stat
Impreza już się odbyła
PATRONAT

Już niedługo piąta edycja największego, najfajniejszego, najstarszego slow food festiwalu w tej części Europy. Jesteśmy z Wami i dla Was już piąty rok.

w każdą sobotę (do 30.11), g. 12:00 - 13:30

Sopot
bilety 40 zł
ulgowy 30 zł
gru 24

wtorek, g. 17:00

Sopot,
bilety 545 zł
Rozpoczęliśmy w 2012 roku nową tradycję wydarzeń na rynku trójmiejskim integrującą środowisko i smakoszy, promującą lokalną kuchnię, regionalnych producentów, wybitnych kucharzy i pasjonatów, a wszystko to przy jednym długim stole na Molo.

Ciągle się rozwijamy. Tegoroczna edycja będzie największą do tej pory. Ponad sześćdziesiąt restauracji (..i ciągle się zgłaszają) Kilkudziesięciu wystawców i gotujących przyjaciół. Szykujemy dla Was niesamowite niespodzianki.

Jedną z nich jest potwierdzony przyjazd ekipy z Faviken (Szwecja). To obecnie jedna z najsłynniejszych restauracji na Świecie. Szwedzi przyjadą do Nas na zaproszenie Hotelu Sopot i razem z szefem kuchni restauracji No.88 zaprezentują się w dwóch miejscach na Molo w trakcie festiwalu i wieczorem w restauracji podczas autorskiej, biletowanej kolacji
degustacyjnej.

Zapraszamy na sopockie Molo 24 i 25 czerwca w godzinach 11:00-18:00

Czego możemy się spodziewać?

80 renomowanych restauracji z całego Pomorza
200 kucharzy, artystów, pasjonatów
Makłowicz, Tymon Tymański, Reni Jusis, Przemek Bluszcz
uznani szefowie kuchni z renomowanych europejskich restauracji
70000 porcji degustacyjnych
2000 kg ryb bałtyckich i atlantyckich
500 kg ryb z kaszubskich jezior i rzek
500 kg produktów regionalnych
1500 kg warzyw
1000 kg owoców
10000 porcji słodyczy
2000 litrów soków
degustacja piw regionalnych, cydrów oraz win polskich i włoskich
wykłady, warsztaty, pokazy kulinarne



Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    8 zł
  • Bilet ulgowy
    4 zł
Podczas imprezy obowiązują standardowe zasady wejścia na część drewnianą, tzn. bilety normalne (8 zł), ulgowe (4 zł) i rodzinne (18, 19 lub 20 zł). Posiadacze Karty Sopockiej wchodzą za darmo po okazaniu karty z dokumentem tożsamości.

Przeczytaj także