Co dziś na obiad cz. 28 - zimowa:-)

Witam serdecznie w kolejnym wątku obiadowym:-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co dziś na obiad cz. 28 - zimowa:-)

Graszka jak robisz grochówkę? Wstyd się przyznać ale nigdy nie robiłam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam:-) u mnie dzisiaj grochowka, na deser zrobilam sernik na zimno, a na kolacje gofry z dżemem:-P

dziś roladki ze schabu w sosie własnym, kluski na parze i marchewka z groszkiem.

zapiekanki ziemniaczane z makaronem lub zeimniaczano rybna dużo jest takich zapiekanek

My uwielbiamy ryby w każdej postaci:) na obiad dzisiaj zrobię piersi z kurczaka faszerowane świeżym szpinakiem, camembertem i szuszonymi pomidorami, ziemniaki i mizeria:) młoda pewnie jajco sadzone. Macie może jakies fajne przepisy na zapiekanki ale bez mięsa???

dzisiaj bedzie zapiekanka makaronowa z serem z jakiegos pomysłu

Mamob z czasem to nie jest tak źle,60 km to ja robie dziennie razem w 4 strony,bo do Legowa mam 15 km,ale ,musze go zawiezc,wrocic i po niego jechac,jedziemy 15 minut w jedna strone wiec w obie strony zajmuje mi jakies 40 min.

U nas tez B jest wielkim zwolennikiem ryb.plywa na dorsza to cale lato jedza z Nikiem na grillu,ja nie cierpie dorsza,tylko po grecku zjem,w ogole u mnie z rybami nie za bardzo,mam jedna knajpke w Krynicy gdzie zawsze jem lososia z pomidorami i feta zapiekanego w pergaminie w piecu i to tyle z ryb.
Dzis została kartoflanka,wieczorem jakas salatka i moze camembert panierowany z zurawina,Aska bierze Niko i wieczorem z nim przyjezdza wiec musze wymodzic jakas kolacje.

Milego weekendu dziewczyny :)

Mój mąż też jest smakoszem ryb i w dodatku wielbicielem wędkarstwa ja od dzieciństwa tak samo byłam karmiona rybami bo dziadek od rybaków kupował i do teraz chętnie jadam.
A i moje dzieci tak samo wcinają ryby .Co mnie cieszy bardzo .

Dzisiaj robię zupę czosnkową nigdy nie robiłam ale też nigdy nie jadłam ale po czwartkowych kuchennych rewolucjach naprałam ochoty ,tak mi się spodobała do tego upiekę bagietkę .

Ach, okonie to pyszne rybki:) tak samo sandacze uwielbiam ale niestety strasznie drogie są, pewnie dlatego sztuką jest kupić je świeże bo mało kto je kupuje. Ja czasami mam na nie ochotę ale niestety kilka razy kupiłam stare więc się boję.U nas też rybka ale łosoś z piekarnika i spagetti szpinakowe:)

Hejka, jak nie znalam mojego meza i tesciow to tez nie znalam tych ryb.
Okonie akurat zlowil kiedys moj maz, szczupakow pelno nalowil 2 lata temu z tesciem. Mialam pelna zamrazalke szczupaka, a glowy tych szczupakow wylakierowane stoja na szafie... mnie przerazaja takie otwarte paszcze z zębiskami, ale pamiatka ladna. Niektore wazyly od 8- 14 kg.
Ja tak za rybami nie przepadam,. Aha kiedys obiecalamze zapytam tescia o ta tołpyge. Mowil ze nie jadl, no i wlasciwie nic wiecej nie powiedzial, niz to, co mozna w internecie przeczytac:-)

a u mnie zmiana obiadowa:)
Zamiast sadzonych jajek rybka--------mąż coś tam zakupił i posmaży:)

Ja nigdy nie jadłam żadnej ryby typu sandacz, okoń, nototenia, tołpyga. Jakoś nie mialam okazji, albo za drogie, albo nie ma skad kupic....nawet smażonego węgorza nie jadlam.
Kiedyś, sto lat temu kupiliśmy sobie szczupaka---------nie pamietam kiedy, a co dopiero smaku:(

Mój mąż kiedyś wędkował więc jest obeznany a ja.....zgroza;p

Agusia, podziel się przepisem na tą pyszną karkóweczkę :)

Hejka, a ja dzisiaj na obiad robie smazone okonie, wczorajsza kapusta czerwona+ ziemniaczki

Mama b - ja kupiłam sam malutki groszek ;) wczoraj Mąż też go kupił - tak Mu posmakował ;) że musi być w zapasie :] i zastanawiał się nad marchewką z groszkiem ;)

karkówka z cynamonem i suszonymi śliwkami wyszła peeetarda :) sosik super :) wczoraj jedliśmy z kaszą gryczaną i surówką z czerwonej kapusty z majonezem(+ jabłkami i cebulą) :] surówka też rewelacja :) nie wiem czemu u mnie w domu wcześniej nie robiłyśmy surówki z surowej czerwonej kapusty(zawsze z parzonej)???? Mąż dziś dzwonił z pracy i zaznaczył "tylko zostawcie mi trochę surówki!!!" ;P (wczoraj zrobiłam z całej średniej główki)

Dzisiaj mięsko, surówka z kapusty + buraczki zasmażane :] i ziemniaczki :]

@meggi-----------dbanie o siebie zwane pindrowaniem ok ale nie o 7 rano. gdy wychodziny do pracy/szkoly. Albo. gdy stygnie obiad czy niedzielne sniadanie. Codzienne mycie włosów, depilacja, makijaż i godzina jak nic mija....a łazienka jedna łącznie z kibelkiem...hehehe

Współczuję mieszkania w jednym pokoju. Znam to, bo mieszkalismy na 12m2 6 lat w dwójke, a potem 8 lat w trojkę. Nie dało rady ogarnąć tej klitki. A w drugim pokoju mieszkala moja mama. I kuchnia przechodnia. Także ciężko lokalowo, ale daliśmy radę.

meggi, bez kropek i przecinków nie da się czytać Twojej wypowiedzi.
Ludzie, apeluję o przejrzystość wypowiedzi.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

2 dni byl rosol jakis bum na rosol widze jest dzisiaj kotlety z piersi ziemniaki i nie ma surowki wiec chyba zjedza bez bywa i tak ;-)

laski cieszcie sie ze macie corki i sie pindruja itp ja mam syna heh gdybym go nie gonila to by nie myl sie nawet miesiac ;-( nie wiem po kim to ma bo ja z domu nie wyjde nie umyta haha msz moze nie jest przesadnie czysciochem ale dba o higiene itd ajj ogryzki talerze kubki skad ja to znam mam to na codzien niestety tyle ze wasze cory maja swoje jaskinie ;-) a my we trojke mieszkamy w jednym pokoju plus pies coz zycie i to wkurza jeszcze bardziej za nim kogos zaprosze musze zrobic odgruzowanie tak zwane a on ma to gdzies a apropo odzywek to juz jest koszmar jakis hormony im buzuja i wydajee im sie ze wszystko im wolno zero szacunku i ciagle slysze a po co? a do czego mi to? do tego moj syn maniak play station jak gra to bez kija nie odchodz koszmar!!!!!

Fajno, że Ci sie udało z tym przedszkolem czekolado.
Ale 60km to masakra jakaś. To dwie godziny jakies w sumie. No i dodatkowe koszty. Ale czego sie nie robi dla dziecka. Brawo:)
Dobrze,że masz auto. Bo co by było, gdybyś nie była zmotoryzowana...

Jak robisz tę kartoflanke? taką ze skwarkami?

Dzis kartoflanka,wszystko w domu mam,wedzony boczek i reszte,podskocze tylko po wedzona kosc,na jutro tez zupka zostanie i pewnie zrbie cos cieplego na wieczor,w niedziele nie wiem,chba pieczony kurczak.

Nowe przedszkole jest super,Niko szczesliwy ale jest minus,ponad 60 km dziennie robie,no ale trudno nie mam wyjscia.

Inne tematy z forum

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...