Re: Co dziś na obiad część 29 - zimowo-wiosenna :)
Ja robię dobrą zapiekankę z rybą:
Na dno wysmarowanego naczynia zaroodpornego wsypujemy saszetkę ugotowanego ryżu, na to układamy kawałki filetów z ryby lekko usmażonych na patelni z masłem( ja podsmażam tylko chwilkę z obu stron na złoto, a dopiecze sie w piekarniku) posypuję koperkiem i na to wysypuję uduszone pieczarki z cebulą, to posypuję serem( ja daję mozarelle tartą z biedronki ale może być żółty) i zapiekam ok 15-20 minut w piekarniku. Według mnie najlepsza jest z łososiem lub pstrągiem ale z dorszem też jest dobra:)
U nas dzisiaj na obiad zeberka podsmażyłam na patelni i upiekłam w piekarniku ,do tego sałata z rzodkiewkami , szczypiorkiem i śmietana, do tego ziemniaki. Młoda z jajkiem sadzonym.
0
0