Jaki tani i dobry deweloper?

Witam,

Jaki stosunkowo tani i dobry deweloper działa na rynku Trójmiejskim?

Mam na myśli nowe mieszkania, w dobrej cenie z dala od wysypisk, ale poza centrum....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Jaki tani i dobry deweloper ?

też szukam czegoś fajnego w Gdyni, najbardziej interesują mnie karwiny, redłowo lub orłowo? Możecie kogoś polecić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

sporo tych deweloperów :) nie wiem czy ktoś wymieniał Aliansa, ale jbc - polecam szczególnie tym, którzy decydują się na dom
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

dobrze płacą za te wypociny?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja mogę polecić jw construction, znajomi mieszkają na ich osiedlu na Leśnej i są bardzo zadowoleni, mieszkanie dobrze wykończone, bez żadnych problemów. Sam kupuję od nich mieszkanie na Redłowie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko niew Famu, ul. Kalinowa. Najtańszym kosztem mieszkania, drzwi wejściowe "antywłamaniowe" za 400 zł. A jak sprzedadzą, to juz później głucho, nie da się nic załatwić. Jakość kiepska, ściany jak wzburzone morze, do tego tandeta... Niestety mądry Polak po szkodzie :-(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

polecam nowy serwis venturion.pl konsultacja i tak zawsze bezpłatna, może warto zwietrzyć temat

górski nigdy nie był ani tani ani dobry. Ich szybkość budowy nie przekłada się na jakość. Pęknięcia ścian, cieknące dachy, bałagan z wentylacją pomieszczeń oraz elektryką
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wiem czy ten deweloper dziala tez w Trojmiescie, ale najlepsza firma z jaka do tej pory sie spotkalem to Novum, z tego co mi wiadomo maja swoje inwestycje rozsiane po kilku miastach, w tym na pewno w Warszawie i w Kaliszu.

Można podobno kupić taniej nowym serwisie venturion.pl, ale z tego co wiem to dopiero zaczynają może lepiej poczekać. Rabaty nawet do 30% ,ciekawe.

Komandorskie Wzgórze- autobusem 10minutt do centrum, autem 8, ceny ok 5 tys. u mnie w rodzinie już 2 osoby zakupiły tam mieszkania i cenią sobie i miejsce i wykonanie :)

Pytanie co lepsze - mieszkać przy obwodnicy, blok przy bloku i sąsiedzi, którzy zaglądają w okna. Godzina autem w korkach i 600 PLN miesięcznie za paliwo.

Czy mieszkanie w dzielnicy nad morzem - Oliwa, Przymorze, Wrzeszcz? Fakt - płaci się 100 tys. więcej za mieszkanie, ale... jak policzyć kosztu kredytu to przy kredycie na 30 lat różnica w racie na tych dodatkowych 100 tys. jest mniejsza, niż koszty paliwa za dojazdy z okolic obwodnicy. I dodatkowo oszczędzam 2 godziny czasu w korkach. Straconych nerwów nie liczę. Tak samo jako infrastruktury czy rozrywki, kina, teatry, restauracje. Jak często z Waszych Szadółek będziecie w stanie wyskoczyć na drinka do Sopotu ze znajomymi? Taxi będziecie wracać?

Zastanówcie się, gdzie chcecie spędzić swoje życie - w aucie stojąc w korku czy z rodzina? Kilkoro moich znajomych kupiło mieszkanie na Kowalach, Zakoniczynie, i po 1-2 latach dojeżdżania, sprzedali je.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

A ja dzisiaj przejezdzalem obok osiedla Modre. Kiedys bylem tam pare razy na terenie i powiem, ze nie ma ladniejszego osiedla w 3miescie jesli chodzi o roslinnosc i wyglad osiedla. I cena powalila mnie na lopatki 2590 brutto !
Zawsze byli najtansi ale teraz to juz jak za darmo!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest
Ten deweloper a zarazem firma budowlana to DOMESTA. Znam firmę od ponad 20 lat. A jak koleje losu zmusiły mnie do kupna mieszkania nie zastanawiałem się i kupiłem mieszkanie w Domescie na Leszczynowej. Nie będę się rozpisywał wystarczy przyjechać i zobaczyć.

Jeszcze alcon trzyma poziom ;), hanzę zdecydowanie odradzam...

jak cie nie stać to kupisz bez piwnicy i miejsca postojowego.bo ja kupiłam z wszystkim!

A co myślicie/wiecie o Targo? oni teraz budują na Pogórzu Dolnym w Gdyni. maja dobre ceny

Że niby co na Jabłoniowej Warszawskiej i Guderskiego jest super?Jasne jak ktoś nie chce komórki bo za nią trzeba zapłacić nie chce miejsca postojowego za 25tys zł to będzie pomniejszać pompką taką od Pana Kleksa swój samochód i zabierać do domu bo nie będzie miał gdzie postawić auto haha

columbus na witominie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Unikaj mieszkań od firmy Gedbud i Górski
Gedbud to katastrofalna dosłownie jakość wykonania !
Górski to jak rosyjska ruletka może być przeciętnie albo niestety...
Obie firmy sprzedaja zalegajace mieszkania miastu na komunalne więc w swoichapartamentach możecie mieć wesoło.
Ale tak robią także inne firmy. Żądajcie potwierdzenia na piśmie że mieszkania nie będą sprzedane miastu jako komunalne.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

szadolki poza tym ze smierdza to nie sa jeszcze trujace w przeciwienstwie np. do Lotosu czy cieplowni oraz duzego ruchu aut w centrum

Inne tematy z forum

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

dom: kupić od dewelopera czy samemu się budować? (21 odpowiedzi)

Tak się zastanawiam - jaka opcja lepsza? Dodam, że nie mamy działki więc najpierw trzebaby było...

W co inwestować w XXI wieku? (27 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...