Szczęśliwe mamusie listopadowo-grudniowe 2018

Zapraszam do nowego watku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czesc jestem mamą z wrzesniowego wątku. Sama szukalam info i podczytywalam wczesniejsze miesiące zeby wiedziec jak jest w ktorym szpitalu. Dlatego pozwolilam sie wtrącić do was :-P. Dzis wychodze z Zaspy nie ma obecnie oblezenia. Sporo miejsc na poporodowym (super polozne kazda bez problemu pomoze, doradzi, wytlumaczy), a na porodowce polozne zaangazowane wiec tez to idzie :-) jak jest dobrze wszystko to szybko wypisuja wiec nie ma zastoju (my dzisiaj konczyny 2gą dobę o 15 i po 15 wypis w garsc i domu idziemy. Jestem bardzo zadowolona super opieka zaangazowanie personelu a oddzial B nowoczesny i czysciutki.

Pozdrawiam i powodzenia!

Kochane. jest nowy wątek :)
https://forum.trojmiasto.pl/Szczesliwe-mamusie-listopadowo-grudniowe-2018-cz-III-t841616,1,160.html

My już mamy wózek, nosidełko, łóżeczko, teraz została wyprawka do szpitala po którą w przyszłym tygodniu pojedziemy zapewne. Już kilka rzeczy kupiłam na gemini (na stronie jest taniej niż w aptece stacjonarnej). Jeśli chodzi o samopoczucie to w miarę, czasem boli brzuch, mały się rozpycha, że czasem aż łzy napływają do oczu, brzuch rośnie w oczach, jedynie co mnie martwi to, że szyjka się skróciła do 3 cm, nie wiem czy to jest powód do niepokoju, nie chce szukać informacji w necie bo tylko mogę się denerwować nie potrzebnie... Lekarz kazał odpoczywać więc odpoczywam :) Na zaspie dalej jest oblężenie?

U mnie tez generalnie ok, chociaz a to odzywa sie kregoslup, a to bola okolice zeber od siedzenia. brzuchal rosnie z dnia na dzien. chodzimy tez do szkoly rodzenia na zaspie.teraz ruszamy na urlop, ostatni w takim skladzie :) a po powrocie czeka nas usg 3 trymestru i podanie immunoglobuliny. ostatnio w pokoiku pojawilo sie juz lozeczko :) i tony ubranek :P mam juz swoje typy kosmetyczno-pielegnacyjne na podstawie bloga Srokao:) i szukam jeszcze koszul do karmienia do szpitala i sensownych stanikow do karmienia. macie cos sprawdzonego?

Ja też czuję się okej, jak narazie bez dolegliwości :) Wyprawki jeszcze nie mam, ale już mi się ciśnienie włączyło, żeby ogarnąć kącik dla Małej, no i od weekendu ruszamy z robotą :)

Hej, samopoczucie ok, gdyby nie bóle kręgosłupa. No ale zawsze mogło być gorzej ;) I wreszcie zaczęłam kompletowac wyprawkę i inne potrzebne rzeczy. Od razu jakoś tak lżej, jak wiem, że mam już cokolwiek gotowe :P

Moje całkiem spoko :) jedyne co tak sukcesywnie mnie nachodzi i bardzo przeszkadza/drażni to zgaga :/ no masakra jakaś w tej ciąży jeśli chodzi o zgage :(

A jak u was?

Hejka samopoczucie masakra jednym slowem mam straszne bóle głowy ciężko już jest gdziekolwiek wyjść każde wyjście z domu już zaczyna się bólem i kłuciem w pochwie oraz rwaniem brzucha

Hej dziewczyny! jak się macie, jak samopoczucie?

Matylda, moim zdaniem nie ma. Ja sterylizator dostałam na babyhower i początkowo wydawał mi się zbędnym gadżetem, ale z kolei ja pokarmu odciągałam sporo i w moim przypadku bardzo się sprawdził. Nie wiem jak z mikrofalą, nie mam zaufania do tego sprzętu ;) chyba już lepiej wrzucić w garnek i wygotować.

Lovi ma jakies nowe butelki do sterylizacji w kilkadziesiat sekund w mikrofalowce. moze ktos uzywal? zastanawiam sie tylko czy jak sie odciaga tylko awaryjne zeby zostawic mlodziaka, to czy jest sens kupowac sterylizator? czy wystarczy wygotowac butelke i smoka?

Natalia
2018-08-25 21:52:08
Sterylizujesz w sterylizatorze do butelek czy w jakiś inny sposób?
Dokładnie Natalia, mam sterylizator do butelek :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Matylda ja absolutnie nie miałam na myśli atakowanie cie ;) A tak trochę chyba to odebrałaś ;) jeśli tak to sorki ;)
Chodziło mi tylko o to, że troszkę mi się nie zgraly 2 fronty... z jednej wygotowywanie ciuchów a z drugiej niezależnie niedrapek by dziecko mogło "poznać swiat" wiedząc że jest mega duże prawdopodobieństwo że się podrapie przy tym ;) z resztą z tego powodu nie powinno się zabierać do szpitala nożyczek ani drążków do paznokietkow (lepiej zadarty paznokieć obgryzc niż obciac), bo właśnie przy obcinania można skaleczyc i otworzyć drogę bakteriom...

Sterylizujesz w sterylizatorze do butelek czy w jakiś inny sposób?

Od niedawna z Rumi (właśnie z Gdyni się przenieslismy), więc mimo wszystko chciałabym żeby dziecko urodziło się tam, ale jak to wyjdzie to zobaczymy. Słyszałam, że nie zawsze udaje się rodzić tam gdzie by się chciało ;)

W lidlu od dzisiaj sa bodziaki z dlugim rekawkiem z ekobawelny za 9,99 za 2 szt. Ja wlasnie dorwalam dwa zestawy. Ale juz mocno przebrane. 62/68 sa najmniejsze:)

Natalia,widzę, że druga Panna będzie z rzutu listopadowo-grudniowego ;) Czy jesteś z Gdyni skoro wybierasz Redłowo?

Mam laktator elektryczny lovi i zdecydowanie polecam (niezastąpiona jest również medela, ale ona już jest droższa). W zestawie mam nakładkę do ręcznego odciągania i jak dla mnie to to jest jak dla mnie badziewie...jak już kupować to moim zdaniem elekryczny. Raz, że szybciej, a dwa, że wygodniej. On ma wymienne elementy, ale mimo wszystko kupowałabym nowy ze względów higienicznych. Po każdym użyciu sterylizujesz. I podobnie jak Matylda, polecam kupić wcześniej - mój przydał mi się już w szpitalu.

Dzięki za odpowiedź. I może takie głupie pytanie, ale ja się jeszcze w tym nie orientuje - po każdym użyciu taki laktator się sterylizuje?
Kupujesz nowy czy używany + niektóre nowe elementy (jak np. Nakładki itp)

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....