byłeś radykalny? To jaki byłeś? o_O
Karać półgłówków...nie każdy człowiek parkujący w niedozwolonym miejscu jest półgłówkiem. Widzisz, Ty troszkę jesteś jak Ziobro, zanim sąd skazał, on już osądził ex-cathedra. Uważasz, że należy karać kierowców parkujących byle gdzie, ok, być może...a być może nie, bo wszystko zależy od stanu faktycznego.
Tak się zastanawiam, ile razy dziennie Ty łamiesz prawo...Myślisz, że nie łamiesz? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Napisz mi w której części tego zdania, które zacytowaliśmy jest mowa o tym że pomstowanie na służby egzekwujące prawo jest tego prawa łamaniem.
Kluczowym słowem w mojej wypowiedzi jest "najwięcej". Oznacza to większość lecz nie wszystkich. Przynajmniej ja użyłem powyższego słowa w takim znaczeniu. I może Ty jesteś takim właśnie wyjątkiem. Wcale tego nie neguję.
Zupełnie nie rozumiem czemu zarzucasz mi radykalizm. Oczekuję i mam nadzieję że karane będą półgłówki parkujące swoje pojazdy byle jak i byle gdzie i zdania ie zmienię. Ale jak to ma się do radykalizmu nijak nie rozumiem.
Poza tym radosna forumowa twórczość osoby której nie znam nie jest dla mnie "uzasadnionym podejrzeniem popełnienia przestępstwa" A dla Ciebie?
Według mnie żeby zgłaszać gdziekolwiek jakiekolwiek naruszenie prawa trzeba mieć faktycznie solidne podstawy. Więc musiałby to zrobić Stary Gliniarz lub któryś z jego kolegów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cross...hm...gdzie jesteś? Ciekawi mnie, jak teraz się wykaraskasz ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To może donieś gdzie trzeba? W końcu powziąłeś informację o "uzasadnionym podejrzeniu popełnienia przestępstwa" i jako skrajny legalista nie masz wyjścia:) Ja nie muszę - bo mój legalizm jest konstruktywny, a nie radykalny.

Stary Gliniarz pomstuje na służbę egzekwującą prawo - znaczy się: łamie prawo; taka jest logika Twojej wypowiedzi. Może zacytuję, abyś porównał: "No i prawdą jest że na służby egzekwujące przestrzeganie prawa najwięcej pomstują ci którzy to prawo łamią."

Nie dopuszczasz, że negatywną opinię o służbach również mają ci, którzy prawa nie łamią - vide moja osoba^^

Ja na to nic. Nigdy nie twierdziłem że narzekają tylko ci co dostają mandaty. na dowód zacytuję własne słowa
"No i prawdą jest że na służby egzekwujące przestrzeganie prawa najwięcej pomstują ci którzy to prawo łamią."
Widzisz tę subtelną różnicę w mojej i Twojej wypowiedzi ?
A jeżeli prawdą jest to co napisał Stary Gliniarz to należałoby sprawą zainteresować odpowiednie władze.

Cross - i co Ty na to: http://forum.trojmiasto.pl/Monitoring-w-Gdyni-praca-czy-udawanie-t320235,2,2465.html

Też znajdziesz jakieś wyjaśnienie w stylu "tylko ci narzekają, co dostają mandaty"?

Tobie wiecznie czymś śmierdzi - układ..układ..układ..układ...układ... ^_^

a mi tu śmierdzi AA a odskocznia to praca forum dom forum..forum...każdy jest od czegoś uzależniony..ja uwielbiam ciągły relax

W moim wieku ma się już twardy zad i swobodę wyrażania myśli. To się chyba nazywa wolność, nieprawdaż?

Hal,ciasteczko ty nasze forumowe,buissnesman-ie -patrioto,niewidzalna ręko,trójmiejski stróżu wiary i moralności posłuchaj
opierasz się na tak oczywistych prawdach ,że trudno się z tobą nie zgodzić w wielu kwestiach ,głupiś nie jest ale zejdź na ziemie chłopaku ,zanim na nią spadniesz albo ktoś cie na nią ściągnie bo se d*pe potłuczesz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak to zabawnie brzmi jak jeden półgłówek obraża innego półgłówka :)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Och, nie może być!:))) Zasłużyłem sobie? Sędzio jedyny Ty mój:)))))

Niestety Cross, prawda jest taka, że Straż Miejska, czy inne służby mundurowe zatrudniają półgłówków, których nikt nigdy nie powinien upoważniać do wykonywania/egzekwowania prawa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Do Ciebie tak napisałem bo sobie na to zasłużyłeś.

Tak, słusznie zauważyłeś, że to jest głupi tekst. A ja widzę uzasadniony powód - potrafisz tak napisać do mnie, powiedz to również komuś innemu. Dałeś się zapędzić, a teraz mizernie Ci idzie wyplątywanie się z własnej sieci.
A wątek niech zbacza, od tego jest, aby zboczyć sobie od czasu do czasu. Poza tym nie zachowuj się jak pies pasterski (excuse moi!), by zapędzać stadko na łąkę. Ja jestem krnąbrną owieczką i chodzę gdzie chcę i kiedy chcę^^

Teraz to halek zapędził się w kozi róg :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

I dodam jeszcze tylko że jak zwykle wątek kompletnie zboczył z tematu przewodniego.

Wcale się nie dałem zapędzić... Nie widzę żadnego uzasadnionego powodu do tego żeby zaczepiać starsze osoby na ulicy głupimi tekstami. I nadal podtrzymuję moje zdanie. Na szacunek trzeba sobie zasłużyć. Wiek nie ma tu nic do rzeczy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok