Dawny Swissmed, poród 2015

Od jakiegoś czasu czytam wątek o porodzie w prywatnej placówce w Gdańsku. Decyzja o porodzie w państwowym szpitalu już podjęta, nie dam rady dojechać np.do Łodzi. Jednak nie wiem czy mi się nie odwidzi jeśli "swissmed" się reaktywuje.

Link do starego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/Swissmed-porod-2014-t527611,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Dawny Swissmed, poród 2015

Histerię robią w komentarzach kobiety, które nie chcą rodzić w prywatnej klinice. Pozostałe wymieniają się informacjami.
Od zabiegów dentystycznych na NFZ nikt jeszcze ńie umarł, a jakoś większość chodzi prywatnie. Co za histerycy! Przecież to trwa krócej niż poród. Normalnie kraj histeryków - do ginekologa prywatnie, do dentysty - prywatnie, do endokrynologa, dermatologa itd.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

Ja tez przy pierwszym dziecku rozwazalam poród w Swissmed. Ale koniec końców wybrałam Wejherowo, które 6 lat temu miało bardzo dobrą opinię i żałuję do dziś. Potraktowano mnie jak przedmiot, kompletnie nie liczono się z moim zdaniem, moimi wskazaniami do cc, poważna choroba. Nie obchodziło ich kompletnie nic. W żaden sposób nie próbowali pomoc. Co najwyżej chcieli pokazać, kto tu rządzi. Trzymali mnie 17 dni po terminie w tym 3 z saczacymi się wodami plodowym i gdyby nie uruchomione znajomości źle by się to skończyło...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja akurat byłam przy pierwszym dziecku zainteresowana porodem w Swissie, a jeszcze bardziej mąż, który uważa, że jak sie zapłaci, to będzie lepiej. Wybrałam placówke państwową i przekonałam się, że tam też może być dobrze, że personel jest pomocny, miły i że to ludzie, którym nie zależy na nieszczęściu moim i mojego dziecka. Już później, dowiedziałam się od osoby z rodziny, jak wygląda poród i wszystko dookoła w swissie, to szczerze mówiąc trochę się rozczarowałam. Myślałam że za takie pieniądze to będą trochę inne standardy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Mam nadzieję😀. Życzę Wam tym które nie doczekają abyście były zadowolone z porodów i opieki i trzymaj mocno kciuki a te które mają wskazania do CC aby je miały i nie miały problemów przez konowała jakiegoś bo wiadomo można trafić różnie ale zobaczycie będzie dobrze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gwarantuję, że napiszę całą prawdę i tylko prawdę!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja nie mogę się doczekać tych mam które niestety nie do czekają prywatnej porodówki tylko pojadą do państwowego szpitala i potem napiszą komentarz, że jednak nie było strasznie a może nawet dobrze i lepiej. Mam nadzieje, że o tym napiszą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

"Fascynujące jest to, że czyta i komentuje ten wątek tyle osób kompletnie nie zainteresowanych porodem w prywatnej klinice."

Może,dlatego że wątek jest ogólnodostępny na forum a zdecydowana większość mam rodziła w szpitalach publicznych,nawet te dla których Swissmed był dostępny ze względów finansowych.No i i nie mogą się nadziwić histerii co poniektórych mam,strach pomyśleć co będzie gdy już urodzą te mamy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Mama, kiedyś kobiety rodziły "na polu". Czy dzisiaj tez tak ma być?

Ja nie chce urodzić "jakoś ". Chce by było tak jak powinno, czyli w moim przypadku żebym miała cesarke skoro mam do niej kilka wskazań a nie tak, jak uważa lekarz dyzurujacy, który guzik wie o przebiegu mojej ciąży, moich schorzeniach itd. a wszystko zależy od tego, co on postanowi. W tym życie moje i córki.

Fascynujące jest to, że czyta i komentuje ten wątek tyle osób kompletnie nie zainteresowanych porodem w prywatnej klinice.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

nerwowa ja ci zycze abys w koncu urodzila, robisz straszne zamieszanie. Nie rozumiem tej waszej histerii wokol zamkniecia swissmedu. Jakby w trojmiescie w ogole nie bylo szpitali, fakt prywatnej porodowki moze i nie ma ale bez przesady, jakos kobiety rodza w panstwowych szpitalach i daja rade.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

No nie wiem... Maja przenieść gdzieś poprostu ta porodówkę a do tego potrzeba czasu bo to nie jest sklep spożywczy . Ja wierze w to ze im sie uda :) jeśli drugiego nie urodzę w swiss to chociaż trzecie albo czwarte :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: powikłania po cięciu cesarskim

cudownie się czyta te przepychanki :D tylko popcornu brakuje :D
polecam informację która pojawiła się niedawno: http://siostraania.pl/who-apeluje-o-zmniejszenie-liczby-cesarskich-ciec-bez-wskazan-medycznych/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

To ja jednak wybieram te Kartuzy jakby co, ale chce rodzic po raz kolejny sn. Byle najdalej od Zaspy. Wczoraj na usg wyszlo, ze cora ulozona miednicowo, na szczescie ma jeszcze czas sie obrocic, bo to dopiero 27tc. WIELKA szkoda, ze z tym Swissmedem taka kaszana wyszła..miało być tak pięknie, a wyjdzie..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie tylko doktor S.B. może w Trójmieście otworzyć prywatną porodówkę ;-) Być może Clinica Medica otwiera coś na własną rękę, widząc, że powstała luka na rynku. Ja również otrzymałam od nich info, że w maju ruszają z porodówką.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziś byłam u lekarza, który prowadzi mi ciążę od początku i jest zaprzyjaźniony z dr S.B.. Nic jak na razie nie zapowiada uruchomienia w Trójmieście prywatnej porodówki. Infoliniom bym więc średnio ufała. Same tu dzwoniłyśmy do Medici w Gdyni i każda miała inną odpowiedź, a efekty jak widać - połowa kwietnia i nic.
W szpitalu na Zaspie pracuje wielu lekarzy, którzy uważają, że lepiej wykonać kilka cc więcej i szybciej niż zdecydowaliby ich inni starsi koledzy po fachu, a chodzi tu nie o kasę, lecz o zdrowie kobiety i dziecka. To nie jest jakieś podziemie aborcyjne tylko przyjmowanie porodów. Nikt nie bierze za zabieg w łapę. Każdy lekarz zatrudniony w placówce państwowej ma prawo prowadzić prywatny gabinet. Lekarze przysięgali wstępując do zawodu: Nie szkodzić. Jezeli wiedza, doświadczenie i sumienie podpowiadają lekarzowi, że daną ciążę najlepiej będzie rozwiązać w taki czy inny sposób, to nie nam laikom to oceniać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

nerwowa jest nie tylko nerwowa ale i bezmyślna...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

dzwonilam przed chwila na infolinie i Pani ktora odebrala telefon powiedziala mi ze z tego co jej wiadomo przenosza gdzies oddzial iw kwietniu/maju ma byc wiadomo juz gdzie bedzie ! :) tak sie ciesze oby poszlo im jak najszybciej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: powikłania po cięciu cesarskim

Jesli Tobie zależy, to po co odpowiadałaś. Niezrozumiałe dla mnie to jest.

Kochane to naprawdę prawda :( zamknęli swissmed ? Tzn porodówkę w swiss ??? Załamałam sie ( rodziłam tam pierwsze dziecko teraz jestem w ciazy i cieszyłam sie ze mam ogarnięty szpital a tu taka niespodzianka :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Takie podawanie imion, inicjałów i tego typu wskazówek może przynieść odwrotny skutek do zamierzonego więc proponowałabym ostrożność w namiarach ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Majókwa Z tego co pisały dziewczyny to w Kartuzach od ręki zapisują na konkretny termin i w takim przypadku jak Twój nie robią żadnych problemów

Niestety doktor B , zrobił sobie niezły ...

Inne tematy z forum

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...