uprawnienia pedagogiczne - jak???

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Dziewczyny, w tym roku bronie mgr na ekonomii, a chcialaby, zdobyc uprawnienia pedagogiczne umozliwiajace prace w szkolach srednich i policealnych. Czy jedyna opcja jest robienie 3 semestralnego studium podyplomowego pedagogika?

Bo jezeli tak, to musze miec dyplom, aby zaczac kurs, a najchetniej zaczelabym od razu :-(( Jest jakas inna opcja? Moze ktoras sie orientuje :-))))

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: uprawnienia pedagogiczne - jak???

Wydaje mi się, że polibuda organizowała kiedyś jakąś krótszą wersję... Na UG na niektórych kierunkach można robić kurs pedagogiczny w ramach zajęć do wyboru, ale chyba tylko na naukach społecznych itp., bo tam wiele przedmiotów z kursu jest na pierwszych latach studiów...

kursy robi PG i centrum kształcenia ustawicznego (czy jakoś tak) w Gdańsku. tylko to troszkę kosztuje o ile mi wiadomo... :/

dzieki, rozejrze sie tam!

Jeżeli mozesz robić przedmioty na innych wydziałach to rzeczywiście na UG na psychologii jest mozliwość zrobienia kursu w ramach studiów ale to są cztery przedmioty albo nawet więcej...

Na szczęście teraz już trzeba się trochę bardziej postarać, by zdobyć te uprawnienia.
Możliwości dziewczyny już wymieniły - kursy na PG i UG oraz CKU. Każdy to przynajmniej kilka miesięcy i przynajmniej cena raczej powyżej tysiąca.
Trochę trzeba z siebie dać - i pieniążków i czasu i chęci.

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (134 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...