mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

cześć 5 http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=555614&c=1&k=130#post9750957

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

Widzę wszystkie jesteście chyba troszkę dalej niż ja.
Ja mam:
- kilka nowych ubranek i stosik używanych:)
- koszule do karmienia;
- ręcznik dla małego;
- białego jelenia :D
i to by było na tyle;/ tzn. wózek wybrany (nie zamówiony); łóżeczko dostaniemy (będziemy je odnawiać/malować).

No i moja bratowa ma maluszka (aktualnie 2 msc) i od niej za 2,/3 tygodnie mam dostać rożek, laktator, jakis kocyk, ubranka - i czekam na to żeby móc już ostatecznie określić co nam potrzeba.
Dość fajna listą wydaje się być:

http://www.srokao.pl/2011/05/wyprawka-watpliwa-przyjemnosc.html

w ogóle polecam analizy (m.in składów kosmetyków dla dzieci)z bloga wyżej :)

Ja od poniedziałku mam zamiar juz konkretnie się zabrać za ubranka
Teraz mam tylko wózek i kosz Mojżesza troszkę ubranek nowych
Listę już mam teraz tylko ja zrealizować :)

Jutro zabudowe w pokoju dziecięcym maja juz budować wiwc juz miejsce będzie

Rennie :)

Mi zazwyczaj mleko tez pomaga, ale wczoraj to chyba z pol litra w nocy wypilam...i nic..

Mi pomaga szklanka cieplego mleka lub troche pestek slonecznika / kwasy omega/ lub kilka swiezych ogorkow zielonych/zasadowe/. Sprawdzone :) tez zgaga mnie budzi w nocy i czasem w ciagu dnia dopada :(

A ja jakoś też mam takiego lenia, ze nic mi się nie chce, a jutro do pracy po wypoczynku ;-) a od wczoraj mam taka straszna zgage.. W nocy obudzilam się chyba kilka razy tak paliło... Męczące trochę...

Ja jestem jeszcze daaaleko w lesie ;) oprocz wybranego wozka i kupionych kilku ciuszkow nie mam nic. Nawet miejsca w szafie. Mnie sie wydaje, ze to jeszcze tyle czasu....
Z tego co sie dowiadywalam to do szpitala tylko ciuszki dla Maluszka i dla siebie cos do ubrania oraz przybory higieniczne musze zabrac. Reszta bedzie dostepna na miejscu. Takze niewiele mam do spakowania.
Na razie ogarniam mieszkanie ale cos wolno mi to idzie. W ogole od poczatku ciazy mam strasznego lenia ;)

Aha ..to ja Alfikowa :)

Gosia spokojnie, nie ma co się przejmować, owszem jest tego dużo ;)
kosmetyki - nie dostałaś próbek? ja nazbierałam tego full na jakiś spotkaniach/od lekarza/położnej (nie wykorzystałam ich dla dziecka, bo zdecydowałam się na płyn aloesowy, ale próbki np musteli używałam dla siebie :P)
butelki - też nazbierałam na spotkaniach od położnej koleżanek...
smoczek - nie każde dziecko chce, nie ma co kupować nie wiadomo ile na zapas, a dokupić można w głupim hipermarkecie w każdym momencie :)
laktator - ja używałam sporo, ale znam mamy karmiące piersią którym się nie przydał - więc może warto rozejrzeć się za jakimś konkretnym modelem, ale kupić jeśli będzie potrzebny? Teraz zakup laktatora to nie problem
Jak już będziesz miała wolne to sobie na spokojnie listę zrób rzeczy najpotrzebniejszych i wyprawka się raz dwa zbierze ;)

Ja też planowałam wyprawkę dopiero w październiku robić, bo jeszcze przez tydzień jestem w pracy :)
Na wózek jeszcze się nie zdecydowałam: Camarelo albo Jedo, bo są lekkie, a mają sporą gondolę ;)
O pampersy to się nie martwię, tylko te butelki, laktatory, smoczki, kosmetyki do pielegnacji dla maluszka itp. Trochę mnie to przerasta - tyle tego jest!

No niestety pampy dużo miejsca zajmują :)
A podkłady musisz brać? w Redłowie nie trzeba było mieć swoich, a to zawsze jakaś oszczędność miejsca ;)
Gosia, to i tak zawsze coś pampersy kupisz w pierwszym lepszym sklepie, a na wózek chyba jak zamawiasz kolor to czekasz 2 tygodnie? A używany kupisz od ręki ;)
Bez stresu dziewczyny :P
Ja już postanowiłam, że w październiku biorę się ostro do roboty, ciekawe co z mojego postanowienia wyjdzie :P

Ja mam termin 8.11 i nie mam nic ani dla siebie ani dla maluszka, poza łóżeczkiem i ubrankami! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

A ja juz sie spakowałam do szpitala (termin na 06.11)
Troche sie do tego zabieralam, ale wreszcie dalam rade.
tylko w taka torbe na kólkach (jak bagaz podreczny do samolotu) wszystko mi nie weszlo - tj podklady poporodowe, te duze podpaski i pampersy) To mi normalnioe mega duzo miejsca zajelo, wiec to osobno w ekotorbe wlozylam

chocolate super ;)
madlenn i oleczka, a sprawdzałyście czy pasuje cabriofix do auta, ja mam po synku i niestety do nowego auta nam nie pasuje ;( muszę się zebrać i go sprzedać :)

Chocolate Super ze cukier spadl:) TO co wracasz do slodkich sniadan ;)?
Zdrowka zycze ! Teraz najgorsza pogoda jest, niby cieplo a zaraz zimno i latwo sie rozchorowac.
Ja dzisiaj po gimnastyce czuje sie obolala i zmeczona ale to chyba przez to ze duzo dzisiaj chodzilysmy z Lena ;) Ale fajnie bylo, intensywniej jak zawsze a ze ja lubie sie zgrzac to jestem zadowolona ;)

hej dziewczyny:)

chocolate super, że cukier na niższym poziomie;)

Ja troszku ogarniam mieszkanie - na każdy dzień zaplanowałam coś:) W sob. mamy małą imprezkę rocznicową, a poza tym chcę poogarniać póki mam chęci i siły;)

Mały śmiesznie kopie - jak obserwuje brzuch to wyraźnie widać gdzie chce się "przebić" :D niby nic a wciąż mnie to zaskakuje:)))!

Chocolate, super, że cukier spadł.
Madlenn tak to ja szukam fotelika. Dla córci miałam od przyjaciółki ale ona rodzi teraz w październiku i muszę kupić, a tylko ten pasuje mi do wózka. Także muszę kupić.

Hej:)

Cukier spadł 117 :).

Ja niestety dzisiaj nie pójdę na ćwiczenia, bo mam katar, cały nos zapchany i czerwony, ehhh;/. Musze sobie jakoś inhalacje zrobić z ziół, może będa efekty:) .

Styczniówka No ja liczę na ten 38tc ;) a jeszcze z Mama rozmawiałam i pierwsze dziecko urodziła po terminie taka jak ja Lene siostrę 2 tygodnie przed terminem a ja to się bardzo spieszyłam bo na koniec 7 mc także licze ze geny zadziałają ;)

Oleczkaa Mi to brzuch już dawno się napina ale bardziej zaczyna mnie meczyc właśnie to ze podbrzusze mnie pobolewa i zaczyna mnie czasem kłuć a no i jeszcze ten mój mały żylak daje w kość jak za dużo chodze ;/ Widziałam ze założyłaś watek o nosidełku-czy to nie Ty? My też chcemy cabrifix kupic bo do stelaża x-landera pasuje a kobieta w Mama i Ja bardzo polecała :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

U mnie to samo, wszystko zaczyna być co raz bardziej odczuwalne, chociaż w ostatniej ciąży mały był tak ułożony na kości łonowej że to dopiero czułam ból, teraz to zaboli jak nogę chcę podnieść albo dłużej jestem na nogach.

A mała dzisiaj jakoś dziwnie ułożona i tak kopie, że tylko brzuch podskakuje.

Gagata, to faktycznie rodzisz spore dzieci. Moja córcia miała 2720 i druga córcia też zapowiada się malutka.
Ja używałam kosmetyków hipa i baby dream z Rossmanna i jestem zadowolona- córcia nie miała żadnego uczulenia, a mają też całkiem dobry skład.
Dziewczyny a twardnieje wam już brzuch? bo mi się spina parę razy dziennie tak od pępka w dół i trochę trzyma...

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...