mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

cześć 5 http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=555614&c=1&k=130#post9750957

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

Happy Mum w Klifie, w H&M jest dział ciążowy też :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja dla siebie kupowalam dzinsy w H&M.jestem bardzo zadowolona :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mamusie, gdzie w Trójmieście sklep z odzieżą ciążową? Potrzebuję spodnie dresowe i jeansy. Nie allegro, bo chcę przymierzyć :)

Hej,

Jun Pięknie wyglądzasz :) Bardzo ładate Aną sukienke miałaś na ślubie :) Nie przejmuj się dziadkami Oni myślą że maja prawo do wszystkiego ;)

Chocolate Ciesze się że już lepiej się czujesz :)

Styczniówka wydaję mi się że widziałam dzisiaj Ciebie w centrum Pruszcza jak wkładałaś synka do auta w okolicy kulek ? Daj znac co lekarz powiedział?

Ja ide sobie kawke zrobić :) Lena zasneła to mam chwilę dla siebie i laptopa ;)

Jun ślicznie wyglądasz :)
Nie ma co się przejmować, u mnie w rodzinie twierdzą, że bardzo dużo przytyłam i wyglądam jak pulpet.
ale dzis się nachodziłam od 9:) katarek trochę już mi minał, więc poszłam powdychać świeze powietrze nad rzeczkę:).

Jun jeszcze dwa dni;-) dasz rade;-)
A nie przejmuje się odcinkami, bo starsi ludzie tak maja ze myślą ze wszystko co slina na język przyniesie można powiedziec;-) pusc wszystko w niepamięć ;-)

Jun wyglądasz cudnie:)!

W końcu mam chwilę żeby coś napisać.
W ostatnią sobotę odbył się ślub mojego brata i ku mojemu zaskoczeniu wytrzymałam do końca wesela i nawet chętnie tańczyłam :)
Od poniedziałku pomieszkują u nas moi dziadkowie - ja rozumiem, że starszy człowiek, że z szacunkiem trzeba, ale moja cierpliwość już się kończy! Już zdążyłam od babci usłyszeć, że jestem gruba i mam tłuszcz w brzuchu przez co dziecko nie ma miejsca; a mój małżonek nie umie sprzątać i pożytku z niego nie mam... Na szczęście w sobotę już jadą.
Wraz z nadejściem nowego tygodnia przyszła do nas zgaga i mnie męczy - cokolwiek zjem od razu mnie piecze w gardle, w brzuchu jeździ, jakieś wzdęcia mam. Na razie mleko pomaga.

My obecnie wyglądamy tak :)
(jakoś nie mogę wkleić miniaturki, dlatego podaję adres)
https://imageshack.com/i/p48nhlaxj

ja się zapisałam do gdyni na te warsztaty :)
madlenn co do stelaża - ja mialam x landera, a do tego adaptery do maxi-cosi, więc nie jest tak strasznie z wyborem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej:)

ja mam dziś dalszy ciąg sprzątania, za chwilkę obiad a potem zakupy - więc dziś intensywnie.

Co do warsztatów ja jestem zapisana na mamo to ja - ale w Gdańsku 22.10 :)

Liczę, że pójdę z mężem ale to zależy od godziny czy nie będzie w pracy.

Znając mojego M to pewnie sama :/
Ale ja do Gdyni!!! :)
http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

Gosia To zapewne sie spotkamy :) A idziesz sama czy z os.towarzyszaca?
Styczniowka Cos czuje ze jutro dostaniesz nakaz oszczedzania sie ... A jak Twoje kosci? Dalej boli jak podnosisz noge? Bo ja tez zaczynam czuc miednice i kosc lonowa :/

A u mnie ciężka noc, zaczęły się dziwne skurcze, mam nadzieję że to tylko przepowiadające, ale pojawiały się co 5 min przez 1,5 godz.
Na szczęście jutro idę do lekarza.
Postanowiłam dzisiaj do końca tygodnia wszystko kupić co jeszcze pozostało (materacyk, krem na brodawki, wkładki laktacyjne, wkładki poporodowe, pampersy, butelkę, smoczka, biustonosze do karmienia), pewnie jeszcze po drodze coś się znajdzie.

Ja się na coś zapisałam, ale już nie pamiętam. Mają przesłać jeszcze przypomnienie :)

Hej :)

Dimis My za duzego wyboru co do nosidelka nie mamy przez ten stelaz x-landera ale dzieki ze podpowiadasz zeby sprawdzic czy pasuje do auta :)

Chocolate To trzymam kciuki za diete i zdrowka zycze :)

Musze chyba za prasowanie ubranek sie zabrac a nie chce mi sie ...:/
A na naszym forum znowu cisza :(
Zapisala sie moze ktoras z Was na warsztaty mamo to ja w Gdansku?

hmm chyba za trudny temat dla mnie;( przy pierwszej córce wkładaliśmy fotelik, zapinaliśmy pasem i tyle... ech, tylu rzeczy jest się nieświadomym
poczytam później te podesłane linki, ja wieczory się zrobią długie:)
dzięki:)

inka.ja trzeba go po prostu przymierzyć ;) ja mierzyłam u przeszkolonego sprzedawcy w mamaija we wrzeszczu - p. Olaf
poczytaj: http://fotelik.info/pl/news/ktory_fotelik_do_mojego_samochodu,211.html przy pierwszym foteliku najważniejszy jest kąt mocowania- inaczej główka dziecka leci do przodu (dziecka i tak nie przypasujesz przed porodem ;P) tutaj wyjaśnione: http://foteliki-pod-lupa.pl/szkolenia/zly-kat-mocowania-fotelika-0-13kg-moze-powodowac-smierc-lub-kalectwo/ trzeba komentarze też poczytać ;)
jak macie isofixa to jest dużo prościej, zazdroszczę... my niestety mamy starsze auto z pochyloną kanapą i u nas foteliki 0-13 to mają prawie pozycje siedzącą, a nie leżącą
Ja nie jestem ogólnie za większością fotelików wózkowych... niestety często oprócz pasowania do wózka funkcji ochrony dziecka w aucie to już nie spełnia...
No i polecam: http://fotelik.info/pl/jak_wybrac_fotelik_dla_dziecka_0_13_kg_szkolenie.html

http://bolimnieglowa.net.pl/foteliki/

może to głupio zabrzmi, jak sprawdzić czy fotelik pasuje do auta? co to znaczy, że nie pasuje?
w samochodzie mamy isofix a fotelik od x-landera, ale to chyba nie przeszkadza;/

madlenn......będe starała się trzymać dietę, aby znowu cukier mi nie podskoczył:). Choć teraz jak jestem przeziębiona od kilku dni, to piję herbatkę z miodem i cytrynką, bo to przynosi ukojenie dla mojego gardła:).

Iwonus, też uwielbiam tę stonkę, świetną robotę robi jego autorka.
Dimis, ja mam ten fotelik sprawdzony, także wiem, ze nam pasuje, także rozpoczynam poszukiwania. A z drugiej strony trochę to dziwne, że fotelik trzeba dopasować do auta.
Moja ukochana córcia ma dzisiaj 2 latka, ahhh jak ten czas zleciał.o tej porze już ją tuliłam, aż łza się w oku kręci....
image
image

Inne tematy z forum

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...