WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Zapraszam do kolejnej rundy naszych rozmów - szybko nam to idzie, kolejna "500" pękła :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=475951#post8402886
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Arabelka to nie ciekawie! Trzymaj się mocno i wypoczywaj. Najważniejsze, że sprawdzili i z maluszkiem wszystko ok...

Kupiliśmy X-landera x-move gondolę i spacerówkę. http://x-lander.pl/produkty/54/xmove/ Super się go prowadzi, po prostu płynie. Jeszcze w sklepie była parka z tym wózkiem i takim 4-tygodniowym maluszkiem (był taki maluteńki :) i wypytaliśmy jak im się sprawdza... No i dziadki zrobili nam prezent - ostatecznie to oni sfinansowali cały zakup :)

Aga, jakiekolwiek by nie były, będzie dobrze. :) Ale trzymam kciuki, żeby to badanie wyszło lepiej, mimo wszystko.

Mamtu, wyniki dzisiaj koło 16/17 . Także jeszcze kilka godzin...

Arabelka oszczedzaj sie, bedzie dobrze. Tez nie slyszalam o tym glaskaniu brzucha, ale skoro tak radza to sie powstrzymuj, bedziesz sobie glaskac dzidzie jak juz sie urodzi, i brzuszek tez bedziesz mogla.

Dorotii, do tego polarkowego?
To wklejam jeszcze raz http://archiwumallegro.pl/kappahl_polarowy_ocieplany_kombinezon_68_wiosna-943672397.html

a jak nie zadziala to masz podobny tylko ze w innym kolorze: http://tablica.pl/oferta/kombinezon-polar-56-cm-kappahl-bialy-ID1v4Hr.html

Aga, a kiedy wyniki? Dziś jeszcze?

Arabelka, głowa do góry. Będzie dobrze.
A skąd podejrzenia, że będą Cię chcieli zatrzymać? Wyszło coś w badaniu czy tylko te twardnienia? Bo jeśli nic innego to raczej niemożliwe, żeby tylko z powodu twardnień chcieli Cię położyć, skoro wszystko pozamykane i w normie. Także - nie martw się na zapas i daj znać po wizycie. :)

Melduję się z domu i cóż... W zasadzie jestem pewna, że wyjdzie kiepsko, bo poza obrzydliwością samego "napoju" nic mi nie doskwierało. Kompletnie, zero jakichkolwiek niedogodności...

Walerka, super! Gratuluję badania :). Teraz możesz odpoczywać pełną piersią :)

Maluszek, podpisuję się pod słowami Mamtu (Julki zresztą też). Przemyśl to gruntownie...

Oj, Dorotiii... Mam nadzieję, że się nie rozkleisz i będziesz twarda, choć wiem, że to trudne, kiedy nie wiadomo czy Twoja druga połówka dożyje następnego dnia... ;)

Madleen, a ostatecznie jaką furę kupiliście? :) A z tym kombinezonem to się nie przejmuj - teraz takie cuda produkują, że ja się czasem zastanawiam gdzie jest góra, a gdzie dół ;)

Uhuhuhu, Mamtu - gratulacje z okazji wyboru łoża! :D Kto wie jak to się skończy... ;)

Katka, dzięki za wszystkie przydatne informacje :). I czekam na relację ze stanu Triumpha w FH :)

Arabelka, może zawiązać Ci rączki z tyłu, co? Jakiś kaftanik bezpieczeństwa dla pewności? ;) A tak serio, to Ty się teraz oszczędzaj, a nie harcujesz! Gdzie byłaś na IP? W Redłowie? Grunt, że się Tobą dobrze zajęli, a Ty teraz odsypiaj nockę i emocje! :)

dziewczyny a mi się nie otwiera ten kombinezon :( wkleicie mi jeszcze raz albo innego linka?

Arabelka to trzymaj się dzielnie i rączki z daleka od brzucha :) pierwszy raz słyszę że głaskanie może szkodzić ciekawe ciekawe

a gdzie byłaś na IP? i czemu tak Cię bolało? skurcze ? dzieciaczek śpieszy się na świat czy po prostu się przedźwignęłaś? coś powiedzieli?

Julka ja często zostawiam wózek z telefonem i jeszcze portfelem w kieszonce na budce ;/ tak sobie się zastanawiałam czy ktoś może mi tam szperać i widzę że nie ma co się łudzić.... ach ;/ ale jak biegać z tyloma sprzętami w kieszeniach ;/

Cześć Mamuśki :)

A ja się zaczynam powoli sypać. Wczoraj wieczorem wylądowałam na IP. Zresztą poł dnia przeleżałam, a i tak na wieczór złapał mnie ból brzuch, zrobił się twardy jak kamień i do tego biegunka. Na IP trafiłam niestety w złym czasie, bo lekarz dyżurujący miał cesarkę i musiałam czekać. Położna podłączyła mnie do ktg, leżałam tam 70min! A odgłos bijącego serca mojego dziecka prawie mnie zahipnotyzował, bo zachciało mi się spać ;) Chwilami miałam starach jak tętno spadało poniżej 120,zapalała się czerwona lampka, ale to dlatego ze Mały wiercipięta się mocno kręcił i uciekał od urządzenia. Po ktg czekałam jeszcze na lekarza, bo okazało się, że robi drugie cc. Ale pani doktor w końcu przyszła, zbadała mnie kompleksowo. Na szczęście wszystko w środku pozamykane, z synkiem też w porządku, waży 1580 g. A ja mam zalecenie cały tydzień leżeć, brać no-spe i się oszczędzać oraz mam zakaz głaskania brzucha ;p Bo to niestety powoduje twardnienie i skurcze. Położna na SR to samo mówiła, ale pokusa dotykania brzuszka była większa. Także dziewczyny nie głaskajcie zbyt często swoich brzuszków, a najlepiej wcale ;) W sumie spędziliśmy ponad 3h na IP, wróciliśmy w nocy, ale ogólnie opieka była bardzo dobra, pani położna, co chwile przychodziła sprawdzać ktg, lekarka też bardzo miła. Jeden minus, że jakby się coś działo, to lekarza nie było w pogotowiu. Niestety dziś znowu mam twardy brzuch i wieczorem mam już umówiona wizytę do lekarza. Musze nadgonić wyprawkowe zakupy, bo jak mnie skierują do szpitala to mam tylko jedna koszule, ale ze szpitalnych rzeczy jeszcze nic :( Dobrze, ze cała reszta dla dziecka w miarę ogarnięta, bo różnie to bywa na tym etapie ciąży.

Sonia ból w kręgosłupie i prawej nodze to może być rwa kulszowa. Mnie też takie bole brały, żenie mogłam chodzić i lekarz mowił, że w ciązy to niestety normalne.
http://www.benc.pl/czytelnia/478/rwa-kulszowa-w-ciazy/

Walerka gratuluje pozytywnego badania i życzę udanych wakacji :)

Dorotii dużo zdrowia dla męża, żeby szybko wyzdrowiał i abyś niemiała dodatkowego dziecka do opieki ;)

Mamtu tez ostatnio mierzyłam staniki z H&M Mama , ale rozmiaru nie mogłam dopasować, bo nie było takiego jak chciałam. Ale tez zamierzam go kupić, bo nie ma drutów, a ma sztywne fiszbiny. Staniki Alles sa w Mama i ja i to nawet w nie zlej cenie, ten który mam kosztował ok. 75 zł ( ja płaciłam 94 zl w sklepie z bielizną)

Też mam taki polarkowy kombinezon na jesień jak Katka i potwierdzam super sprawa. Ja swój jeszcze kupowałam na gildii za jakieś 50 zł. Było tam kiedyś fajne stoisko z ubraniami dla takich maluchów. Można było upolowac naprawdę fajne rzeczy.

Aga, dajesz radę? Jeszcze parę minut i powinno być po wszystkim... Trzymam kciuki.

Dostałam podobny kombinezon, do tego o którym pisała Katka :) tyle, że ma w nogach śpiworek rozpinany w kroku, właśnie z taką obszytą dziurą, ale bez możliwości spięcia nogawek. Jak go dostałam to zastanawiałam się o co z tym chodzi i nie mogłam na to wpaść, że to jest na pasy czy to do wózka, czy fotelika. Uśmiałam się teraz sama z siebie :D Człowiek uczy się całe życie :P

Wiesz Julka, ja to ja, wiadomo, żem chamka, ale Ty? A fe! :P

dzis bede akirat w FH po poludniu, bo jedziemy po buty trekkingowe dla corki, to zajrze do triumpha i dam Wam znac co jest.

Dorotii, na jesien polecam Ci taki polarkowy kombionezonik z kappahl ( http://archiwumallegro.pl/kappahl_polarowy_ocieplany_kombinezon_68_wiosna-943672397.html ). Tez sa co sezon tylko te bawelniane podszewki zmieniaja wzor i aplikacje na przodzie. Nozki rozpinaja sie do samego dolu i super jest to ze tylko kladziesz dzieciaczka wkladasz raczki i zapinasz, wszystko trwa cale 5sekund :), a jak dzieciaczek troszke wiekszy to odwijasz te stopki i dalej moze nosic :). Niedawno widzialam w kapphalu na Matarnii kilka z poprzednich sezonow na wyprzedazy przecenione na 60zl, poczekaj na akcje 50procent znizki na obnizke i kupisz za 30.

Mamtu a sama nie jesteś lepsza :P Powtarzasz wulgaryzmy :PP

Haha, miałam identyczny kombinezon jak z linku Katki :) Polecam! Jest naprawdę wygodny do ubierania i był bardzo ładny. Nie wiem jaki stan jest tego z linka bo zdjęcia są jakby przyciemnione i ten kolor nie wygląda "czysto" ale dziewczyna z Gd więc można osobiście obejrzeć.

Julka, fajnie Ci wcięło ten d*plikat. Ładnie to używać takich brzydkich słów na forum? :D

Dorotii uśmiałam się czytając Twój post :) tak sobie wyobraziłam Twojego umierającego na katar męża a obok Ciebie naginającą z rowerkiem na plecach i to "mama gazu" hahahaha zabawnych masz facetów w domu. Ciekawe jaki z tego agent wyrośnie :D

Mamtu też miałam staniki z Allesa i bardzo je sobie chwalę. Nie dość że mega wygodne to niektóre mają prześliczne kroje, tak że nawet mąż nie pozna że są to staniki "funkcyjne"

Ja miałam fajny kombinezon dla Filipka - rozm. 62 i to był śpiworek, był mega wygodny. Żałuję że już go nie mam, będę szukać podobnego.

Sonia, numer będę miała ten sam, dostałam d*plikat karty, a tamta została zastrzeżona.

o katka to dobrze że piszesz ja też może zajrzę jak się w końcu do FH wybiorę.
Alles są i w Kamama (napewno we wrzeszczu) i w mama i ja. Ja kupiłam z miesiąc temu w mama i ja chyba za 60 zł. Więc nie jak za darmo ale też jeszcze jak na tą jakoś to chyba w miarę.

Dzięki Katka. A byłam nawet ostatnio w FH i przeszłam sobie bezmyślnie obok Triumpha. No nic. Kto nie ma w głowie ten ma w nogach. ;)

Selene, dzięki. :)

Jednak ciężarna z dużą ilością wolnego czasu musi sobie znaleźć jakiś problem. ;)

Ja te staniki to kupowałam jeszcze na gildii. Teraz jak Marta pisała to ten sklep w Pruszczy. Ale kojarzę, że Kamamie mają te staniki.

mamtu, ja nie mialam stanikow h&m, ale w podobnej cenie bo po 30z za sztuke kupowalam w triumph w fashion hause taka marke http://www.dorina.com/en/collection/collection_overview/happy_baby.html

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...