Ewa - ocena (1) Polecam salon samochodowy Motor Centrum w Gdańsku ul. Miałki Szlak. Pan... Ewa Krzesimir - ocena (1) Zdunek Gdynia morska. Bardzo miła obsługa, ustalenia dotrzymane, terminowo.... Krzesimir Mirosława Mieczkowska - ocena (1) Polecam Salon Samochodowy Suzuki Motor Centrum Miałki Szlak. Pełen... Mirosława Mieczkowska
Jan. Chylonek - ocena (2) Sprzedawać to każdy potrafi, ale naprawiać to już nie. Słaby servis z... Jan. Chylonek Maciej - ocena (1) Zakupiłem w nich używane auto z tzw gwarancją. Już w momencie wyjazdu auto... Maciej Patryk Kramp - ocena (1) Zamiast przeprowadzić naprawę blacharsko-lakierniczą na miejscu, mój pojazd... Patryk Kramp Gerard S. - ocena (1) Szczególne podziękowania p.p. Adama i Łukasza z kierownictwa Autoryzowanego... Gerard S. Seba - ocena (1) Ja mam źle doświadczenie z ASO Gdynia w 2023r Prosta sprawa wymiana listwy... Seba Ola - ocena (1) Pani Kasia z Reault świetny sprzedawca, polecam z całego serducha ! Ola Kacper - ocena (1) Bardzo sprawnie przebiegły formalności, co jest dużym plusem. Auto jeździ... Kacper Angelika i Grzegorz - ocena (1) Współpraca z salonem oceniam na wysokim poziomie, szczególnie współpracę z... Angelika i Grzegorz Paweł - ocena (1) Polecam salon sprzedaży aut marki Suzuki Motor Centrum. Profesjonalna i... Paweł Krystian - ocena (1) Najbardziej nierzetelny serwis z jakim miałem do czynienia. W trakcie... Krystian Michał - ocena (1) Świetna obsługa i super samochód. Michał Klient - ocena (1) Nikomu nie polecam Drywa ul Uczniowska Gdansk, volvo nie jest warte tych... Klient Jan - ocena (2) Od nowości problemy z silnikiem (1.0 LPG, 10k przebiegu - nierówna praca,... Jan Zniesmaczony klient - ocena (1) Kupicie auto to jedno będzie dobrze dopóki nie trzeba będzie czego robić w... Zniesmaczony klient EwaK. - ocena (2) Kolejny rok serwisuję auto na ul. Grunwaldzkiej, Pan Mateusz Węckowicz jak... EwaK. Rafał - ocena (1) Niepoważne podejście do klienta. Na umówionej jeździe próbnej dowiedziałem... Rafał Krzysztof Szb - ocena (1) Zdecydowanie polecam, profesjonalizm i podejście do Klienta stoją na... Krzysztof Szb