WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (19)

No to witam w kolejnym wątku kochane mamuśki;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzeniego forum:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-18-t480042,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (19)

Marta, już wiem! Jako, że Biedronkę otwierają o 7 to śmiało możesz sobie od 6 stać i skandować, rzucać się w kolejce z jedną bułką, po czym udać się do Lidla, otwieranego od 8 i tam rozpychać się łokciami przy koszach z nowymi promocyjnymi ofertami :D Jak Ci się podoba ta wizja? :p

Marta, ale pomyśl - jak niewiele Ci zostało do nabycia uprawnienia bezpłatnej jazdy autobusem! :p A z tym staniem przed otwarciem to polecam Biedronkę ;)

Katka, no niestety - szykuje mi się zresztą operacja, ale to za czas jakiś - najpierw "dojadę" je jeszcze jedną ciążą :p

Mamtu, proszę nie wprowadzać fermentu pomiędzy forumowymi pokoleniami! ;)

No to może Lidl czy coś? Gdzieś wypadałoby postać, poprzepychać łokciami i potrącać wózeczkiem, ewentualnie balkonikiem. Dla równowagi psychicznej myślę, że warto też czasem śmignąć komuś przez łeb beretem, żeby nie miał za dobrze. Najlepiej jakiejś nieletniej ciężarnej. ;)

Katka, dołączam do okrzyku, jakby co. Możemy się spotkać na mostku i wrzeszczeć ile wlezie. :P

Hehe, Aga :) jeśli te czereśnie, które wczoraj jadłam sfermentowały w brzuchu, to bardzo możliwe... ;)

Mamtu, tylko to nieszczęsne Tesco otwarte 24/24 ;) Zniżki zaczynają się od 45+. Jeszcze chwila i je nabędę ;))))

No to Aga wspolczuje Ci jak masz problem z dwoma kolanami, ja to chociasz na tym jednym sobie poskacze jak to drugie boli.
Co do ciazy to caloksztalt: poczawszy od wymiotow, przez rozne bole, uciski, kopanie i wiercenie po ogolne zniechecenie stanem "blogoslawionym".

Tak, rocznik 82, teraz chyba powinnam zrobic taki okrzyk :...jeee, 82 rulez!

Coraz bardziej podoba mi się nasza wątkowa nomenklatura. :P
Marta, przynajmniej zniżki dla emerytów Cię nie ominą, a i w kolejce przed otwarciem Tesco też już możesz stać. ;)
Aga, Ty to jesteś małolata, a nie wiek produkcyjny. Nieletnia w ciąży i tyle. :P

No Aga, jakby nie patrzeć jesteś w sile wieku produkcyjnego :))

Mam rozumieć, że ja to wiek produkcyjny? :p

Jak Katka i Mamtu są w wieku przedemerytalnym to ja reprezentuje wiek emerytalny :)) Ale dobrze mi z tym.

Nie ma co, podrywy pierwsza klasa hehe. Pewnie kierowali się zasadą: kobieta musi wiedzieć gdzie jej miejsce :P

Katka, przypomniałaś mi jak 5 lat temu, mój obecny mąż, ówczesny chłopak, podwożąc mnie do szkoły (yhhmm, czasy licealne ;) ), przytrzasnął mi dłoń drzwiami od samochodu, tak, że się one totalnie zamknęły - zamiast na lekcjach wylądowałam na pogotowiu :p.

Katka, no to faktycznie sposób udany, skoro tak 'brzemienny' w skutki. I nie mam tu na myśli kolana. :P

Aga, chyba właśnie z Młodym nie miałam takich skurczy, albo zupełnie tego nie kojarzę.

Haze, my z Katką jesteśmy już obie w wieku przedemerytalnym, a Ty, domyślam się, jeszcze mocno za nami w tyle. W każdym razie zasilamy rocznik '82. :D

Dziewczyny, dajcie spokój;) bo ja zaczynam się czuć przy Was jak starsza pani :P
Co prawda jak mi Młoda cos uciśnie i zegnie w pół to faktycznie laska byłaby wybawieniem, no ale ... :)

Katka każdy sposób jest dobry, jeśli skuteczny :D

starowinki, a jakie wy jesteście roczniki, że tak zrzędzicie ? aż mnie ciekawość podjada :P bo moze i ja do was powinnam się podłączyć :P

Marta, na razie nic nie stosuję - nie szperałam jeszcze o tym, ale skoro Julka poleca maść to pewnie dziś zaliczę aptekę ;).

Selene, ja wczoraj stałam w dwóch mega kolejkach - w Biedronce i w Almie, myślałam, że zejdę. Ale co tam, przynajmniej się pośmiałam z ludz przede mną: głowa obraca się do tyłu, szybkie spojrzenie na brzuch, jeszcze szybszy odwrót głowy z powrotem do przodu ;). Także zazdroszczę ;)

Mamtu, Ty to się masz z tymi skurczami... Z Młodym też tak miałaś?

Carolajna, a może zarzucaj co jakiś czas nogi na ścianę? Podobno to pomaga...

Katka, mam nadzieję, że z tymi kolejnymi ciążami to masz na myśli tylko ruchliwość i dokuczliwość dzieci, bo jeśli też inne dolegliwości to ja się muszę porządnie zastanowić nad kolejną ciążą... ;) Chyba, że i ja będę wyjątkiem ;). A co do kolan - ja mam dwa rypnięte, także wiesz ;)

Madleen, czyli że dzisiaj kac? ;)

no wlasnie Carolajna, Tomek zadowolony z Twoich zakupow?

Wiesz Mamtu, wczoraj jakies mlode laski :) zwrocily nam uwage abysmy juz sie tak nie postarzaly na sile, ale coz poradze starosc nie radosc, nie trzeba byc w ciazy aby cos bolalo. Ale tak na serio to jakies 15 lat temu moj obecny maz przewrocil mnie na lodowsku i upadlam wlasnie na to nieszczesne kolano i od tej pory przy zmianach pogody mnie pobolewa, niestety. Kiepski sposob na podryw :)

Ja melduję się dopiero dzisiaj :) Wczoraj nie miałam już czasu żeby usiąść do kompa. Mieliśmy maraton "odwiedzinowy"... i dziś dopiero o 9:30 podniosłam się z łóżka z bólem głowy.

Za spotkanie również dziękuję, było bardzo miło :) Maluszek, dziękuję za komplement, ale jak powiem mężowi o tej oazie spokoju to padnie ze śmiechu i będę go musiała z podłogi zbierać :)

Cleanna współczuję tej nowej dolegliwości, mam nadzieję, że obejdzie się jednak bez operacji. Zaraz poczytam ten artykuł i sprawdzę czy u mnie nic się nie dzieje.

Aga, Ania powodzenia na wizytach!

Carolajna oszczędzaj stopy! :) A chociaż kupiłaś coś w trakcie tych wojaży?

Julka, przyznaj się, to prasowanie to Twój fetysz? ;) Podziwiam, bo ja z tych nie prasujących :P Zawsze suszę i składam rzeczy tak, żeby nie musieć tego robić. Czasem i owszem, przed wyjściem przelecę szybko żelazkiem, ale bez większej skrupulatności :)

Już nie pamiętam co jeszcze chciałam napisać...
To miłego dzionka wszystkim!

Katka, bo na stare baby reguły nie działają. ;) Ty masz reumatyzm, ja mam spokojną ciążę. :P

Dorotiii, znam przyczepkowy bol :)

Carolajna to wszystko zalezy od pogody, moze wystarczyc sam pajacyk albo konieczny bedzie np kombinezonik polrakowy. Snieg we wrzesniu juz tez sie zdarzal :)

Taka pogoda ma jeden duzy minus - ciagle jestem glodna i jeszcze kolano mnie boli - no tak reumatyzm na starosc. Ah dzis ja ta narzekajaca.

To dorzuce jeszcze swoje trzy grosze o tym czy gorzej z chlopcami czy dziwczynkami w brzuchu. Z mojej obserwacji, nie wazne czy chlopiec czy dziewczynka, po prostu z kazda kolejna ciaza jest coraz gorzej. Noo, ewentualnie Mamtu jest wyjatkiem, potwierdzajacym regule.

Heh, to ja siemię piłam na 'zajście', bo niby miało poprawiać jakość śluzu. I tak mi poprawiło, że starania skończyły się na pierwszym cyklu. :P

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy