Spółka ZOO (1) Spółka z bardzo ograniczoną odpowiedzialnością.Nie odpowiadają dosłownie za... Bolek nie dotrzymują umowy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (1) ludzie nie nabierajcie sie przy podpisywaniu lub przedłuźaniu umowy z... Monika klient któremu niedotrzy Stanowczo odradzam (1) Brak poszanowania klienta, standardy obsługi chyba nie istnieją. Mnóstwo... Toz
Czy warto? (3) Jestem właśnie po rozmowie telefonicznej z operatorem Multimedia i muszę się... august Porażka (2) Wieczne awarie i losowosc kanałow raz są raz nie Karok Polsat Cyfrowy (1) 1, 5 godz w kolejce żeby usłyszeć - ale ja nie rozumiem po co Pan do nas... Telemaniak Firma jest złośliwa w stosunku do klientów. (1) Wszystko było by fajnie gdyby nie takie drobne złośliwości. Mam router od... Marcin wypowiedzenie umowy (1) Po 15 latach spotyka mnie kara za terminowe oplaty w wysokosci 700zl,za to ze... Jest tak, jak chciałem (1) Mam pakiet TV + Internet w domu. Na razie jestem zadowolony. Sygnał TV bardzo... Euzebiusz Słabo (1) Bardzo słabo. Internet taki to o kant d..y potłuc. Pan D Kołchoz...... (2) Żenująca obsługa przez infolinię. Zero logiki !! Telewizja miała być dla... olany klient Vectra kompletny brak zainteresowania klientem i usunięciem awarii (1) Klient Vectra niejako z przymusu(brak innych operatorów).Rok temu miałam... Marta Katastrofa (1) Vectra przejęła nas od lokalnego dostawcy i nagle wszystko się posypało.... Wiktor dobry dostawca (1) Polecam. Mam internet, telefon i telewizję, w zupełności mi to wystarcza.... Bartosz Nie polecam usług w C.H. Madison (1) Wszystko byłoby okej, gdyby nie fakt, że 1 rachunek miał być niższy o 50% z... J&M Jak dlugo jeszcze .... (1) Mam problem z UPC. Mam strasznie słaby transfer, zamiast 120 jest 3 lub 7. Sa... Bea porażka (1) Internet działa w miarę poprawnie choć niby LTE a potrafi drastycznie... Rusłan Wybierz inna kablowke (2) Nawet nie potrafia sie normalnie rozstac z dlugoletnim klientem,-zaklocaja... Gdynia-karwiny Stanowczo odradzam (1) Najpierw nie chcą przyjąć urządzenia po starej umowie bo nie miałem dowodu... Piotr Beznadzieja (1) Usługodawca nie wyzwiązuje się z umowy, ma częste awarie, system obsługi... K.K.T.R