wyplaty

odprawy , jak najbardziej, pewnie trzeba będzie walczyć o nie w sądzie, gorzej z wypłatami. 10 sierpnia maja dostać tylko poszczególne sklepy, większe, aby dalej pracowali i oczywiście ZARZĄD, bo pewnie "bieda " zajrzała im w oczy, a następne wypłaty maja przelać 17 sierpnia. Oczywiście nikt oficjalnie o tym nie powie, przecież do końca sierpnia ktoś musi pracować. A już nie zapłacili w terminie za miesiąc lipiec, a co dopiero za sierpień. I co na to związki zawodowe? Czyżby dostali kasę za milczenie? A czy 17 będą? Pewnie będą przedłużali dalej terminy
Jedno się ciśnie na myśl? Gdzie ten nadzorca sądowy, którego chyba obowiązkiem jest przypilnowanie praw pracowniczych? Gdzie kodeks pracy, który wyraźnie mówi że pracodawca zobowiązany jest wypłacić wynagrodzenie raz w miesiącu, najpóźniej do 10 następnego miesiąca
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: wyplaty

Halewicz specjalnie dla ciebie żebyś sobie poczytał,o ile potrafisz cokolwiek zrozumieć...
http://www.ekonomia24.pl/artykul/706165,933905-Stowarzyszenie--Stop-Wyzyskowi--chce-pomoc-bylym-pracownikom-Bomi.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: wypłata

czy katowice maja wyplaty!

a czy ktos wie czy pojawia sie w poniedzialek na katach! bo z tego co widze to tylko gdansk dostal!

Gdańsk Matarnia ma

Gorzów nie ma:(

Kraków nie ma :(

Gdańsk Zaspa dostała dzisiaj po 15

W warszawie pracownicy na wypowiedzeniach nie mają kasy.
Niezbyt miły akcent na koniec.

czy ktos ma wyplaty na koncie! prosze o informacje!

ma ktoś wypłate

Orunia - nie mam kasy, jesteśmy rozdzieleni na Matarnię i Alfę

Mam pensję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do 12 ,09 w Warszawie świadectwa nie dotarły

w krakowie sw. tez sa!

krakow nie ma! ale 14 maja byc!

masz rację ja tylko czekam 30 dni jak nie będzie kasy to składam pozew nie będę dłużej czekała już nawet mam przygotowany:) Faktycznie ktoś ostro w naszej firmie zawalił z miesiąca na miesiąc tak sklepy do "ruiny" doprowadzili...ale my już świadectwa pracy to już 03.09 otrzymaliśmy w olsztynie

Jeżeli złożyli to nie będę mieszał ale z odsetkami chyba nie odpuszczę-grosze czy nie to jak ja nie zapłacę czegoś w terminie to mi naliczają więc ja też się w trąbę robić nie dam.

A tak z innej beczki to ciekawe czy ze strony zarządu nie doszło do niegospodarności i stąd mamy taką sytuację jaką mamy:upadłość układową i chaos w sprawie pensji, odpraw i świadectw pracy.

to należy ci się dwumiesięczne odszkodowanie jeżeli miałeś skrócony z trzech miesięcy na jeden miesiąc!firma złożyła wnioski do funduszu a sąd tego procesu nam nie przyspieszy chyba że chcesz się starać o odsetki ale to groszowa sprawa.W sumie to nic nie kosztuje więc możesz próbować

Miałem skrócony, a jak uzasadnił to że nie ma sensu iść do sądu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

do ~gamazynier
"odszkodowanie"otrzymasz jeżeli miałeś skrócony okres wypowiedzenia ale również z funduszu na razie nie ma sensu iść do sądu kosultowałam to z adwokatem