WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (3)

No to witam w nowym, trzecim. Niech nam brzuchy lekkimi będą. ;)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 12.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=450681&c=1&k=16&hl=8055708#op8055708
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (3)

Anavaw, ja sie boję przed każdą wizytą i gdyby nie to, że wizyty mam płatne to chodziłabym do lekarza na kontrole co tydzień.
A u Ciebie bedzie dobrze:) I to nie była różyczka.

Poza tym to pomimo tego, że spałam kilkanaście godzin to czuje się niewyspana. Te sny to jakiś ciągły film z różnymi wątkami. Np dziś śniło mi się, że miałam wizytę u lekarza na usg na 17 i jechałam taksówką, któą prowadził (!) Karolak. I chciał mnie skubany za przejazd skasować 702 zł :))) A było to tak rzeczywiste, że szok!
Chyba za dużo oglądam ostatnio rodzinki.pl hehe

Cześć dziewczyny.
Kurna chce wiosne, pogodowową. Mam już dość .
Trzymam kciuki na tych małych menów:)
Ja po tych przejsciach mam dość i najważniejsze aby dzidzia była zdrowa, cały czas mam nadzije , że to nie była różyczka. W czwarek mam wizytę ale w poniedziałek USG to takie duże, więc nie sądze, że teraz nie będzi nic robić. Boje się tego USG.
Trzymam kciuki za wszytki wizyty , aby było tak jak chcecie :)

Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Odezwijcie się po. :)

Cześć dziewczyny,
W piątek odebrałam wyniki mojej grupy krwi. i do dzisiaj nurtuje mnie jej wynik. Nie wiem czy może dojść do konfliktu serologicznego;/ a wizyta dopiero w czwartek. może któraś z Was się zna na grupie krwi. ja mam ARHD (minus). nie wiem co oznacza ten antygen D. Czytam w necie i nie rozumiem;/

wszystkiego dobrego po świętach:)

Zonkaa, ja też dziś mam wizytę u gina i też zastanawiam się czy potwierdzi info o chłopcu:)))
Poza tym brzuszek już mam od jakichś 2 tygodni. Z rana jest mniejszy, ale już popołudniu jest całkiem sporawy. Ale to moja w sumie 3 ciąża, więc pewnie dlatego się pojawił.

Fajnie, że umawiacie się na spacery. Ja na razie mam zakaz na dłuższe spacery i jakikolwiek sport. Mam nadzieje, że za jakiś czas lekarz zezwoli chociaż na joge...

A tak poza tym to miłego dnia Wam życzę:)

a ja czekam na to aż śnieg stopnieje.... jeszcze jak był taki puch to co innego, a teraz wcale się w tym mokrym błocie i tej wilgoci nie spaceruje fajnie :(
Jeszcze przy moich nawracających infekcjach pęcherza... wolę nie ryzykować.

Ja też witam poświątecznie :)
żonkaa trzymam kciuki, daj znać po wizycie.
objadłam się strasznie, a jedzenia jeszcze zostało na cały tydzień. Strasznie żałuję, że nie wzięłam dzisiaj wolnego. Ledwo się ruszam, boli mnie głowa i do tego słabo spałam. Byle do weekendu :)
Przyłączyłabym się do spacerów, ale póki co praca. Czekam na ładną pogodę to wtedy zacznę chodzić z kijami, mam zbiornik wodny na swoim osiedlu to popłudniami będę mogła zaznć trochę ruchu.

Witam poświątecznie :)

Co do ruchów, to już pod koniec tygodnia czułam takie smyranie, łaskotanie w podbrzuszu, a w niedzielę wielkanocną mały postanowił zrobić mi niespodziankę i podczas mszy baraszkował w brzuszku. Całkiem wyraźne ruchy czułam, ale to na pewno nie było nic innego :) Wczoraj leżał sobie cichutko. Zobaczymy jak dalej sytuacja się rozwinie :) Moja mama mówi że to za wcześnie na ruchy, ale jestem pewna co czułam :)

Mi już brzuszek się pojawił mimo, że jestem dopiero w 4 miesiącu. Ponoć w pierwszej ciąży wychodzi później, ale widzę że to sprawa bardzo indywidualna. Zaraz jadę do lekarza więc proszę o kciuki :) Zobaczymy czy nadal podtrzymuje wersję z synkiem :)

No to witam po-świątecznie. :)

Odpoczęłam, obżarłam się i teraz mi dobrze.

Poza tym zaczynam dziś piąty miesiąc. Jeszcze chwila i będę na półmetku. Szok.

to napisz do mnie na maila to sie jakos umowimy koralina.r@wp.pl

Ja też z Gdańska z wrzeszcza dokładnie :)

hej hej
Dobrze że to obżarstwo się skończyło, ale u nas w lodówce to jeszce na tydzzień chyba zostało ;)
Ruchy czułam w pierwszej ciąży 16 tyg, ale nie raz czuć dopiero w 20. to na początku jest takie znikome i trudno okreslić czy to to. No i panikowałam bo poczułam a potem przez 2 -3 dni nie czułam nić ,ale to podobno tak nie raz jest. Mi ginoi mówi, aby byc pewnym , że to ruchy to zjeść coś sodkiego ok 0,5-1 godz położyć się na lewym boku i poczekać :) a teraz się okaże kiedy ;)
Co do piersi to w 1 ciąży polały na maksa na początku w 4 miesiacu zaczeła mi lecieć już siara ( gin zdziwony , ale to było to ). a teraz pierwszze dni coś czułam a teraz nic. Jak to się mówi, każda ciąża inna :)
Ćwiczyć można pewnie że tak, ale najlepsze są spacery i basen. bo mówią , że naj mnie kolizyjny sport :)
A co do brzuszka to też różnie bywa , ja w każdej ciąży mam mega szybko, ale nie których widać w 5, to podobno zależy od mięsni jakiś tam .....
A stres jest zawsze , i martwienie się też. co zrobić :)

Ja jestem z Gdańska :) a Ty? Nad morzem ostatnio byłam i przyznam, że suuuuper się spaceruje :) Jeśli chodzi o te zajęcia to właśnie wiem, że są od 2 trymestru dlatego chyba tą jogę darmową spróbuję:
http://www.female.pl/artykul/15755-bezplatne-zajecia-z-jogi-w-gdansku-

A na spacer to ja jestem zawsze chętna ;)

Karolina a skąd dokładnie jesteś? Ja na spacery też chętna - uwielbiam. Myślałam też o tych darmowych zajęciach na awfie ale to dopiero od 2 trymestru.

Aga zawsze możemy spotykać się w połowie drogi albo raz w Gdańsku raz w Gdyni :) Ogólnie ja jestem za. W Gdyni nie wiem gdzie można pójść z psami by pobiegały luzem i nie mieć problemów ;) więc zdam się na Ciebie. Jeśli chodzi o Gdańsk to sporo takich miejsc (bezproblemowych) :)

Karola, ja bardzo chętnie, ale Ty chyba z Gdańska jesteś, co? Ja z kolei z Gdyni, więc z regularnością mogłoby być ciężko... Ale myślę, że co jakiś czas udałoby się nam nam wygospodarować trochę czasu na przeprawy z pupilami, co Ty na to? ;) Zaraz napiszę maila i coś pokombinujemy :)

Tu Karolina, zalogowałam się.

Aga, jeśli miałabyś chęć to mogłybyśmy wspólnie zgadać się na takie wyjście z psami. Byłoby raźniej. Jeśli chcesz to daj znać na maila koralina.r@wp.pl
Znalazłam też darmowe zajęcia z jogi w Gdańsku i NORDIC WALKING :) chyba też się wybiorę tym bardziej, że nigdy nie byłam ani na jednym ani na drugim.

Karolina - u mnie też pies jest motywacją (dodatkową oczywiście) :) Także dobrze to zrobi i jemu i nam ;). Chciałabym żeby ta wiosna już do nas zawitała - od razu by się chciało wystawić nos z domu, a tak...

Wszyscy pisza ze zajecia sa po 14 tygodniu zeby nie brac odpowiedzialnosci jakby cokolwiek sie stalo. Cwiczyc mozna wczesniej ale tak leciutko i delikatnie. Ja sie przymierzam tez do zajec u basenu. Mam nadzieje ze znajde specjalne zajecia dla przyszlych mam popoludniami bo nie chce isc na zwolnienie w najblizszym czasie.

Ania super ze czujesz ruchy!! Mi sie chyba pomalu takie bulgotanie zaczyna:)

Dzięki Aga za odpowiedź. Jak tylko się ociepli zaczynam od spacerów :) Mam wielkiego psa, któremu pewnie też to się przyda :)

Inne tematy z forum

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...