mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

cześć 5 http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=555614&c=1&k=130#post9750957

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

mi cos brzuch dzis twardnieje, wzielam nospe zobaczymy

w czwartek mam wizyte u kardiologa na echo serca malej, troche sie denerwuje, ale wierze ze bedzie dobrze

znowu wrocily mi nocne, a raczej poranne pobudki, druga noc z rzedu od 5 nie spie

i 11kg na plusie na wczoraj

Wczoraj robilam morfologie i badanie moczu. Krew wyszla ok ale w moczu pojawila sie glukoza i bialko :(
Rozmawialam z lekarzem prowadzacym i kazal powtorzyc badanie za tydzien.mowil ze niewielkie ilosci moga w ciazy sie pojawic w moczu. Ja sie oczywiscie juz zdenerwowalam :( miesiac temu robilam test obciazenia glukoza i wyszlo w normie.po 2 godz nawet nie przekroczylo 100.
Aspargin przestalam brac bo zaczela mnie druga reka dretwiec i bolec. Dzis w nocy bylo tragicznie.prawa dlon rwala okrutnie :( moze tez przez te pogode ale podejrzewam ze moze byc tez zwiazane to z nerwami bo czasem nie mam czucia w opuszkach :(
Za tydzien idziemy na kolejna wizyte.ciekawe ile Synek wazy :)
Pozdrawiam :)

Hello.
U mnie akcja pranie prasowanie :)
Komoda się zapełnia

Zakupilam koszule i jeden stanik karminik
Powoli chyba zaczne torbę pakować

A w przyszły weekend meza zmusze do przyniesienia łóżeczka
Zostanie nam zakup materaca fotelika wanienki co na początku października chce zrobić.

Młody wierci się czasami jego ruchy mnie bolą
Na pęcherz naciska mocno

Melduję się po wizycie :)
Tosia waży już 1,4 kg, ułożona jest wciąż główką do dołu. Przepływy, płyn owodniowy i szyjka w normie. A co najważniejsze - nie przybrałam na wadze :D
Dziś zabrałam się intensywnie za pranie ubranek, a w przyszłym tygodniu chcemy wybrać się do Tygryska kupić wózek i wanienkę.

Aha co do zakupów to ja też nic nie mam :/ ... kilka bodziaków,kuzynka mi przyniosła kilka ciuchów ale to już na pół roczne dziecko...Kilka rzeczy znalazłam na necie ale spóźniłam sie z dzwonieniem ... :(
No mam nadzieje że sie spręże w pażdzierniku,listopadzie i sie jakoś wszystko zbierze

Co do pampersów to z pierwszym synkiem używałam Pampers do roczku potem Dada,ale z drugim dzieckiem od razu kupiłam Dada bo sie dobrze sprawdziły,wiec mogłam kupować dobre i tańsze pampersy a zainwestować np. w alergiczne kosmetyki (moje dzieci alergikami)..
Ale dużo to zależy od pupy dziecka,bo nie które dzieci są uczulone nawet na te orginalne.

Jejku dziewczyny ale Wy to jesteście szybkie...tyle już macie gotowe a Ja daleko w polu, nie mam ani chęci ani energii :-/...chyba mnie jakieś przesilenie jesienne łapie a do tego nie mogę z przeziębienia wyjść ale jeszcze 3 tygodnie i idę na zwolnienie. Pocieszam się tylko że większości wszystko mam po synku tylko jakieś ubranka dziewczęce będę musiała pokupować...no i koniecznie trzeba pokoik dziecięcy zrobić ale też Nam jakoś odwleka decyzja o likwidacji sypialni...u Nas to już chyba tradycja że robimy wszystko na ostatnią chwilę ;-). Jutro mam wizytę u lekarza i chyba moja mała też już jest ułożona główką w dół bo jak zacznie się ruszać to aż w kroczu czuję te ruchy ;-)

Mam do Was pytanie...macie może sprawdzonego lekarza który robi usg i nagrywa na płytkę? W pierwszej ciąży zrobiłam sobie taki filmik u dr knutowskiego ale nie byłam zadowolona a teraz też bym chciała taki filmik na pamiątkę

Hej dziewczyny:)

Jak dobrze ze coraz więcej z nas ma glukozę za sobą:)!
Lekko jesiennie się robi i powoli się kończy szkoła rodzenia i troszku żal że to już koniec się zbliża.

Ja ubrankami jestem już troszkę zasypana (teściowa i babcia M. szaleją po sklepach i lumpeksach;p) Powoli ogarniam się kosmetykowo - teraz pieluszkowo - po troszku z każdej firmy żeby popróbować (bo każdy poleca coś innego;p).
Wczoraj zakupiłam Dada - dla chętnych w promocji teraz (do jutra; 49 zł. za karton:) mam tez pampersy i happy:) a wy doświadczone mamusie jakie macie swoje ulubione:)?

Wczoraj byłam u lekarza (NFZ). Wszystko dobrze, mały ułożony główką na dół, serduszko bije:). Lekarz jak zwykle troszku mnie postraszył (on tak ma) i 2 razy pytał czy czuje ruchy na co ja że tak a dlaczego pyta. Na co lekarz "bo teraz się nie rusza (ciszaaaaaa).. no ale może śpi". Dostanę u niego kiedyś zawał.

miłego dzionka:)

A u mnie glukoza nie była taka zła, taka zwykła woda z cukrem.
Może dlatego, że wszystkie koleżanki psychicznie mnie przygotowały, że to będzie okropne.
No wiec wypiłam za jednym razem.
Gorsze było czekanie przez 2 godziny na twardym krzeselku w BRUSS-ie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No ja dzisaj po glukozie :/ ochyda...masakra jakaś mimo że była cytryna...Po godzinie miałam omdlenia i siedziałam u położnej..Co do wyników to ide w czwartek go gina także sie dowiem..W domu też nie zbyt ciekawie co chwile robiło mi sie słabo...Bardzo sie ciesze że mam to już za sobą :)

Dokladnie, zobaczymy jak wynik. Przed mialam 94...a wyniki popoludniu. Mala jak sie rozruszala po tym slodkim :-)

Hej,

To Ty styczniowka tak nie szalej :)

Ewkaa najwazniejsze zeby wynik byl prawidlowy :)
Ja na szczescie siedzialam w domu bo mi pozwolily wyjsc i wrocic ale spac po tym to okrunie mi sie chcialo ;)

Dzieki Gosia9, jakos daje rade:-) zaraz pierwsza godzinka za mna, wiec czas nawet leci dosc szybko!

Ewkaa dasz radę! Nie ma co sobie wmawiać! Będzie dobrze, mi się tylko pić bardzo chciało a nie można, no i tyłęk bolał od siedzenia na twardym krześle :)

Witam Was, ja dzis na glukozie...o mamo, latwo nie bylo. Teraz swoje 2 godz musze odsiedziec. Nigdy nic tak slodkiego nie pilam...a naprawde bardzo lubie slodkie, szczegolnie teraz :-)

Ja też już zabrałam się za porządki, już 2 pierwsze pralki z pościelami dla maluszka wyprane. Generalnie większość rzeczy mam, dzisiaj wstawiłam nową komodę na rzeczy maluszka, więc będzie gdzie układać.
Kilka dnie temu wylądowałam w szpitalu, miałam ostre zatrucie pokarmowe, sama nie wiem od czego, na szczęście dziecku nic nie było, pomęczyłam się tylko dwa dni, teraz już na szczęście wszystko dobrze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tymi skurczami to ja po prostu przesadziłam, razem z mężem robiliśmy ogrodzenie, przykręcaliśmy sztachety do płotu ;) no i rezultat był w nocy. Teraz jest ok. No czas zacząć się choć odrobinę oszczędzać.

Jun, w Gdyni jest sklep na Morskiej w okolicy kładki na stocznie.

Jun Jeste skle Kamama we wrzeszczu i na hali w Gdansku Glownym. Ja bylam zadowolona :)

Styczniowka To malutka faktycznie ladnie rosnie :) Moze bedziesz miala niespodzianke i malutka jako jedyna z Twoich dzieci urodzi sie wczesniej ;) A na te skurcze co ostatnio mialas cos powiedziala ?

Hej madlenn dobrze widziałaś, byłam w ,,maluchu" na zakupach z synkiem najmłodszym.

Od lekarza właśnie wróciłam, wszystko jest ok, to że mam takie bóle to normalne, jedyne lekarstwo to dużo leżeć, co w moim przypadku praktycznie niewykonalne. Wyniki mam nadal słabe bo jest anemia. Za to szyjka zamknięta i nic się tam nie dzieje, a mała rośnie jak na drożdżach, termin według jej wymiarów wychodzi na 30.10 o ponad dwa tyg szybciej, a waga pomiędzy 2,5-2,9. Szok ;)

Także chodzimy dalej, torbę pakujemy i na gimnastykę też będę chodzić ;)

Inne tematy z forum

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??