przedszkola publiczne w Gdyni Karwiny/Wielki Kack

Temat dostępny też na forum: Wielki Kack Rodzina i dziecko Fikakowo
Witam, czy ktoś z Państwa posyła dziecko do przedszkola publicznego w tym rejonie? mogę prosić o opinie?
Za jakiś czas przeprowadzam się na Fikakowo i szukam dobrego przedszkola w okolicy.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: przedszkola publiczne w Gdyni Karwiny/Wielki Kack

Na Wielkim Kacku nie ma żadnego. Dwa są na Karwinach ale bardzo trudno się dostać. Nie wiem które lepsze....do żadnego się nie dostaliśmy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

2 przedkszkla państwowe na Karwinach? Wiem o jednym, na Karwinach I a gdzie niby to drugie?

44 i 6 Jedno na Chwaszczyńskiej, drugie na Tatarczanej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapomniałam o tym przy szkole-54.
http://www.zs10.gdynia.pl/index.php/przedszkole-54

Polecam przedszkole nr 6- małe, kameralne, doświadczona kadra, własna kuchnia, plac zabaw, dużo się dzieje jeśli chodzi o teatrzyki, wycieczki itp.Polecam nasza córka była bardzo zadowolona.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

dziękuję za info, znałam tylko nr 44 :) ale trochę nie zaniepokoiło to, że dzieci się nie dostają..... :(
syn w tym roku chodzi do prywatnego, bo jako 2,5 latek nie dostał się nigdzie i miałam duża nadzieję na państwowe...

Polecam 6, mój syn uczęszcza, a jeśli dziecko się nie dostanie to zawsze można pisać odwołanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ilu osobowe są tam grupy? i ile opiekunek przypada na jedną grupę?
mój syn będzie miał 3,5 roku we wrześniu, więc pewnie to będzie grupa...1 ? 2?

może ktoś jeszcze?

Trafi do grupy 3latkow. Nie ma przecież młodszej. Pań jest pewnie tyle ile ustawa przewiduje. Nie spodziewałam się aby było inaczej niż w innych.

Ja bym na Twoim miejscu po pierwsze - zorientowała się jakie są prywatne przedszkola-tu juz są większe różnice w jakości. Po drugie szukała dobrych argumentów do podania odwoławczego. Rok temu nie przyjęto bardzo dużo dzieci trzyletnich i to one będą miały pierwszeństwo. Do tego znów 6latki zostają w zerówce, pewnie jeszcze wiecj zostanie w przedszkolnej zerowce niz rok temu.Wiec warto też się dowiedzieć gdzie w ogóle grupy 3latkow otworzą.

Dziękuję za informacje. Myślałam, że w tym roku już się sytuacja unormuje w porównaniu do zeszłego roku. Niestety, widzę, że nie ma co się spodziewać cudów.

Nie będzie lepiej, bo 6 latki zostają w przedszkolach, widać to po ilościach pierwszych klas w okolicznych szkołach. Do tego zlikwidowano jedno przedszkole prywatne na Wielkim Kacku. Porównywałam plan dnia przedszkola państwowego na Karwinach z tym, co miał mój syn i to jest kolosalna różnica.

Do autorki wątku

czy przeprowadza się Pani może na ul.Gornocza?:)

Na Gryfa :)

Które przedszkole zlikwidowano?

zlikwidowano jakieś przedszkole?

zlikwidowano akademie przedszkolaka na ul Siega.

Kochani w przedszkolu są nauczyciele nie opiekunki...

Polecam przedszkole nr 6, ale w tym roku będzie tam mało miejsc, bo większość starszaków zostaje w zerówce. W przedszkolu nr 44 powinno być więcej miejsc. I jeszcze na Staffa jest nowe i ładne, ale nie wiem jak z naborem.

W przedszkolu nr 6 nie ma naboru w tym roku. Wszystkie 6-latki zostają w placówce więc nowych miejsc brak - to informacja od p. dyrektor z dzisiaj.

o nieee..... :( to było najbliższe mi przedszkole.

faktycznie, w systemie do rekrutacji go wcale nie ma. no to klops..

Czyli jeszcze gorzej niż w poprzednich latach....

To ciekawe... W zeszłym roku wszystkie sześciolatki z przedszkola nr 6 poszły do zerówki szkolnej. Przekonywano nas, że nie możemy zostawić dzieci w przedszkolu, a w tym roku taka zmiana... Jednak można...

"Dobra" zmiana...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jaki najlepszy i najtańszy blender? (13 odpowiedzi)

Chciałabym zacząć robić sama papki małemu,jednak słoiki są za drogie.On zjada cały taki mały...

Jakie zabawki edukacyjne polecacie? (33 odpowiedzi)

Chcę kupić jakieś zabaweczki Amelce ale nie mogę się zdecydować co jej kupić, za dużo tego...

ekspres dolce gusto-krups - warto? (42 odpowiedzi)

ma ktos to cudo ? jaka kawka wychodzi?