GRUBSZE PANNY MLODE

NOSZE ROZMIAR 44 A MOJ NARZECZONY JEST SZCZUPLY I MARTWIE SIE ZE TROCHE W KOSCIELE BEDE WYGLADALA JAK TO UJAC JAK BALERON....ZE WOGOLE JUZ NIE WSPOMNE ZE BIALY KOLOR POGRUBIA,A PAN MLODY JAK JEST W CZERNI TO GO CZERN WYSZCZUPLA,AZ CHCE MI SIE PLAKAC...WSZYSTKIE FALDKI BEDZIE WIDAC.....JAK WY SOBIE Z TYM RADZICIE, TZN ZWLASZCZA JAK PRZYSZLY MAZ JEST CHUDSZY....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GRUBSZE PANNY MLODE

Spróbuj się wybrać do p. Krystyny na ul. Danusi w Gdańsku Wrzeszczu (pracownia sukien ślubnych), jest tam dużo kiecek do poprzymierzania właśnie w większych rozmiarach, oraz spokojnie - także w większych niż 44 :) Moim zdaniem w rozm. 44 możesz wyglądać spokojnie na 40-42 - zależy od fasonu sukni. P. Krystyna potrafi naprawdę nieźle doradzić.
Przy pulchniejszych ramionach kiepsko wygląda typowy gorset + spódnica, raczej sugerowane są sukienki w całości, najlepiej z dekoltem w szpic (dużym, bo biust przeważnie jest atutem większych pań). Nie wiem jak u Ciebie z ramionami, ja miałam suknię z rękawami z tiulu, długaśnymi, rozcinanymi, rozszerzanymi, tak żeby "ciągnęły się" od łokcia - bo to wydłuża sylwetkę. Zresztą o takim właśnie fasonie sukni marzyłam, nie widziałam siebie w klasycznej "bezie".

super te propozycje dla grubszych,
ale z tego co widzę wszystkie "duże" panie mają całe suknie, a ja wybrałam sobie osobno gorset i spódnica, mam nadzieję że fałdy mi nie wyjdą z przerwy pomiedzy częściami ;)

ilaria, rozmiar 44 to nie jest koniec świata ... a jeśli aż tak źle się z tym czujesz, to może powalcz o tych kilka kilorgamów, tak chcociaz o 1 rozmiar, od razu poczujesz się lepiej :) a mąż wcale nie musi być w pogrzebowej czerni :) garnitur przecież może być także piaskowy, szary itd :)

mysle ze troche dramatyzujesz. sama nosze rozmiar 48-50, biust 6 i nie uwazam bym zle wygladala w sukience slubnej, faktem jest to ze nie wybralam bialej tylko cos pod róż, bo mi sie bardziej podobala.
zalezy jaki fason wybierzesz, np agnes 11556 i 1568 sa dobre dla puszystych pan gdyz maja dodatkowa wartwe materialu na brzuszek,gdzieki czemu jest odpowiednio maskowany!

glowa do gory!

duze jest piekne
www.xl-pozytywnie.pl

Hej. Mi nie policzyli więcej za materiał ;-) a ja nie dość że mam więcej tu i ówdzie, to jestem wysoka.
Makijaż, tak jak piszą dziewczyny, masz dobrany do swojej urody, a niedoskonałości dekoltu czy ramion/pleców też można zatuszować. Polecam makijaż próbny.

Co do wklejonych sukien, są bardzo ładnie dopasowane do sylwetki. Szczególnie wdzięcznie jak dla mnie wyglądają panie na zdjęciach 1, 3, 12, 13, 14.

suknie 1 i 8 przesliczne :)) a panny mlode w rozmiarze xxxxxl :) wygladaja super :) pozdrawiam.

Ilaria napisał(a):

> Strasznie dziekuje AgusiGda za tyle fotek, niektore suknie
> wygladaja nawet ladnie, ale wiadomo ze tam je ktos umalowal i
> ubral i dopasowal, ja sie martwie, ze mi sie tak nie uda

nie ma za co :)

większość przyszłych żon w "tym" dniu też korzysta z wiedzy i umiejętności profesjonalistów (wizażystów, fryzjerów) :)

więc też "ktoś" je maluje itd. ;)

Z tego co sie orientuje to rozmiar nie robi zadnej roznicy:).Mam ten sam rozmiar co Ty i jest sporo fajnych sukien w salonach ktore maskuja troszke ,,to i tamto,,;).Nie martw sie,w tym wyjatkowym dniu nie mozemy miec kompleksow he he;)

Eeee, to w takim razie mniejsze rozmiary (lub chocby ubranka dzieciece) powinny byc tansze, a tak nie jest.
Przynajmniej jeszcze sie z czyms takim nie spotkalam, moze tylko w katalogu Quelle.

Strasznie dziekuje AgusiGda za tyle fotek, niektore suknie wygladaja nawet ladnie, ale wiadomo ze tam je ktos umalowal i ubral i dopasowal, ja sie martwie, ze mi sie tak nie uda......A wlasnie mam pytanie czy suknie w wiekszym rozmiarze moga kosztowac wiecej....???Bo wiecej materialu poszlo, itd.....

lullaby napisał(a):

> Jedyne moje zmartwienie, to to ze nie bedzie przenoszenia przez
> prog ;)

hihihi :D a ja się boję, że Mariusz jednak to zrobi ;) już kilka razy probował :P (nie daję się podnosić w trosce o jego kręgosłup ;))

Postaw na prostote!

I absolutnie nie przejmuj sie swoimi rozmiarami w ten dzien!!! Dla narzeczonego i tak bedziesz najpiekniejsza panna mloda na swiecie!!!

Mam rozm 40- 42, ale pan mlody jest minimalnie ode mnie wyzszy. Mam dobrze dobrana sunknie, w ktorej sie dobrze czuje. Panie w salonie powiedzialy mi co odpada, a w czym bede dobrze wygladac.
Jedyne moje zmartwienie, to to ze nie bedzie przenoszenia przez prog ;)

ja jestem niska i gruba(wzrost 162cm, rozmiar 48-50), a mój narzeczony wysoki(186cm) i raczej szczupły :P

całe szczęście nie występuję w bieli :D za żadne skarby świata nie dałabym się wbić w białą suknię ;) nie dlatego, że wyglądałabym grubiej - czy coś w tym stylu :)

tylko dlatego, że nie widzę siebie w bieli :P ;)

a że grubsze babki mogą ładnie wyglądać - wiem, bo pracuję w sklepie z ciuchami dla puszystych ;)

zobacz suknie na pulchniejszych modelkach - moim zdaniem wyglądają ślicznie :)

np. (fotki z http://www.sydneyscloset.com/asp/category.asp?categoryid=50&pagesize=all)

1 image

2 image

3 image

4 image

5 image

6 image

7 image

8 image

9 image

10 image

i z wizażu
11 image

12 image

13 image

14 image

15 image

16 image

17 image

18 image

19 image

20 image

21 image

22 image

racja - roz odpada

Uważam, że w takim przypadku powinnaś wybrać suknię ecru, kość słoniowa (żaden róż!!!) bez przepychu ozdób, świecidełek i falbanek (Panie w salonach świetnie doradzą), a Pan młody jasny garnitur (ja osobiście nie wybrałabym bieli) w kolorze jasnego beżu, jasnego brązu. To oczywiście tylko moje subiektywne zdanie.

Mi tez sie wydaje, ze suknia ecri i garniak ecri/kawa z mlekiem pasowalaby najlepiej...

:)

osobiscie nie lubie pana mlodego w bieli. Moze oboje w ecri...?

Na jedna z imprez moj luby ubral garnitur jasny ecri a ja mialam suknie lila-roz. Dobralismy mu krawat i koszule w tym odcieniu - i chociaz prostestowal na poczatku (ROZ) to efekt byl super. Moze taka kolorystyka?

Hej.
Niczym się nie martw. Pomierz suknie, koniecznie z kimś, kto spojrzy krytycznym okiem, a na pewno dobierzesz dla siebie coś odpowiedniego. Nie daj się omamić paniom z salonu, które mówią że "jest pięknie", a widać że pod pachą wyłazi "bułka". Ja mam fałdki tu i ówdzie, a suknię uszyli mi taką, że wszystko było zamaskowane. Też mam rozmiar 44 i nic nie mogłam wypożyczyć, bo maksymalny rozmiar w salonach to 40-42 (mam suknię do sprzedania, tak przy okazji).
Co do doboru kolorów – faktycznie, według mnie, pan młody nie powinien mieć w takim wypadku czarnego garnituru. Może grafit z lekkimi prążkami? Albo beż czy kawa z mlekiem?
Jeśli chodzi o kolor dla Ciebie, nie polecałabym chyba różu.

Wlasnie troche sie zastanawiam nad tym zeby sie tak ubrac, ze on bylby w bieli i ja tez w bieli...bo ecru i biel sie gryza.Myslalam tez o bladym rozu dla mnie, bo jestem mloda w sumie, 24 lata..wiec czemu nie,ale boje sie zeby nie wygladac jak swinka Piggy....:)))))))

to moze niech ubierze jasnu garnitur a Ty suknie ecri.......?

Inne tematy z forum

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

czy to dobry pomysł na prezent? (53 odpowiedzi)

Doradźcie mi proszę czy jednodniowy romantyczny wyjazd z noclegiem kolacją przy świecach i...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...