Jaki tani i dobry deweloper?

Witam,

Jaki stosunkowo tani i dobry deweloper działa na rynku Trójmiejskim?

Mam na myśli nowe mieszkania, w dobrej cenie z dala od wysypisk, ale poza centrum....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Jaki tani i dobry deweloper ?

tylko debile maja psy w miescie
a tylko lenie siedza w domach ciagle
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

T
A
N
I

D
E
W
E
L
O
P
E
R

B
R
A
K

D
E
W
O
L
E
P
E
R
A
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jezeli chce sie fajne wybudowane w nowych technologiach mieszkanie i w dobrym punkcie to faktycznie ceny zaczynaja sie od od 9,10 tys.Jezeli nie ma sie tylu pieniedzy to przeplaca sie kupujac po 5 czy 6 tys na blokowiskach typu Zaspa.I pisze sie ze to odpowiednia cena do lokalizacji,jednoczesnie jadac po osiedlach typu Ujescisko ,Orunia Gorna czy te koło obwodnicy czy Szadołek.Ludzie sam mieszkam na pograniczu Ujesciska i nie znam nikogo kto chcialby wrocic na Zaspe czy Przymorze.Cisza,spokoj,oczka wodne,duzo mlodych małzenstw z dziecmi,nowa szkoła,centra handlowe w poblizu.Fakt korki potrafia byc niesamowite-ale takie tez bywaja na Grunwaldzkiej w centru Wrzeszcza czy Slowackiego.Tysiace ludzi kupuje tam mieszkania,wolac nie przeplacac za mieszkania na Przymorzu(mowie oczywiscie o nowych mieszkaniach),gdzie za cene 2 pokoii w Gdansku poludniowym ma trzy pokoje.Tak tysiace ,popatrzcie ile powstaje osiedli,blokow.Wszyscy uciekaja z centrum czy blokowisk.A wy mieszkajac z tesciami,wynajmujac piszecie jakies glupoty liczac niewiadomo na co.Ceny do poziomu 3 tys za metr gdziekolwiek nie wroca nigdy i czas sie z tym pogodzic.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ŻADEN developer nie jest ani tani, ani dobry
Jeśli chcesz ścierwo warte 3-4 tys za m2 szukaj "ekskluzywnych" mieszkan "renomowanych developerówę juz od 9999zl,
a jesli chcesz cos kupic za 4-5 tys to wiedz ze w rerzultacie dostaniesz scierweo warte/wybudowane za 1-2 tys zl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmmm tylko nie wiem czy wiecie, że Czarny Dwór ma sie zamienic w przelotówkę m.in. dla tirow
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jakie osiedle?

ja zapłaciłem ok 5500/m2, mieszkanie 2 pok , ok 45m2, z miejscem postojowym na zewnatrz i piwnicą ok 250 tyś.

Generalnie ceny jak i rzuty kondygnacji są stronach inpro - i liczba mieszkań na klacce zależy od pietra , na moim jest 6 albo 7 ale w innych klatkach i innych budynkach jak róznież na innych piętrach wyglada to inaczej - zazwyczaj jest to mniej (nejlepiej zobaczyć rzuty).

Co do cen to są na stronach podane kwoty brutto za konkretne mieszkanie, także więcej nie będzie - może być mniej. Natomiast nie wierzę w mity o ogromnych upustach, jesli coś takiego miało miejsce to 2 lata temu, teraz ceny lekko siadły i rabaty są rzędu kliku %, także jak hossa krzyczy 7000 to na pewno nie bedzie to 6000 czy nawet 6500.
Pewnie można coś wytargować przy mieszkaniach które stoją wolne po wybudowaniu, ale wiadomo co zostaje, duże metrarze, na parterze z okanmi na północ. Dobre mieszkania w dobrej lokalizacji do 6000/m2 sprzedają się szybko (mówię o nowych).
Oczywiście tym lepsza cena im więcej wpłacasz i czym dłuższy termin do oddania (albo tuż przed oddaniem - tzw ochłapy)

Dla mnie osobiście najważniejszym kryterium był współczynnik lokalizacja do ceny.

ark,

Skoro kupiłeś mieszkanie w tym wieżowcu to napisz proszę ile jest mieszkań na jednym piętrze w jednej klatce?

Masz rację jeśli chodzi o lokalizację. Sam bym wolał zapłacić 5500-6000 za metr na Zaspie niż 4000 przy obwodnicy (Łostowice, Szadółki itp.)

Z tym, że ja sobie nie wyobrażam mieszkać w wieżowcu, ale to już indywidualna kwestia.

Skoro kupiłeś to ile zapłaciłeś dokładnie za m2?

A ile za całość?

Co z tego że deweloper napisze że żagle są od 4900 a np hossa że od 7000 zł za m2 jak co do czego przyjdzie to mieszkania będą w podobnej cenie, bo to cena "od"....

nie mniej , uważam że cena jest dobra, w okolicy pasa nadmorskiego nie ma dużo inwestycji. wieżowce koło galerii przymorze ceny z tego co pamietam zaczynają się od 7 tyś, i wieżowce o podobnej wysokości. To samo co istniejące hossy i horyzont.
Pozostałe inwestycje to investkomfort - jeszcze bliżej mola na brzeznie, 4 piętra - wszytsko super tylko ceny od 7-8 tyś + vat, jest jeszcze neptum park i osiedle na przeciwko hotelu marina ceny od ponad 10 tyś /m2.
A co do wieżowców to fakt mają one dużo przeciwników, natomiast nie wydaje mi się żeby porównanie do falowców albo nawet 12 piętrowych szaf było trafne. Liczba mieszkań w takim punktowcu jest zblizona do liczby mieszkań w szafie (mniej klatek, wiecej pieter), o falowcu to nie ma co gadać.
Sam standard i rozwiązania technologiczne tam zastosowane, to przepaść nawet w stosunku do budynków 5 letnich na osiedlach typu ujeścisko , szdółki i wszytsko wokoło obwodnicy.
Ponadto mieszkania na najwyższych 5 pietrach uważam że są super - cisza i widok, ja akurat kupiłem niżej ze względów finansowych, te wyżej i np z widokiem na zatokę są dużo droższe -ale naprawdę fajne.

Tego typu budownictwo zaczyna dominować w centrach dużych miast europejskich - wypierająć np w Angli tradycyjne , mikroskopijne szeregowce.

A co do ceny tu nie ma sensu porównywac tego do np osiedla 5 mostów za 3 - 4 tyś /m2 przy tej lokalizacji do 4tyś to zdecydowanie za dużo

No nie wiem czy ceny od 4900 za m2 netto + VAT to taka rewelacja za nowoczesny falowiec....

wieżowce

No tak masz racje, lokalizacja o niebo lepsza od tych osiedli za obwodnicami przy wysypiskach smieci, ale przejdz sie tam na spacer i zobacz jak ogromne sa to budynki.
Mysle, ze za 10-15 lat to bedzie taki falowiec nowoczesniejszy.
Zaciekawilo mnie ostatnio ile jest mieszkan w jednej klatce w takim "zaglowcu" i az się boje jak ktoś mi to powie, bo pięter jest 17 :)

Wyobraz sobie 70-80 rodzin w jednej klatce :)

Kolejne wierzowce sa budowane przy Galerii Przymorze, wydaje sie, ze beda mniejsze.

ja wszedłem ostatnio w inpro - trzy żagle, wg mnie jest to aktualnie w trojmiescie najlepsza oferta pod względem ceny do lokalizacji.
Oczywiście są to wieżowce , wokół dość gęsta zabudowa, ale przy tych cenach nie można narzekać. za 2 -3 lata te mieszkania będą warte o 2000 tyś wiecej na metrze.
Mówiąc dobra lokalizacja mam na myśli czynniki obiektywne (infrastruktura, dojazd, tereny rekreacyjne) - i nie chcę tu polemizować z osobami które kupiły za 3500/m2 koło smietnika i mówią że lubią mieszkać z daleka od miasta

dlaczego tak piszesz? 4600 za m2?
znajdziesz dla mnie korzystniejsze cenowo mieszkanie :)
215000 za 46-47m2

to poproszę o namiary

Rzeczywistość jest taka, że drogo mają....

a jakie opinie macie na temat Osiedla Wiktorii??
Gdańsk Osowa. właśnie budują. Wizualizacja jest ładna, a rzeczywistość???

tak z ciekawosci Izka ile ty masz lat i jak uczelnia dala Ci dyplom(jezeli masz wyzsze wyksztalcenie oczywiscie)???

"Jasień sąsiaduje od północy z dzielnicą Migowo, od wschodu - Ujeścisko, od południa Szadółki, od zachodu - Kiełpinek i Kiełpino Górne."

- Źródło Wikipedia

LOL od kiedy jasień leży na szadułkach :D

Inne tematy z forum

W co inwestować w XXI wieku? (27 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

Najlepsze i najgorsze osiedla mieszkaniowe w Gdańsku (20 odpowiedzi)

Proszę o podanie mi jakie osiedla mieszkaniowe w Gdańsku są najlepsze a jakiś najgorsze ? I od...

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...