STARAJACE SIE XLVI

dZIEWCZYNY,ZGODNIE Z TRADYCJA ZAKŁADAM NOWY WATEK.Moja fasolka ma juz 6tyg,i 3mm :))) i zycze z caklego serca czekajacy m przyszlym mamusiom-by doczekaly sie tych 2 kresek na tescie ciazowym i tych dolegliwosci ciazowych a mianowicie duzych cycuszkow he he
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: STARAJACE SIE XLVI

kurcze dziewczyny czas na nowy wątek..bo ten sie dlugo przewija....to która testuje???

Moja lekarka powiedziała, ze tez mam za wysokie TSH i kazała zrobic ft4 a miałam ponad 2... powiedziała, ze kobiety młode i starajace sie powinny miec ponizej 1, pomimo, ze norma jest do 5.... ale u mnie ft4 wyszło ok, wiec powiedziała, ze takie tsh to taka moja uroda i juz....

szukam tego wykresu i ślepa jestem:(

juz kumam:) musialam przeanalizowac

Aga B nie rozumiem tego wykresu ale ja tak mam czesto ze zacmienia mnie lapia wiec spojrze na niego jutro moze zalapie:)
z tym przytualniem przed owulka tez tak mam doslownie hihi:))) dobrze ze nie jestem sama:))) Humor mi sie poprawil chyba przez twoj post:)

Hej, my wróciliśmy niedawno, byliśmy w górach na weselu i na jeden dzień w Pradze. Niestety @ przylazła punktualnie, właśnie jestem po:( Trochę się podłamałam, bo wymarzyliśmy sobie marcowe dzieciątko, a tu dupa:/ No ale nic- w lipcu zaczynamy od początku:)))

No własnie Moja ginka tez powiedziała,że za dużo i teraz sama już nie wiem co robić :-( Jeszcze ta prolaktyna dzisiaj 3 połówka Dostenixu i kuracja na 3-mc,czyli do końca sierpnia :-( Ale dziwne,bo norma TSH jest do 5,a niby 2.99 to za dużo!!!Im wiecej badań tym gorzej,no ale jak się chce miec dzidzie to trzeba-niestety!!!Jak człowiek chce się leczyć to nie ma u kogo,bo lekarzy wielu,ale nikt się nie zna na swoim fachu... Juz sama nie wiem co robić?

mnie lekarz "kazał" utrzymywać poziom do 2,5 - tylko ja jestem tarczycowa z Hashimoto
dobrego endokrynologa sama szukam... bo mnie mój "leczy", tylko nie we właściwym tego słowa znaczeniu:(

Hej Dziewczynki :-)

Mam pytanie,czy TSH 2,99 to dobry wynik jesli ktoś się stara o dzieciątko?Znacie dobrego endokrynologa,który by Mnie dobrze zbadał?

Pozdrawiam :-)

roli - moze tak hormony na Ciebie działają...
jak w okolicach owulki, to bym mogła w kazdej chwili się przytulac (i nie tylko) do męża, a dzień, dwa dni po, to jak z bratem...

najważniejsze są przytulania przed owulką (zobacz, wyżej, z tydizeń temu wklejałam wykres, którego dnia - w stosunku do owulki - jakie jest prawdopodobieństwo ciąży)

A tak sobie wymyśliłam, że 50ty wątek bedzie mój ;P
Wiesz... trzeba mieć jakiś plan...
No i nie być egoistką, że następny (co by inne przede mną się cieszyły, tym bardziej, że narazie głucho jeśli chodzi o owulkę), więc gorąco zapraszam - kobitki - "zaciążajcie"!!!!

A jak się "rozbujacie" i ja nie zdążę na 50ty to też się nie obrażę;)

ja sie obrazilam na testy owu :) ale w piatek juz je przeprosilam bo pokazuje 2 kreski tylko ta jedna troszke slabsza ale kazdego dnia jest ciemniejsza ale wiecie co jak to zobaczylam to prawie pod sufit podskoczylam a od wczoraj mam dola i nic mi sie nie chce nawet przytulac:(

Aga a dlaczego dopiero 50?????

ok, ja wiem, długi weekend był
ale kobitki, wracamy, wracamy...
a te, które juz nie mają po co do wątku wracać, to zakładać nowy wątek!!! (czego wam szczerze życzę:))
która się testuje?
szukam trzech chętnych - bo mi organizm odmawia współpracy, skoro "dopiero" 50ty wątek ma być mój;P

Wchodzisz przez brame(w sensie przez wjazd)... idziesz na prawo za taxi, idziesz prosto do konca. w lewo... i drugi budynek chyba, jest napisanwe lab.

Nulka a gdzie to dokładnie jest w AM??

Ja robiłam w AM, bez skierowania, do 11, 30zł

A w świetokrzyskiej robią już tylko do 8.15 :/ bo ostatnio byłam o 8.30 i juz mi nie chcieli pobrać ;/

Byłam u siebie w przychodni babka w laboratorium powiedziała że nie może mi zrobić tego badania z obciążeniem bez skierowania od lekarza :/ i koszt badania to 64zł

Nulka Ty miałaś gdzieś robione to i to, gdzie dokładnie robiłaś badanie? Ile za nie płaciłaś?

Zarejestrowałam się do gin ale dopiero na 6lipca najbliższy termin :/

teraz było plaśnięcie w czoło - bo sobie przypomniałam i dla pewności jeszcze przewinęłam wątek...
to rzeczywiście poczekaj jeszcze z testem, by niepotrzebnie się nie dołować, bo test jeszcze nie wyłapie...
ale w weekend mozesz spróbować, jeśli będzie cie mocno korciło:)

będzie dobrze

AgaB nie wiem jak to napisać - pamiętasz miałam późno owulację i na szczęście cykl już trwa 29 dni i jeszcze nie przyszła @ a więc jest szansa że zarodek ma szanse się zagnieździć - o ile się udało.

No a tak poza tym dostałam prezent od męża :D Samochód bym mogła dojeżdżać do pracy bo od sierpnia wracam :D

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??