WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

hej, tak wlasnie planuje wlasnie od stycznia, bo teraz swieta i sie nie oplaca ;) a od nowego roku z nowym postanowieniem tak do lata...takze chcialam sie zorientowac czy ktos bylby chetny mi potowarzyszyc w tych trudnych pelnych pokus chwilach? z 10 kilo bym chciala, a moze uda sie ciut wiecej i tak na spokojnie, bez glodowek, rozsadnie. mnie akurat chyba najbardziej odpowiadalaby dieta ok 1000 cal, bo na dukanie nie dam rady, bo za duzo miecha a za malo warzyw i owocow bez ktorych nie umiem po prostu, a wy mozecie byc na swojej diecie, chodzi mi jedynie o wspieranie sie, motywowanie, pomocy w ukladaniu menu itd. to jak, jest ktos chetny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

Dopiero drugi dzien, ale sie trzymam. Od poniedzialku fitness i pewnie bede umierac bo kondycji zero ;)

Sluchajcie jak sie sprawuje skakanka z biedry? Nie jest za lekka? Stalam nad nimi z 5 min i nie kupilam wkoncu.... Pytam bo mialam kiedys skakanke, chyba z Ikei i wlasnie przez to ze linka byla za lekka zle sie skakalo.

Ja same porażki i błędy ale schudłam ok 2 kg. Ciągle z myślą o poprawie. Mam nadzieje zjechać jeszcze 5 kg.

Ja również się trzymam :) Moje dzisiejsze menu to na śniadanie twarożek wiejski ze szczypiorkiem i pomidorem+bułka grahamka, potem ok.12 jabłko i mandarynka, na obiad spaghetti (z makaronu z pszenicy durum i mięsa z indyka), oczywiście porcja niewielka, a na kolację makrelka :)

dziewczyny ja od 3 lat w domu mam takie hula hop
http://allegro.pl/ogromny-hula-hop-masujacy-sapphire-prezent-wq-i2906633777.html

i polecam !

wpadłam zobaczyć jak sobie radzicie !

na zabiegi wyszczuplajace nie chodzilam ale chodzilam kiedys na rolletic.. fajna sprawa! tylko ze kupilam karnet bez ograniczec i chodzilam wtedy na 2 godziny codziennie (oczywiscie nie od pierwszego dnia ale tak stopniowo) - na prawde duzo schudlam, skora byla jedrna i bardzo zmniejszyla mi sie skrorka pom.. jednak pozniej juz nie mialam tak duzo czasu i przestalam sie masowac i jedrnosc skory wrocila do stanu poprzedniego..

Witajcie ;)

Chodzę na Zumbe i zajęcia ABT po jednym razie w tygodniu ( dziś ABT )
dodatkowo w tygodniu raz robię w domu Skalpel Ewy Chodakowskiej.
Stosuję dietę Mniej żreć ( hi hi ) i nie jem po 18. dodatkowo minimum słodyczy.
Zaczełam taki system od połowy października z wagą 62-63 kg.
Dziś się ważyłam waga pokazała 57,8 kg.
Mierzę się też i od pomiarów z 1 grudnia do wczoraj spadło po 4 cm z mierzonych części ciała.

Daje z siebie 100 % na zajęciach.
I jestem zadowolona. ;)

Do tego dzieciaki momentami dają czadu więc jeszcze dzięki nim waga spada a kondycja rośnie ;)

Pozdrawiam i życzę wytrwałości :*
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a właśnie, co sądzicie o zabiegach wyszczuplających w gabinetach kosmetycznych? a może któraś chodziła i poleca?

moje śniadanie na dziś - twarożek ze szczypiorkiem, oliwkami i czerwoną papryką
:)

hurra spadło mi 2 kg i to pomimo,ze jestem przed @

agalu ja zaczynam chodzić na zumbę od przyszłego tygodnia:) Słyszałam że są rewela i już się nie mogę doczekać :) A póki co śmigam dwa razy w tyg. na aquaaerobic, a w pozostałe dni śmigam 45 min. dziennie na orbitreku+ćwiczenia na pośladki i brzuch :) Do tego kupiłam kremy antycellulitowe, wszelkiego rodzaju peelingi, serum, maseczki i olejki i do tego naprzemienne prysznice i sauna dwa razy w tyg. I oczywiście zdrowo się odżywiam i w mniejszych ilościach, staram się stosować metodę Montignaca, bo wydaje mi się b. zdrowa i sensowna :)

kasik a gdzie je kupujesz? bo tak sie zastanawiam gdzie w mojej okolicy go dostane i tylko decathlon mi przyszedl do glowy, chyba ze w realu...ale watpie.

A właśnie zapomniałam kupić hula hop. No ale jutro też będę miała okazję:)

Sylwia chyba wyprópuję przepis na tego kurczaka bo brzmi bardzo apetycznie:)
Powiem Wam, że wypróbowałam wczoraj przepis na ciasteczka owsiane i są pycha. Tylko nie miałam żurawiny więc dodałam skórkę pomarańczową a otręby granulowane miałam akurat z czarnej porzeczki i też wyszły super. A nie dodałam ani gramu cukru. W związku z tym, że są "light" to sobie pozwoliłam wczoraj wieczorem na kilka a dzisiaj jeszcze na 2. I stwierdziłam, że po prostu nie mogę mieć słodyczy tym bardziej "przeznaczonych dla mnie" bo wtedy ciężko przejść obok i nie chwycić. Dlatego jutro je pakuję i mąż zawiezie teściom:) Będą mieli zdrowe ciasteczka:)

Hej
A chodzi ktos na zumbę?? :) polecam gorąco ,spala sie na pewno dużooo kalorii i ćwiczy się z miłą chęcią;)
skakanka i hula hop też daje super efekty;)

tak, świeżo starta
nadaje boski aromat całej tej mieszance warzywno - mięsnej :)

sylwia, a ta skorka z pomaranczy to taka swieza starta?

omlet ze szpinakiem

- szpinak (ja miałam "brykiet", wziełam 4 takie kostki)
- 2 jaja
- łyżka śmietany (opcjonalnie)
- łyżeczka masła
- sól, pieprz

szpinak rozmrozić i podsmażyć na masle, jaja roztrzepac ze śmietaną, solą i pieprzem, zalać szpinak i smazyć aż się zetnie
ostrożnie z solą, bo łatwo przesolić

danie bardzo sycące
smacznego :))

mrenda, mój przepis jest podobny, pochodzi z ksiazki Agatstona:

- 4 połówki pierś z kurczaka bez skóry (może byc tez mięso z udek, bez skóry, kości i tłuszczu)
-sól, pieprz
- 2 posiekane szalotki
-1 średnia marchew, pokrojona ukośnie w plasterki
- i mała cukinia, przekrojona na pół i pokrojona w półplasterki
- 1 łyżeczka estragonu suszonego
- 1/2 łyzeczki skórki z pomarańczy
- folia alu - 4 duże kawałki

warzywa wymieszać w misce z estragonem i skórką z pomarańczy
kurczaka umyć, osuszyć, doprawić solą i pieprzem
Na kawałku folii ułożyć kurczaka, na niego 1/4 ilości warzyw, zawinąć folię szczelnie i do piekarnika na ok 30-40 min w temp 220stC
(ja wyciagnęłam jak zaczęło pachnieć;))

porcja 144kcal, 27g białka, 4 g węglowodanów, 2g tłuszczu

smacznego :))

A jak się robi omleta ze szpinakiem?

znalazlam taki przepis
http://dukan.bloog.pl/id,5410701,title,Kurczakindyk-w-papilotach,index.html?ticaid=6fdc1

Inne tematy z forum

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...