Shamroczek - pierwszy raz robiłam tą karkówkę :))) w oparciu o ten przepis
http://kuchnia.wp.pl/id,8252,title,Karkowka-w-sosie-sliwkowo-cynamonowym-do-klusek-slaskich,przepis.html?ticaid=1122b3 :) z tą różnicą, że mięso z jednej strony posypałam jarzynka, pieprzem i cynamonem, a z drugiej tą przyprawą z Cykorii (do wieprzowiny
http://www.cykoria.pl/625,przyprawa-do-wieprzowiny.html ) a pod koniec do sosu dodałam jeszcze kostkę pieczeniową Knorr - bo coś mi tam brakowało ;)
http://www.knorr.pl/produkt/buliony/buliony-1/kostka-do-mies-pieczeniowa
no i śliwek dałam więcej niż 100g :] 3 duże liście laurowe zamiast 1 :]
mój Młody ostatnio ma długie zęby na wszystko co nie jest "kurczakiem z kościami" ;P a to mięsko wcinał dwa dni (dwa obiady) :)
drugiego dnia stwierdziłam, że zostało za mało sosu - dolałam wody, dodałam jeszcze jedną kostkę, później łyżeczkę mąki rozrobionej w wodzie - i był super sosik :]
____________
wczoraj i dziś dodatkowo jedliśmy botwinkę :)))))
dziś i jutro dni pod znakiem gołąbków z 3 rodzajów mięsa, w liściach z kapusty włoskiej :)))