Dawny Swissmed, poród 2015

Od jakiegoś czasu czytam wątek o porodzie w prywatnej placówce w Gdańsku. Decyzja o porodzie w państwowym szpitalu już podjęta, nie dam rady dojechać np.do Łodzi. Jednak nie wiem czy mi się nie odwidzi jeśli "swissmed" się reaktywuje.

Link do starego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/Swissmed-porod-2014-t527611,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Dawny Swissmed, poród 2015

Prawie 7 miesięcy temu leżałam na patologii w Wejherowie z babeczka, która miała planowane cc z skierowaniem od okulisty.
Wiec nie mówcie że Wejherowie nie ma cc, przyjechali zabrali ja na zabieg, później spotkałyśmy się w toalecie na położniczym
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie, nie miałam cc ... naturalnie mi się udało, ale ze mną na sali leżała dziewczyna która miała cc i w Słupsku (60km odległy od miastka) gdy przyszła do szpitala to jej powiedzieli że nie zrobia jej cesarki bo mimo iz jej lekarz od samego początku ciązy mówił o cc to ordynator szpitala to olał, wiec zabrała torbę i 50min póżniej była w szpitalu w Miastku i nie widzieli żadnych problemów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zecia miałaś cc?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

witajcie...
ja też jestem z Gdańska, ale rodziłam w miejscowosci MIASTKO w państwowym szpitalu..ta decyzja była strzałem w 10-tkę, świetny personel i lekarze, mili uśmiechnięci, kompetentni... rodziłam tam już 3 dziecko i ani razu nie żałowałam decyzji... bo psychiczne nastawienie matki na bezpieczny poród uważam za jeden z ważniejszych czynników, wiec ja polecam ten szpital.

Dokładnie tak, sama to przeżyłam... ordynator miał głęboko w d...., że mam skierowanie od specjalisty ze wskazaniem na cc. I tak to właśnie wygląda, zero pomocy, znieczulica... i jeszcze Ci powie jedna piguła z drugą: " proszę nie dzwonić w nocy bo pobudzisz wszystkich" - a Ty zbolała nie możesz się podnieść a dzidziuś płacze i Ty razem z nim....

Na Zaspie w szpitalu to jakiś horror...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

A ja zdam relację z Klinicznej mając porównanie do Swissmedu z zeszłego roku, mam nadzieję, że będzie dobrze :)

W razie gdyby otwarcie nadal się przeciągało przetrę lokalny szlak dla niezdecydowanych na rajd do Łodzi;-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

My też już się na czerwiec nie załapiemy- termin porodu to 1 połowa maja. Widzę, ze sporo dziewczyn czeka na otwarcie porodówki w CM. Trzymam kciuki aby doniesienia z CM się potwierdziły.

Ja już ledwo łażę, więc temat CM nijak mnie niestety nie dotyczy. 28 maja byłabym w 42 tygodniu ciąży wg karty i 44. wg USG

Oby 1 czerwca okazał się prawdą :)

Witajcie,

Kontaktowałam się przed chwilą ze znajomą , która pracuje w Clinica Medica i potwierdziła mi , że porodówka ma ruszyć w czerwcu i żeby kontaktować się z maju to już będą szczegóły :)

We wrześniu ?? Mi napisali że w czerwcu, ciekawe skąd u nich te rozbieżności w informacji...

gosia ja rowniez pisalam zapytanie o porodowke i dostalam odpowiedz ze do wakacji nie powstanie bo nie maja warunkow. Moze od wrzesnia rusza ale to tez ze znakiem zapytania. Lodzi nie biore nawet pod uwage, dla mnie to bzdura jechac tak daleko rodzic, nie przekonuje mnie argument o autostradzie, ze szybko itd. Urodze normalnie jednym z panstwowych szpitali.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Praca, trzymaj się! Życzymy dużo zdrowia córeczce a Tobie siły!!!

Właśnie otrzymałam odpowiedź na moje zapytanie z CM, piszą że prawdopodobnie powstanie porodówka na Mireckiego ,po więcej informacji zgłosić się bliżej czerwca.

Gosciu, ja kilka lat temu mialam operacje w CM i zarowno sama operacje, jak i opieke juz po wspominam bardzo dobrze. Pelen profesjonalizm. :-)

Ciekawe, czy zalapie sie na porod :-) termin mam na 15.06.

Z usług CM korzystałam kilka lat, jedno jest pewne jeśli porodówka powstanie tam gdzie mieści się szpital czyli w Gdyni na Mireckiego na pewno nie będzie tak komfortowo jak w Swissmedzie gdzie rodziłam dziecko 3 lata temu. Niestety CM to masówka, korytarze niezbyt czyste, lekarze średni, tłok. Nie raz widziałam jak przewozili korytarzem ( gdzie było mnóstwo ludzi czekających w kolejce do specjalisty) pacjentów prosto z sali operacyjnej. Z CM korzystałam tylko dlatego, że miałam darmowy pakiet. Nie chce skreślać CM bo pewnie sama będę tam rodzić, rozwiązanie mam w listopadzie. Jednak wolałabym aby był to Swissmed. Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny leżałam w szpitalu z córką, OIOM przez tydzien potem laryngologia, diagnoza: naczyniak tchawicy i dróg oddechowych zajmujacy 65 % powierzchni, intubacja, respirator, sama nie mogla oddychac....niewiadomo skad to g*wno sie bierze... dzisiaj wychodzimy bede odpisywac do Was...na szczescie mamy dr Wyrzykowskiego od naczyniaków akurat u Nas..ehh..przysiegam Wam jestem wyczerpana..

Ja mam bardzo przykre doświadczenia z Panem prof. i SZCZERZE NIE POLECAM. Po pierwsze lubi bawić się w Pana życia i śmierci. Na moim case chciał chyba napisać publikację, ryzykując życiem mojego dziecka i moim. A podejmuje się prowadzenia trudnych, beznadziejnych przypadków nie z chęci zaoferowania pomocy i dobroci serca, lecz traktuję kobietę i jej dziecko jako obiekt badań NAUKOWYCH. W prywatnym gabinecie nawet wysili się na uprzejmości (chociaż widać, że wyuczone), natomiast na patologii nawet nie kojarzy swoich pacjentek. Pomimo, że gabinet Pana doktora wyposażony jest w doskonałą aparaturę u mnie nie zauważył słabych przepływów, co nie sprawiło najmniejszego problemu innemu lekarzowi, co prawda nie posiadającemu takich tytułów naukowych, ale najwyraźniej posiadającemu inne umiejętności. Po moich perypetiach z Panem prof. kilka osób ze środowiska medycznego posumowało: "BYŁ KIEDYŚ DOBRYM LEKARZEM!"

Co do krwi pępowinowej to też bym poważnie rozważyła temat, mi hematolodzy odradzali ze względu na sposób jej przechowywania. A byłam tematem bardzo zainteresowana, zwłaszcza, że zachodzi ryzyko, że sama mogę jej w przyszłości potrzebować.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...