Rodzic - opinia (1) Byłem dzisiaj pierwszy raz w tym sklepie. Co do asortymentu nie mam nic do... Rodzic Leniwa obsługa że aż "żal d..ę ściska" (1) Na przykładzie działu z dywanami i wykładzinami. Uprzejmie zapytałem panią... Michał Czajkowski To był pierwszy i ostatni raz !!! (1) W lipcu 2011 roku razem z rodziną zrobiliśmy dość duże zakupy . Wszystko szło... Oburzona
market obi (1) trochę się popsuło w sieci OBI , ale tak bywa nowe rządy, nowi ludzie, ale... były pracownik pracodawca (1) tak taka jest prawda, mało personelu nie pomaga w lepszej obsłudze klienta, a... jeden z nie wielu brak personelu (2) Wczoraj chciałam kupić parasol "Easy Sun".Nie mogłem uzyskać informacji o... Joanna uwagi na temat obsługi w supermarkecie (4) Wczoraj robiłem zakupy i nie mogłem się doczekać nikogo z obsługi.Dzisiaj... Antoni Puzia Hiperforum.pl (1) Dla Pracowników Super- oraz Hipermarketów. http://www.hiperforum.pl niki Pracownik (2) Jestem pracownikiem OBI i powiem tak, rzeczywiście jest za mało personel ale... pracownik żenada (1) Od maja toczę wojnę z Marketem w Leroy Merlin Rumia. Obsługa jest tak leniwa... justen brak zasinteresowania (1) Brak listw do paneli brak koncowek brak dobrej obsługi tak jak w c....... djmesiu KATARZYNA SOKOŁOWSKA - opinia (1) ZAKUPIŁAM W SKLEPIE LAMPKĘ NA BIURKO. NIESPRAWDZIŁKAM NA MIEJSCU CZY DZIAŁA,... KATARZYNA SOKOŁOWSKA