Jaki tani i dobry deweloper?

Witam,

Jaki stosunkowo tani i dobry deweloper działa na rynku Trójmiejskim?

Mam na myśli nowe mieszkania, w dobrej cenie z dala od wysypisk, ale poza centrum....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Jaki tani i dobry deweloper ?

a swoja drogą lepiej nie szukac tanich i dobrych ...znam takiego co obiecal mieszkanie na koniec kwietnia br i do tej pory mieszkania nie oddane i jeszcze dlugo.dlugo nie oddadzą do uzytku.....a mieszkanko tanie to bylo i co z tego.........nerwy i stres
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

polecam eurostyle
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

polecam hosse

Tak ale rozmawialiśmy o Gdańsku i o Myśliwskiej, dlatego tak napisałem. Masz rację każdy powinien mieć swoje zdanie. Czy Gdynia jest lepszym miejscem no to właśnie zależy dla kogo. Jak ja mam pracę i rodzinę w Gdańsku no to będzie ciężko... Ale już nie o tym. Co do Ganta to rzeczywiście ma niskie ceny nie sądzisz? A osiedle na pierwszy rzut oka wygląda bardzo ładnie. Pewnie jeszcze trochę i wybudują coś w Gdyni i może sam od nich kupisz:)

pytanie brzmi ''kamil'' jaki tani i dobry deweloper ? wiec całe trojmiasto to pytanie obejmuje a nie tylko Gdansk. I sie chyba mylisz skoro nie wiesz ze najwieksza migracja z Gdanska postepuje własnie do Gdyni bo Gdynia mimo ze droga oferuje lepszy komfort zycia. I wcale nikt nie mowi ze nie masz zostac w Gdansku to twoja sprawa ale mi i nnym po tylu latach Gdansk zwyczajnie '' obrzydł'' i nie ma tam zadnego absolutnie zadnego postepu . Syfiast zascianek z ''obszczanym i smierdzacym '' dworcem PKS jako wizytowka a te wszystkie osiedla to najzwyklejsze stare betonowe blokowiska w ktorych nie widze nic ciekawego. Mnie taki klimat juz nie kreci bo za dlugo mieszkalem w takim nudnym bajzlu. Ale masz racje to moja opinia bo faktycznie sa wielbiciele takich klimatow i moze to dobrze bo przeciez tam ktos musi to wszystko kupic.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dziękujemy ci za zdanie, ale chyba pomyliłeś fora. Bo tu raczej chcemy rozmawiać o deweloperach i np. o osiedlu Myśliwska Park, (które moim zdaniem jest bardzo ładne i nie jest to żaden syf), a nie o tym czy mieszkać w Gdańsku czy w Gdyni. :/ bo to się mija z tematem. Skoro wybrałeś Gdynie twój wybór sądzę że jak ktoś mieszka całe życie w Gdańsku nie będzie skory się wyprowadzać. Ja kocham to miasto więc na pewno go nie opuszczę!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

I.M to sobie zostan w Gdansku nikt ci nie broni. Przemieszkalem lata na tych morenach i innych terenach i tam jest teraz totalny syf i typowe slamsowisko sie robi jak na przymorzu i sie sporo elementu zaczyna bo to juz okolice dla tzw. nie obrazajac ''bidnych'' i te mysliwska i inne tam to pic bo bedziesz tylko z boku tego calego bajzlu . Wyprowadzilem sie bez zalu i nawet mnie tam nigdy juz nie ciagneło a to ze tam centrum handlowe jest i kilka nowych bloczkow nic nie zmienia bo tu juz typowe slamsowisko i betonowy widok. Wole cisze i lasy i Gdynie jak mam ochote po sklepach spokojnie połazic . Ale masz racje wybor nalezy do ciebie i wiem doskonale ze tamte tereny na wielu robianiby wrazenie tak jak i przymorze i im ktos wmawia ze tam pana boga za nogi złapia i bedzie super ale do czasu. powodzenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nikt do kogo nie będzie miał pretensji. Tak jak już ktoś napisał, trzeba zbierać tylko przydatne informacje. A na takie informacje, że Gdańsk to miasto bez przyszłości nie zwracać uwagi. Ja zostaje w Gdańsku.

myśliwska to badziew i miejsce tez mało ciekawe. Za te pieniadze mozna kupic komfort pod Gdynią. Gdansk to miasto bez przyszłosci i brud smrod .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja sądzę, że każda opinia jest ważna, bo możemy dowiedzieć się i te negatywne i pozytywne opinie. Decyzje podejmiemy sami, ale dopytać się czy deweloper daje zniżki, na co uważać, czy są opóźnienia z odbiorem itd. Co do Myśliwskiej to wiem tyle że ludzie sobie bardzo chwalą ogólnie, a niektórzy narzekają na jakiś śmietnik. Z wizualizacji osiedle wygląda bardzo ładnie. Dobrze jest też wejść na forum osiedla, tam można poczytać dużo więcej.

monia a jak ktos zaraz napisze ze mysliwska park to byle jak i byle co i ma glosnego sasiada itd itp i tym podobne sprawy dla zabawy bo tu pisze wielu z nudow dla zabawy i zawisci to czy to juz wzbudzi twoje watpliwosci i sie zaczniesz zastanawiac ? co komu po ocenie twojej znajomej jak za chwile moze napisac jej jakis sasiad ze ona jest glosna i niekulturalna itd. Co do wyboru mieszkania w ogole ma zdanie i opinia jakiejs znajomej jak ona ma inny rozum i jej tam jest dobrze a tobie bedzie w innym bloku moze pozniej zle i co ? bedziesz miala pozniej do niej pretensje ? . Ja jestem zachwycona osiedlami np. orlexu i co ? polecisz i tam kupisz ? albo zaraz napisze ze na przymorzu jest super i tez tam kupisz ? albo wpisze ze na morenie jest byle co i co nie kupisz tam ? po co komu takie opinie ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To oczywiste, że trzeba się kierować własnym rozumem, że trzeba się z developerem spotkać i samemu zadecydować. Ale też jestem zdania, że nie zaszkodzi poczytać w necie co piszą ludzie o deweloperach. Zawsze to wiemy o co pytać, na co zwrócić uwagę. Trzeba wiedzieć jakie informacje wychwycić.
Jeśli chodzi o Myśliwską to znajoma kupiła tam mieszkanie (dokładnie osiedle Myśliwska Park), nie słyszałam od niej złego słowa, na razie jest zachwycona mieszkaniem, sąsiadami i okolicą.

mysl tak dalej 'I.M' a zostaniesz na lodzie . Gdzie sa dzis ci wszyscy mędrcy , cwaniacy i filozofowie forumowi ktorzy doradzali brednie i bzdury bo rok juz minal i mieszkania juz według ich chorych prognoz miały byc wlasnie teraz po mniej niz 1000 zl za metr. Brednie i brednie i sluchajcie takich idiotow i doradcow na forum i nadal czekajcie a zostaniecie bez mieszkan . Czytajcie te forumowe porady i puperele a nic nie kupicie i sobie debatujcie bo jeden uwaza ze jakis deweloper dobrze buduje a inny zle bo pani ixinska tam byla i wie a kto inny byl u pana ixinskiego a jego ciocia tam kupila i tez wie itd itp i sruty pierduty itd. Obudzcie sie ludzie ! Nalezy samemu isc do dewelopera , porozmawiac i nie sluchac zadnych chorych dorad i forumowych porad , podisac umowe przedwstepna notarialnie mimo ze to kosztuje ale cos gwarantuje i nie wpadac w watpliwosci bo one zawsze sa . I nie sluchac czy bedzie gdzies smietnik czy trawnik czy droga czy parking tylko ocenic zaawansowanie prac z harmonogramem . Drogo wcale dzis nie oznacza dobrze bo wiele drogich i prestizowych niby inwestycji stoi a wielu mniejszych deweloperow znakomicie prosperuje i buduje zgodnie z planem . I nie pisz kogo omijac bo mozesz plotkami komus zrobic szkode bo plotka to tylko plotka i opiera sie przewaznie na jakims forumowym glosie kogos kto ma np. krzywą sciane w łazience i na tej podstawie ocenia dewelopera. Plotki to obrzydliwa cecha wiec nie oceniajcie plotkami tylko tym czy inwestycja sie buduje a takie puperele jak skrzypiace pozniej drzwi czy okno zwyczajnie sami sobie ustawicie bo jak tu kazdy bedzie szukal apartamentow z luksusem pod linijke to niech wielu nie pisze ze chce jak najtaniej bo zwyczajnie przesadza. Przy odbiorze nowych mieszkan zawsze mozna znalezc wiele niedociagniec i drobiazgow wadliwych ale to nie wina dewelopera i inwestycji tylko np. producenta drzwi lub np. klamek. itd. Nawet bogaci jak dom buduja tez maja wiele niedociagniec ! A dlaczego ? bo np. rama oscieznica od drzwi ktore zamowil jest krzywo pospawana a wneka na drzwi minimalnie ''przekoszona '' i co i tragedia ? i juz zle ? to wszystko w 10 minut sie poprawi . Wiec nie sluchaj tych dziwacznych porad bo ani za darmo mieszkan nie bedzie tak jak pisali ani nie kieruj sie frustratami ktorzy pisza ze tam gdzies jest zle a gdzies indziej lepiej bo to tylko ich punkt widzenia i oceny a pozniej sie okaze ze to co dla kogos jest dobre ty ocenisz jako zle . Kieruj sie tylko swoim rozumem i sie spiesz bo ceny juz nie spadaja .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Temat jest ciągle bardzo aktualny dla osób które mieszkania szukają. To że jedni już znaleźli nie znaczy, że już ktoś nowy nie szuka. Zawsze na forum można się dowiedzieć kto jest solidny a kogo omijać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://mat-bud.rumia.pl/PL/osiedle_aleja_debowa.html

Tu nie jest drogo również jesli ktos jest zainteresowany niech sobie sprawdzi ja tam kupiłem i czekam na odbiór mieszkania sa w trakcie budowy

Gówno prawda mieszkam na pustkach 30 lat i nie czułem zadnego smrodu z łezycz bzdura
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Boze ! wy wciaz od pol roku sie nadal zastanawiacie i siedzicie w miejscu . Ludzie juz dawno znalezli i pokupowali a wy ciagle walkujecie ten temacik ha ha do lekarza

http://www.inpro.com.pl/citypark/rzuty_kondygnacji.php

Nie wiem czy dobry ten deweloper, ale mysle że z ta ofertą tez mozna sie zapoznać wybierając mieszkania blisko centrum gdańska i w blokach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wierze w stwierdzenie że nie ma ani dobrego i ani taniego dewelopera. Trzeba po prostu dobrze poszukać. Może faktycznie taniego nie ma ale dobry jest na pewno :) Ja obecnie szukam mieszkania, znalazłem już kilka osiedli które by mnie interesowały np. na Myśliwskiej. Teraz trzeba poszukać opinii o deweloperach, umówić się na spotkanie itp.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja polecam dewelopera Fame. Ceny nie są z górnej półki i chyba ze wszystkim można się "ugadać". A tu jest dokładny opis inwestycji http://www.famesc.pl

Inne tematy z forum

Mieszkanie komunalne/socjalne (6 odpowiedzi)

Hej wiecie kiedy beda nastepne listy oczekujacych mieszkan socjalnych/komunalnych w gdyni?...

W co inwestować w XXI wieku? (27 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

Hanza Grupa Inwestycyjna deweloper (3 odpowiedzi)

W 100% stanowczo odradzam, lepiej szukać innego dewelopera- ten, stanowczo nie. Jeśli pojawią sie...