Klęska. (5) Kupiłem w tym sklepie twardy dysk. Nie otrzymałem do niego ani karty... Lolek Różnie ceny pomiędzy metką na towarze a zakodowaną w kasie (1) Od pewnego momentu zauważyłem, że ceny niektórych towarów mają dwie ceny - na... niezadowolony Ostatnie moje zakupy w Carrefour (1) Bo już drugi raz zostałam przez sklep okradziona. Tym razem poprzez nabicie... m
żenada!! (1) nigdy wiecej tam nie pojde! kierownik ostatni ham,mysli ze jest tam bogiem ;/... ktos bogdank - opinia (1) Duży asortyment,miła obsługa.Przydało by się więcej czytników kodów... bogdank smród bród i ubóstwo. stare mięso kolejki przy kasach i wiocha (1) smród bród i ubóstwo. stare mięso kolejki przy kasach i wiocha.tesco na... pomidor Fatalna obsługa kilenta w TESCO! Czas chyba zmienić kierownictwo! (2) Czas chyba zmienić kierownictwo! Fatalna obsługa klienta przez personel.... Tomasz Nowacki Te opinie piszą chyba wyłącznie skrajni frustraci... (1) Byłem w tym Tesco w kwietniu, tydzień przed świętami. Tłumy niezliczone,... Stały klient Tesco Anna - opinia (1) W TESCO na ul.Żylewicza w Gdańsku nie podoba się ochroniarz - starszy gość... Anna Fatalne biuro obsłgi klienta, zepsuty łosoś (1) Kupiłem zepsutego łososia... Pani stwierdziła, że powinienem wziąć coś z... Wojtek kasjer (2) Niestety, ale muszę przyznać, że po wczorajszych zakupach w Tesco przy kasie... Iza Jak tam dojechać???" (2) Po raz trzeci w ostatnich kilku latach byłam niemile zaskoczona ponieważ... Zofia Wencel reklamacja (6) klijent dla was nic nie znaczy zachowojecie sie jakby to on byl tym kims kto... aramis syf, kiła, mogiła! (1) Zawsze półki świecące pustkami, warzywa jakby byłyzbieana na śmietniku... Cezary nigdy więcej (2) Dzisiaj zrobiłem błąd i byłem w sklepie po 21 1. Stoisko z rybami - pani... Były klient Ciężko o jednoznaczną ocenę... (1) Plusem tego sklepu jest jego lokalizacja oraz godziny otwarcia. Asortyment... ala adam tuttkowski - opinia (1) menele przy wejściu zaczepiają klientów a ochrony nie ma a przecież cały... adam tuttkowski Przeczytajcie to zanim zaczniecie narzekać (3) -Obsługa nie ma dobrej wiedzy na temat sprzętu?Może i nie ma,ale przeciętny... 665 Brak karty gwarancyjnej na sprzęt (2) Laptop za 1600 zł prawie, więc niedrogi. Ale kupilem go w ciemno - bez... W zalosne (1) kogo winic za brak polaczenia autobusowego z IKEA- ZKM czy wladze Gdyni to... Ewelina