Dawny Swissmed, poród 2015

Od jakiegoś czasu czytam wątek o porodzie w prywatnej placówce w Gdańsku. Decyzja o porodzie w państwowym szpitalu już podjęta, nie dam rady dojechać np.do Łodzi. Jednak nie wiem czy mi się nie odwidzi jeśli "swissmed" się reaktywuje.

Link do starego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/Swissmed-porod-2014-t527611,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Dawny Swissmed, poród 2015

Ja tam ide do CM jesli jednak cos otworza..niech bedzie nawet kosztowalo 10.000 trudno. Nie chce isc znowu na nfz. :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

no jak będą takie ceny, to Salve witaj :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

No wlasnie, najlepsze sa takie informacje 'na odwal' :) takze nie kierowalabym sie takimi wpisami. Nie wiem gdzie niby CM podala koszt.
U mnie sie wczoraj okazalo, ze cora wybiegla o 2 tyg! I tp na 13.07 przewidywany z waga 3700g (+-0.5kg wiadomo). Czyli rozwinieta na 32tc i caly czas od poczatku sobie siedzi jak na fotelu..gin mowi ze przy pierworodkach jest to wskazanie do cc,ale przy drugiej ciazy,gdy bylo sn to teraz tez cisna sn. Doczytalam w necie i faktycznie tak jest. Niby ma 3 tyg na obrot..masakra smiac sie czy plakac? :/ pierwsza cora byla caly czas glowkowo, to teraz mam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skąd pchodzą te informacje? Na stronie nic nie znalazłam....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Clinica Medica podała już koszty porodu: SN 7000PLN, CC 8000PLN
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Majowe Mamy - czy któraś z Was jest już po porodzie w Salve? Bardzo proszę o opinię. Pozdrowienia!

Majówka, jakie masz wskazania do cc? Na który szpital jesteś zdecydowana?

Byłam na Klinicznej zapisać się na termin cc i mnie odesłali mówiąc, że u nich czeka się na skurcze. Nie ma znaczenia jak poważne mam wskazania do cc. Będą skurcze co 10 minut mogę ewentualnie przyjechać. Jakby mi w ogóle wielką łaskę robili. W dodatku ten szpital odstrasza swoim wnętrzem, po pół godzinie siedzenia na korytarzu miałam chandrę. W ogóle nie odczuwa się tam radosnej atmosfery narodzin, budynek niczym z horroru, upiorne miejsce, niesympatyczni pracownicy. Byłam w kilku innych szpitalach i zdecydowałąm się jednak rodzić poza Trójmiastem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jak załatwiłaś sobie CC na zaspie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prawdopodobnie Gdynia

wracajac do tematu prywatnej porodowki gdzie ona bedzie sie znajdywac ? w jakim miescie ?

Oj nie mam niestety info o imeiniu! Jutro na SR dopytam o kogo dokladnie chodzi. No ale jak piszecie ze obaj robia i sa ok, to pewnie bez znaczenia? Najwazniejsze zeby bylo dobrze zrobione.
Moja pierworodna urodzila sie z dziurka w nerce, czego ZADNE usg w czasie ciazy nie wykrylo rzekomo..na szczescie sie zarosla w kilka msc po porodzie.

Ale syn też podobno .niczego sobie

Wojciech ojciec ,Mateusz syn,ja robiłam usg nerek i brzucha pod kątem refluksu u ojca,bardzo polecany przez pediatrów.

Dziewczyny doktor kosiak Wojciech czy Mateusz bo obydwoje robią usg dziecięce, o którego chodzi tego najlepszego specjalistę dzięki za info

kochane a powiedzcie mi jeszcze czy ta nowa prywatna porodowka to ma byc w Gdyni czy w Gdansku?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mi z kolei polecono na SR budynek Solidarnosci w Gdańsku Głównym, robią tam kompleksowe usg bioderek, brzuszka, mózgowia za 170 zł dr Maria Wyszomirska 58 301-06-22. Nastepnie ortopede, jesli cos nie tak wyjdzie na bioderkach dr Piotr Sieliwończyk 120 zł 58 683-45-67 ul. Biała Wrzeszcz. I jeszcze na Osowej dla zainteresowanych dr Kosiak DIAGNOSON ul. Kielnieńska pakiet 3 usg mózgowie, bioderka i brzuszek 200zł (kazde z osobna to koszt po 80 zł. 720-899-445.

Dowiedzialam sie rowniez, ze najlepiej robic to usg ok 3 tż., poniewaz leczenie bioderek trwa 2x tyle co wiek dziecka. Wiec logicznie 3 tż i cos nie tak, leczenie trwa 6 tygodni, a jak maluszek ma 6tygodni, to leczenie trwa już o wiele dłużej. To takie info ode mnie :)

Pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja byłam pacjentką Pana dr Sz, równolegle jeszcze korzystałam z "usług" Pana prof, zdecydowanie gorzej oceniam zarówno wizyty jak i opiekę tego drugiego. Złego słowa bym na Sz. nie powiedziała, miły, życzliwy i przede wszystkim bardzo troskliwy. Od samego początku moja ciąża była problematyczną, wszelkie wątpliwości zawsze rozwiewał, co było dla mnie niezwykle istotne to możliwość kontaktowania się z nim niemalże o każdej porze dnia i nocy.

Przepraszam za moje pytanie, ale jak naczyniak? A Pan doktor Wyrzykowski doskonały specjalista, też u nas wystąpiła konieczność skorzystania z Jego pomocy, ale przyznam że sprawa nie była tak skomplikowana jak u Pani.

Dla wszystkich MAM mam radę, której udzieliła mi pediatra na prywatnej wizycie domowej. Zasugerowałaby po upływie pierwszego miesiąca wykonać synowi usg kompleksowe, jak to powiedziała "warto wiedzieć z czym dziecko przyszło na ten świat". Niestety pediatrzy w przychodniach tego nie mówią, bo musieliby wystawiać skierowania, a jak wiadomo NFZ wykazuje zawsze deficyt pieniędzy. Rzekomo jednym z lepszych specjalistów, jeżeli chodzi o wykonywanie usg jest Pan dr Świętoń, ale czas oczekiwania na PRYWATNĄ wizytę wynosi 2-3 tygodnie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A może ktoś się orientuje dr Karasiowi asystowała lekarka koło pięćdziesiątki blondynka szczupła raczej włosy za ucho, jak przyszła mnie zbadać przed pójściem na salę operacyjną to myślałam , że zejdę taka nie delikatna , nie polecam jej, niestety nie miała identyfikatora ani się nie przedstawiła.

Ja tez nawet Szulca (czy jak Tosię pisze :D ) nie widziałam na oczy ,bo mnie cioł dr.Łozyli i jeszcze jeden musiałabym zerknąć do tych podziekowań ze szpitala ,tam sa wpisani lekarze i Polożna . Ale schulca na bank nie było bo wiem ktory to i nawet dziewczyny wcześniej ostrzegały ze on jest nieprzyjemny. Co do tego ze nikt nie chce podjąć sie bycia dyrektorem to jakoś mi sie w to wierzyć nie chce lekarze zawsze narzekają na to ze mało zarabiają a na pitach maja dochód ponad 100tyś. Ja wierze w to ze bedzie tam ta porodówka .

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?