mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

cześć 5 http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=555614&c=1&k=130#post9750957

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

Ano duży chłopak rośnie :)
Starsza siostra tez 4200 miala więc pewnie podobnie., tyle ze ona cc eiec nie poczułam jak to jest klocka takiego rodzic.

Od kilku dni boli mnie krocze ale to nie skora tylko jakby w środku kości
Chyba organizm się przygotowuje coraz bardziej

Pogoda piękna :)

no rzeczywiście cisza ;-)...a ja dalej siedzę w domu z synkiem bo coś wyzdrowieć Nam nie chce a do żłobka też nie chce go takiego nie doleczonego oddawać... Ja przy małym stosowałam na początku kosmetyki Hipp a później przeszłam na Nivea

Madlenn to się dzisiaj spotkamy o ile znowu coś mężulek nie wykombinuje ;)

A z tym terminem to może będzie jak chciałaś, w 38tc urodzić :D Może jak będziemy chodzić do końca na gimnastykę a ty w takim tempie będziesz ćwiczyć to ci się uda :D Ja tam już nie liczę na szybszy termin bo z żadnym szybciej nie urodziłam, a z tym ostatnim to byłam pewna że szybciej sie urodzi bo w ogóle ani sie nie oszczędzałam, a poza tym juz tak od 7mc dostawałam skurcze, a i tak urodziłam 6 dni po terminie. Chyba ze mała zrobi psikusa, ale ja tam się trzymam terminu 15.11 ;)

A pogoda rzeczywiście piękna, mały na dwór a ja mam ,,randkę" z żelazkiem :D

Hej,
Ale cichutko na naszym watku ;)
Chocolate jak wyniki? Idziesz dzisiaj na gimnastyke? Bo ja tak jak styczniowka jednak na 18 zeby maz nie kombinowal w pracy.
Co do kosmetykow to na poczatek mamy oilatum a jak zie skonczy to zapewne spdobujemy z rozmanowskimi albo johnsonem ;)
Gagata Ojjj TWoj maluch jest faktycznoe spory ,jak pomiary sie sprawdza to bedziesz duzeho dzidziusia rodzic ;)
Ja wczoraj bylam u Doeringa i termin przesunal sie na 5.11 a mala wazy 1900 i jest po srodku wedlug wagi. W sumie troche die przestraszylam ze zaczela byc starsza bo jestem w czarnej d...e z przygotowaniami :/
Ladnie dzisiaj slonko swieci, trzeba sie zebrac i na spacer z ta moja starsza lobuziara sie wybrac;)
Milego dnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja będę używać dalej płynu aloesowego z forevera, przy synku to jedyne co stosowalam, już żadnych kremów i oliwek nie trzeba było :) no i mega wydajne
Gagata spory ten Twój maluch ;)
No i fajnie ze masz teraz wszystkie badania w jednym miejscu :)

Hi

Ja dzisiaj na wizycie u endo i gina
U endo dostalam jy kartkę do szpitala o moim leczeniu i o tym zeby dziecko zbadali tsg i screana do centrum zdrowia dziecka wysłali

U gina badanie i szybkie usg mlody przybrał 600g wiec juz ma okolo 2600
I mila niespodzianka moja przychodnia zakupila nowy aparat usg 4d
I jutro ide na badanie do mojego lekarza przepływy i dokładne pomiary :)

Az kosmetykow bede wierna musteli droższe ale na długo starczaja
I przy starszej bylam zadowolona

ale cisza:)

ja po glukozie, jestem ciekawa wyników. Mam nadzieję, że będą teraz lepsze niż te poprzednie, oby.

a pogoda dzisiaj marzenie....piekna na spacerek:).

Ja już jakieś ubranka zebrałam po rodzinie i znajomych, chyba mam już ich sporo od rozmiaru 56 do 74 :). Kilka nowych spiochów/body/pajacyk oraz sukieneczkę kupiłam. Teraz muszę pokupować troszkę dla siebie do szpitala, dla malucha do higieny itp. Ale gubię się troszkę w tym wszytskich listach wyprawkowych w internecie. Czy macie jakieś preferencje co do kosmetyków, jakiej firmy będziecie kupowały? i jakie produkty?

Mi też czasem brzuch twardnieje, ale tak na dole. Ja jakoś nie mogę się zabrać za ogarnianie ciuszków.
Na początku córcia będzie kołysce.
Pierwsza córcia była również mniejsza o ponad tydzień a urodziła się 3 tyg z groszkiem przed terminem. Zobaczymy jak bedzie teraz.
image
image

Mi brzuch twardnieje jak za dużo chodze lub stoję na nogach, ewentualnie jak przesadze z jakąś pracą ;-) ale wtedy jest jasny sygnał ze trzeba usiąść i odpocząć ;-) u mnie zostało tylko kilka rzeczy do wyprania i zakupy jakieś drobne juz drogeryjne lub aptecznej. No i lozeczka nie ma jeszcze, ale podchodzenia do tego w ten sposób ze na pierwszy miesiąc i tak sie nie przyda, ale pewnie w ciągu miesiąca zakupimy. I pewnie wykorzystam ostatnie dni urlopu na jakieś początki pakowania torby do szpitala. Mój maluszek jest większy o 2 tygodnie, co prawda lekarz mi nie przyspiesza terminu, ale prawdopodobieństwo ze się urodzi wczesniej wzrosło, chociaż może poprostu będzie większy i przyjdzie w terminie;-)
Łobuz juz się ułożył prawidłowo i naciska mi na pęcherz i w dodatku mam wrażenie ze zaczyna go interesować wyjście, bo gmera czasem rączkami przy szyjce... Ale fajnie jest, tylko z dnia na dzień coraz ciężej..

U mnie z przygotowań to rozłożyłam kołyskę w sypialni, żeby syn się oswoił :)
Pranie odkładam...
Anesia u nas też ledwo poszedł do żłobka i od razu katar :/
Brzuch mi nie twardnieje jakoś mega często, norma to chyba 10 razy na dzień? ale mogę się mylić ;) może któraś wie lepiej :)

Hej Dziewczyny. Ja powoli wracam do świata żywych ;-)...mój synek przyszedł ze żłobka z katarem i w ten o to sposób rozłożył całą rodzinę więc siedzimy od czwartku w domu i się kurujemy i już jest trochę lepiej...jejku czy wam też aż tak brzuch twardnieje??? Bo ja czasami mam wrażenie że zaraz wybuchnę...w pierwszej ciąży też miałam problem z brzuchem ale nie kojarzę żeby aż tak twardniał, a jeszcze przy tym moim wulkanie energii nie ma jak odpocząć :-\... Ja jeszcze niczego nie mam gotowe...powoli rozglądam się za koszem mojżesza no i pokoik dzięcięcy mamy do zrobienia bo narazie jest sypialnia...ale chyba to zostawię na połowę października jak pójdę na zwolnienie

Ja dziś po badaniach, powoli zdaję sobie sprawę że już bliżej jak dalej.. Powoli trzeba brać się za pranie i prasowanie. Ja właśnie wyhaczyłam kosz Mojżesza i się bardzo cieszę bo zastanawiałam się czy nie kupować drugiego łóżeczka, a tak mała będzie mogła być ze mną w salonie gdzie spędzamy 70% czasu i będę mogła ją pilnować. Może to mój wymysł ale w końcu robią takie rzeczy żeby ułatwić życie :P
A w przyszłym tygodniu wezmę się za pokój muszę jakoś wyrzucić wielką i ciężką kanapę bo za dużo miejsca zajmuje, może uda mi się oddać za wyniesienie z domu. A i zdecydowaliśmy że przemalujemy łóżeczko więc trochę pracy nas czeka.

Mateusz - ślicznie :)

To dziś ostatni dzień w pracy :)
W poniedziałek ide do gina to l4 wezmę

My narazie mamy wózek i koszyk w którym młody ma spać pierwsze miesiące łóżeczko i troszkę ubranek nowych
Używane chce w następnym tygodniu przynieść od szwagierki bo najpierw szafe zabudowe musza zbudować :) mam nadzieje ze juz w środę /czwartek
Aaa i imię mamy : Mateusz będzie :)

Iwonuś, mówiłam, że głodzisz organizm. Trzeba więcej jeść wieczorem :)
Ja na diecie cukrzycowej, także zjedz za mnie jakieś słodycze.

Hej dziewczyny :)

u nas dziś intensywny dzień - wyszłam z domku o 10, a wróciłam przed chwilką - najpierw lekarz, potem odwiedziny w pracy:)

U lekarza dobrze, co mnie cieszy - morfologia ok, wg Pani dr moje ketony (z moczu) są skutkiem nie jedzenia kolacji (mam nie głodzić organizmu;p) Mały cały czas o 1,5 tygodnia większy, ma 1150 gram, serce bije prawidłowo - wygląda ok, a szyjka zamknięta:) za 3 tyg USG dopplerowskie (przepływy).

Co do prania/prasowania - ja na razie zebrałam ciuszki (od bratowych, nowe i z używane z allegro) w ciągu max 2 tyg. mam zamiar uprać i poukładać rozmiarami:) Aktualnie ogarniamy wózek i łóżeczko:)

Styczniówka ja nie mam porównania bo czekam na pierwsze maleństwo ale skoro udało Ci się ogarnąć trójkę dzieci to na pewno genialnie poradzisz sobie z czwartym:). Pomyśl że masz już wiedzę, doświadczenie i małych pomocników - będzie dobrze:*

Witajcie :)

Jun 87 dzieki za rade. Biore aspargin od kilku dni, licze ze pomoze :)
Powoli kompletujemy wyprawke :)mamy kaftaniki i spioszki, kombinezon zimowy , czapeczki,skarpetki i rekawiczki niedrapki. zostalo do kupienia kocyk, pieluszki tetrowe i rozek. Chcialam sie Was spytac czy rozek ma tylko jeden rozmiar 78x78?
Wozek tez mamy wybrany Tutek Tambero. Poza tym nic wiecej nie mamy.
Czy ktoras z Was zamierza rodzic w swissie?
Pozdrawiam :)

U nas niestety chorobowo, ja kaszląca, mały z katarem do tego wychodzą mu zęby 5, marudzi, nie może spać i ogólnie widać że się źle czuje.

Ja mam już dawno wszystko poprane, poprasowane i poukładane w komodzie i bardzo się z tego cieszę bo z dnia na dzień jest mi co raz ciężej a tym bardziej ze zaczęła się szkoła i dwóch starszych codziennie trzeba odwozić i przywozić. Mąż pracuje w budowlance więc póki jest pogoda pracują ile się da więc na mojej głowie dzieci, dom i cała reszta. Czas mi szybko mija jeszcze 8 tyg do terminu a ja jestem przerażona jak dam sobie radę z czwartym dzieckiem i całą resztą. Mam często straszne doły, nie wiem czy to pogoda czy przemęczenie ale są dni że mam dosyć wszystkiego :(

Pozostało mi jeszcze zacząć pomału kompletować torbę do szpitala i pokupować pierdołki ;)

Oj dzisiaj to nie jest mój dzień.... Córcia źle spała w nocy, krzyczała chchodziła, rzucała się. Mam nadzieje ze nie będzie chora. Teraz padła Biedna zmęczona.... Ech smutny jakieś ten piątek.

Hej dziewczyny, dzis ide do lekarza, co prawda państwowo więc zupełnie podchodze do tego bez entuzjazmu gdyż moj lekarz odbębnia wizyty i swoje pacjenki jak na taśmie produkcyjnej....
Ogolnie chodzę prywatnie i od tego lekarza dostałam zwolnienie, czy temu państwowo w ogole musze o tym mowić ze jestem na zwolnieniu ??

W następnym tygondiu pojdę na tą glukozę, mam zaprzyjaźnione pięlęgniarki więc moze pozwolą mi choć na chwilę wyjść i gdzieś posiedzieć bo tak w poczekalni mozna oszaleć....
Prowadzimy z męzem firmę sezonową wiec dla nas powoli sie konczy sezon i bedzie duzo wolnego i zasłużonego odpoczynku ;-)
Jestem dopiero w 25tyg ale już jakoś chciałabym mieć wszystko gotowe, pierzecie już prasujecie ciuszki czy to jeszcze za wcześnie ?
Nie lubie siedzieć bezczynnie więc musze sobie coś wynaleść do roboty ;-)

A poniżej uaktualniona lista:

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek / Redlowo
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12

Inne tematy z forum

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...