Już niedługo piąta edycja największego, najfajniejszego, najstarszego slow food festiwalu w tej części Europy. Jesteśmy z Wami i dla Was już piąty rok.
Rozpoczęliśmy w 2012 roku nową tradycję wydarzeń na rynku trójmiejskim integrującą środowisko i smakoszy, promującą lokalną kuchnię, regionalnych producentów, wybitnych kucharzy i pasjonatów, a wszystko to przy jednym długim stole na Molo.
Ciągle się rozwijamy. Tegoroczna edycja będzie największą do tej pory. Ponad sześćdziesiąt restauracji (..i ciągle się zgłaszają) Kilkudziesięciu wystawców i gotujących przyjaciół. Szykujemy dla Was niesamowite niespodzianki.
Jedną z nich jest potwierdzony przyjazd ekipy z Faviken (Szwecja). To obecnie jedna z najsłynniejszych restauracji na Świecie. Szwedzi przyjadą do Nas na zaproszenie Hotelu Sopot i razem z szefem kuchni restauracji No.88 zaprezentują się w dwóch miejscach na Molo w trakcie festiwalu i wieczorem w restauracji podczas autorskiej, biletowanej kolacji
degustacyjnej.
Zapraszamy na sopockie Molo 24 i 25 czerwca w godzinach 11:00-18:00
Czego możemy się spodziewać?
80 renomowanych restauracji z całego Pomorza
200 kucharzy, artystów, pasjonatów
Makłowicz, Tymon Tymański, Reni Jusis, Przemek Bluszcz
uznani szefowie kuchni z renomowanych europejskich restauracji
70000 porcji degustacyjnych
2000 kg ryb bałtyckich i atlantyckich
500 kg ryb z kaszubskich jezior i rzek
500 kg produktów regionalnych
1500 kg warzyw
1000 kg owoców
10000 porcji słodyczy
2000 litrów soków
degustacja piw regionalnych, cydrów oraz win polskich i włoskich
wykłady, warsztaty, pokazy kulinarne