WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (3)

No to witam w nowym, trzecim. Niech nam brzuchy lekkimi będą. ;)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 12.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=450681&c=1&k=16&hl=8055708#op8055708
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (3)

i czy to ma znaczenie do której szkoły chodze? chciałabym rodzić na zaspie.

Koleżanki :) a ja tak z innej beczki: kiedy zapisujecie się do szkoły rodzenia? O ile sie zapisujecie:)

Bo w sumie to nie mam pojęcia, kiedy trzeba to zrobić. A myśle o szkole przy szpitalu na Zaspie.

a u mnie słonko dzisiaj świeci. Tylko coś dzień kiepski. Ciężko mi w pracy usiedzieć. Czas wolno płynie;/ a do tego jeszcze podbrzusze mnie boli. Nie wiem czemu. Może od tego długiego siedzenia codziennie;/

Ania ale pisałaś, że wybierasz się do Polski. Mam nadzieję, że pójdziesz tu do lekarza który rozwieje wszelkie Twoje wątpliwości.

Panda trzymam mocno kciuki żeby tym razem było dobrze! MUSI!! :)

Ale się rozpisałyście. Nie nadąrzam za Wami :P

Ja malucha odprowadziłam do przedszkola i za obiad się wzięłam. U mnie słońca niestety nie ma :/

U mnie też robi się słonecznie, na szczęście. :)

Ania27, głowa do góry. My tu jesteśmy po to, żeby się wspierać i 'głaskać po główkach', ale też po to, żeby czasem dać sobie 'w tyłek'. A takie pisanie, choćby na forum, zawsze jednak trochę oczyszcza z tych niepotrzebnych emocji. :)

Tak wiem że należą mi się kopniaki od Was,przyjmuję:)
Ale wiecie tak to jest kiedy jest się samej na obczyznie,nie mam takiej dobrej opieki jak Wy,nie porozmawiam z lekarzem co mnie trapi,wszystko siedzi w głowie,moje myślenie raz jest pozytywne,a raz boję się że coś jest nie tak,powodów mam kilka,po pierwsze kłopoty z tarczycą,gdzie w tamtej ciąży nic takiego nie miało miejsca,po drugie antybiotyk który brałam jak zachodziłam w ciążę,po trzecie torbiele teraz wykryte,noi ta mała ruchliwość,zaraz sobie człowiek coś wkręca,poza tym bardzo chciałabym wrócić do kraju,męczę się,syn też nie ma lekko,przedszkole to nie to co w Polsce,wychowanie bezstresowe to jakiś absurd,zwłaszcza jak ktoś ma problemy z dzieckiem,a co Wam będę pisać,to trzeba być i przeżyć na własnej skórze.Nie mam tu nikogo,prawie z nikim się nie spotykam,jak lekarz to problem jest dla mnie,chodze na kurs ale to jest tak podstawowy że sama się tego nauczyłam mieszkając tu rok,a teraz powinnam zaczynać już trzeci kurs to może byłoby mi lżej się dogadać.

Witam dziewczyny:)
Panda trzymamy kciuki bardzo, dzidzia rosnie duża i zdrowa i już !!!!

Cieszę się , że wizyty się udały:)
My jutro ....
Ja też polecam kosmetyki z rosmana, oliwkę i balsam. tanie a dobre.

Selene, właśnie mam taką nadzieję niech maluch zrobi mi pourodzinowy prezent i się ujawni ;).

Marta, ja niby też się nie nastawiam, ale straszliwie chciałabym już wiedzieć sama nie wiem po co. Bo niby co to zmieni? ;) A do ciała właśnie dzisiaj muszę coś zakupić, bo mój balsam (zwykła Neutrogena, którą wykańczałam) się skończy za sekundę, także w coś się muszę zaopatrzyć. Wczoraj w Superpharmie widziałam, że jest promocja Musteli. Ale na razie spróbuję czegoś tańszego, a w Mustelę zaopatrzę się następnym razem, kiedy brzuszek będzie już większy ;). Do mycia ciała nie zmieniałam żelu (zwykły, Ziaja, zapachowy), jedynie do higieny intymnej AA.

Nie wiem jak u Was, ale u mnie słoneczko się rozkręca ;)

z naturalnych rzeczy krosty zasusza sok z cytryny.

Panda bedzie dobrze, trzymaj sie.

Aniu - moja mloda byla bardzo nieruchliwa, taki len, czasami w poznej ciazy musialam stosowac triki zeby sie ruszyla bo panikowalam ze cos nie tak, u mnie dzialala szklanka zimnej wody. taka tez jest teraz, uwielbia spac. mala ruchliwosc nie musi oznaczac nic zlego i w druga strone, nie wiem skad uwazasz ze bardzo ruchliwe dzieci sa na pewno zdrowe, to nie jest zaden wyznacznik.dziewczyny maja racje, przestan sie zadreczac. ja jestem panikara i po czesci rozumiem jak ci ciezko.

W aptece farmaceutka poradziła mi na problem z cerą tonik Ziaji dla cery z problemami trądzikowymi. Nie wysusza nadmiernie, tylko łagodzi. Kosztuje ok. 10 zł.
No i do zmywania używam physiogel do mycia twarzy. Kosztuje ok 28zł. I jest troche lepiej.

A do ciała używam te same kosmetyki z Rossmanna co Mamtu. To samo do mycia ciała. Nie uczulają:)

Ja właśnie w 13 tygodniu widziałam coś co przypominało siusiaka, ale to równie dobrze mogą to być niewykształcone jeszcze genitalia dziewczynki...:)

Moja psiapsiółka w 13 tygodniu usłyszała od gina, że to Chłopiec a w 18 czy 20 tygodniu objawiła się w pełnej krasie Dziewuszka :))

Dlatego ja na razie nie nastawiam się:)

Cześć!
Super, że wczorajsze wizyty udane.
Panda przesyłam uścicki i trzymam mocno kciuki :)
Aga wiem co czujesz, ja mam to samo dramat z cerą, zwłaszcza dekolt i plecy wrrr. Normalnie też mam problematyczną cerę, ale nie aż tak! Z Maksem jak byłam w ciąży to cera była fantastyczna. Więc teraz stawiam na dziewczynkę.
A co do USG Aga to jak się dobrze ułoży dzidzia to może uda się lekarzowi podejrzeć kto się ukrywa w brzuszku :)

Marta, a stosujesz coś na tę dolegliwość ? Ja dzisiaj zamierzam podskoczyć do apteki, może pani farmaceutka coś doradzi... Czytałam o maści cynkowej, ale w moim przypadku zazwyczaj dochodzi do przesuszenia skóry. No ale jeśli nie będzie lepszej opcji to spróbuję - a co! Myślałam o Tribioticu punktowo, ale to pewnie głupi pomysł, w końcu to maść antybiotyczna. Także dam sobie spokój..

Nie, no wiem, że z tą płcią to tylko takie gadanie ;) Ale prawdę mówiąc jakoś tak czuję, że będzie dziewczynka ;). Chociaż może nie czuję, tylko tak mi się wydaje, bo wszyscy (oprócz mojej przyjaciółki) twierdzą, że bankowo będzie chłopak ;). Tak strasznie chciałabym się tego dowiedzieć na USG prenatalnym... Ale przełom 13 i 14 tygodnia w pierwszej ciąży to pewnie za wcześnie, co?

Aga, ja niestety mam w ciąży cały czas jakiś problem z cerą twarzy i skórą na dekolcie i też myślałam, że to dziewczynka;) A na usg sprzed dwóch tygodni wyszło, że to na 90% Chłopiec...
A cos czytałam, że w ciąży będę miała ładniejszą skórę:P a tu zonk hehe

Aga, też pomyślałam o tym, że to chyba dziewczyna. ;)

Panda - jestem z Wami całym serduchem! I wierzę, że teraz wszystko będzie dobrze, musi być! :)

Julka, no popatrz :) Ja w tamtych okolicach kręciłam się jakoś między 12 a 13 :)

Dziewczyny, ja to już na siebie nie mogę patrzeć... Taki trądzik mi wywala, że szok... Jakbym się cofnęła o kilka lat (niby nie tak dawno, ale już się odzwyczaiłam :p). Dzisiaj wyglądam wyjątkowo paskudnie - na twarzy pełno czerwonawych wyprysków, dekolt to samo... :( To chyba będzie dziewucha ;)

Witam Dziewczyny:)

Panda, też Cię ściskam i wierze, że będzie dobrze:)

Mamtu, ja mam spodnie z h&m- dzinsy z pasem. Co prawda jeszcze musze zakładać pasek do nich, bo faktycznie z tyłka spadają ale są mega wygodne dla brzuszka :) A ten pasek mi w ogole nie przeszkadza, bo jest niziutko pod brzuchem.

A co do fikania Maluszka to wczoraj do ginekologa specjalnie pojechalam autobusem, żeby Młodego rozruszać przed badaniem. Bo gdy jade samochodem, to Młody śpi i ma wszystko gdzieś:)

Ania27, ja też Cie poczęstuje małym kopniaczkiem w 4 litery. Zobaczysz, że wszystko z Maluszkiem będzie dobrze i nie wkręcaj sobie. Wiem, że łatwo radzić - gorzej samej zastosować. Ale na pewno będzie dobrze:)))))

Panda, tym razem musi być dobrze! Trzymam mocno kciuki!!

Aga, też wczoraj byłam na Matarni i zaopatrzyłąm się w spodnie h&m (3 pary hehe). W pierwszej ciąży kupiłam w h&m jeansy z takim szerszym paskiem, nie z materiałem na brzuch - nie polecam ich! cały czas z tyłka mi spadały - na początku bo brzuch za mały a i później bo ten pas nie trzymał się brzucha. Teraz kupiłam takie leginsy z materiałem zakrywającym brzuch - i te widzę są lepsze, bo trzymają się tyłka i nie spadają do kolan.

Ale dziękuje Mamtu :-) staram sie nadal wierzyć..zresztą nie ma dla nas (mnie i męża) innej drogi do szczescia ;-)

Inne tematy z forum

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...