Jaki tani i dobry deweloper?

Witam,

Jaki stosunkowo tani i dobry deweloper działa na rynku Trójmiejskim?

Mam na myśli nowe mieszkania, w dobrej cenie z dala od wysypisk, ale poza centrum....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Jaki tani i dobry deweloper ?

a w okolicach ulicy Myśliwskiej jakiego developera polecacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koło wysypiska ?

:D:D:D:D:D:D:D

Dolina Potęgowska - osiedle w dzielnicy Jasień? Czy ktoś kupił mieszkanie?

nie wiem skąd te ceny bierzesz - 4-6 tys za metr?
Ja widzę większość do max. 5 tys.... No chyba, że apartamentów szukasz...

Prosty przykład: http://www.dolinapotegowska.pl od 4350 brutto.

Interesują mnie koszty późniejszego utrzymania domu w porównaniu do mieszkania.

Do poczytania o Berlinie:

http://www.poloniaberlin.de/forum/topics28/kupno-mieszkania-i-przeprowadzka-do-berlina-vt8135.htm

Ja też jestem ciekawy gdzie w berlinie jest mieszkanie za 5tys za metr kw. Przestańcie w końcu gadać o mieszkaniach czynszowych i za wkładzie własnym (jak w TBS)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No osiedla np Hossy - które co tu dużo gadać jedne z tańszych - są 2 -3km od obwodnicy. 2-3 a 15 to juz jest sporo. W takiej okolicy to super jest mieć domek letniskowy, albo na przykład biuro własnej firmy, ale jak ktoś dojeżdża do centrum do pracy to nie jest za ciekawie raczej

Pokaż proszę ten apartament w centrum Berlina za 5tys zł/metr.

Za 5 tys zł za m2 to ja mogę kupić apartament w centrum Berlina...

a nie w Sztutowie...

W ogóle co to jest i skąd w Polsce te ceny ?

Tyle kasy płacić żeby pokąpać się w brudnym i zimnym Bałtyku 2 miesiące w roku ?

Teraz w Sztutowie powstaje nowe osiedle Mierzeja Park. Niespełna kilometr od plaży. Fajne nie duże mieszkania. 3 kondygnacje. Apartamenty od 28m2 do 48m2. Poza tym ceramiczne dachówki, stolarka drzwiowa i okienna drewniana, marmurowe klatki schodowe, nowoczesne, cichobieżne windy. Cena ok. 5 tys za m2. Ogólnie bardzo ładne, spokojne miejsce. Deweloper, który tam buduje to Mierzeja Development.

Moja droga- nie każdy wyjeżdża do pracy o 7 i wraca o 15 w najgorsze korki....

Ludzie mają firmy i sobie sami ustalają godziny podróży tych przykładowych 15 km...

Wątpię, żeby ktoś na etacie lub nawet 2 etatach zarobił na dom :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szukałam działki intensywnie rok.Tak jest pełno.....na zadupiach gdzie i tak trzeba najpierw pokonać korki żeby dojechać,bez kanalizacji,bez szans na jakąkolwiek drogę ,bez inrastruktury,bez oświetlenia w okolicy(jak sobie sam lampy pod domem nie postawisz).W perspektywie brak przedszkoli,kiepska szkółka "wiejska"(dobrze jak i taka jest) i bez 2 samochodów nie ma szans na normalne funkcjonowanie.Dzieci na basen nie pójdą , a rodzice do kina raz na rok jak się uda pokonanć te "tylko 15 km " za obwodnicą.3/4 roku błoto i szans na poprawę brak. Po 2 latach już ludzie mają dosyć i chcą wracać na te osiedla,które tak beznandziejne im się wydawały.Ceny działek są wysokie albo bardzo,bardzo wysokie a budowa taniego domu wygląda różowo tylko z początku.To jest na prawdę trudny orzech do zgryzienia.I potem straszą takie nigdy nie dokończone domy,bez elewacji,bez ogrodzenia itp.
Radze najpierw przejechać kilka razy trasę np. Tuchom - "do centrum" gdzie praca,szkoła itp i to w różnych porach,zeby się przekonać czy to na prawdę "tak blisko".Chyba, że komuś odpowiada zaszycie się na stałe w domu na peryferiach.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

1) Domy macie od 220 tys do 315 tys

http://projekty.dom.pl/projekty_z_poddaszem.html

2) Działki budowlane 10-15 km od obwodnicy Trójmiasta chodzą bez pośredników po ok. 110-120 zł za m2. Na stronach biur nieruchomości można znaleźć działki budowlane po 120 zł za m2, czyli bez pośrednika pewnie 80 zł za m2

Lokalizacje: Banino, Tuchom, okolice Żukowa itp. itd. Wcale nie dalej od centrum niż Chwaszczyno, Chwarzno czy Wiczlino

Parę znajomych jest w trakcie kupna działki - jakoś nie udało im się zejść niżej niż 180zl za metr kw.

A co do budowy domu to kolega który skończył własnie budowę powiedział mi ze wyszło mu wszystko w okolicach 3,5 tys za metr. (bliźniak i tez budowany gospodarczo - instalacja elektr. i schody robił mu Tata)

Za 270 tyś nie ma szans nawet systemem gospodarczym akurat jestem na bieżąco, ale życzę powodzenia, tylko radzę dobrze skalkulować żeby potem się nie rozczarować.
Działka za 100zł/m2 można kupić w okolicach trójmiasta owszem tylko jak daleko bo okolice trójmiasta są rozległe :D
Pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kwoty sprawdzone...

Systemem gospodarczym, odejmij minimum 10 %

Jesli zbudujesz dom za 270 i kupisz dzialke w dobrej lokalizacji to ok, ale wedlug mnie za takie kwoty jak mowisz nie masz szans.

Sprobuj a pozniej daj znac czy sie udalo :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Całe życie było przeświadczenie że działki po 200-300 zł m2.

Działka w okolicach Trójmiasta bez pośredników ok. 100 tys zł (1000 m2)

Czyli 270 tys (dom 130 m2) + 100 tys, razem 370 tys

Mieszkanie natomiast 70 m2 x 4,500 = 315 000 + miejsce parkingowe + piwnica

Jakieś wątpliwości co wybrać ?

Ja raczej już nie mam....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

+ działka ;] 100-200tyś zł

Inne tematy z forum

W co inwestować w XXI wieku? (27 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

dom: kupić od dewelopera czy samemu się budować? (21 odpowiedzi)

Tak się zastanawiam - jaka opcja lepsza? Dodam, że nie mamy działki więc najpierw trzebaby było...

Hanza Grupa Inwestycyjna deweloper (3 odpowiedzi)

W 100% stanowczo odradzam, lepiej szukać innego dewelopera- ten, stanowczo nie. Jeśli pojawią sie...