WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

No to idziemy na rekord Drogie Panie:) Pogaduszek ciążowych i nie tylko ciąg dalszy:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-19-t481252,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

Ania pisalam juz o tym na forum,ale na Klinicznej mozesz wykuoic sobie sale jednoosobowa lub dwuosobowa z lazienka.Takze problem ze staniem w kolejce do prysznica jest wyeliminowany :-)

Mam do Was pytanie odnosnie dzieciecych zabawek.Moja chrzesnica ma 1 urodziny na poczatku wrzesnia.Musze teraz cos znalezc,bo w tym czasie moge byc w szpitalu i chce miec gotowy prezent.
Mozecie cos polecic na roczek?
Mam wybrane dwie zabawki,ale nie wiem czy trafione :-) ?

http://www.smyk.com/little-tikes-pies-na-biegunach-czerwony-bujak,p1044673605,zabawki-gry-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/szukaj/produkt?q=piesek+uczniaczek&qtype=basicForm

Cześć dziewczyny :)

A ja dzisiaj się wyspałam :) Tomek poszedł do pracy a ja jeszcze zasnęłam i obudziłam się o 9:30 :)

Marta na pewno z młodą wszystko w porządku nie stresuj się na zapas.

Lepa dzięki za link.

Alkar cudownie z tymi piżamami na Klinicznej :))

Haze czyli u Tomka to nic poważnego te krwawienia?

Ja od kiedy jestem na zwolnieniu nie narzekam na zaparcia, bo u mnie jest tak, że jak nie pójdę do łazienki od razu tylko "trzymam" to potem nie mogę się załatwić przez kilka dnia, a w pracy zawsze miałam stres że zaraz ktoś wejdzie, bo tam 2 kabiny itd. A teraz na szczęście jest wszystko ok :)

A macie może sposób jak wykąpać kota? :) Są jakies szampony suche dla zwierzaków, które boją się wody?

Aga - z tą Kate to w sumie racja:) no to widzę, że twój sierściuch ma taki sam gust co mój co do perfum:) na szczęście bananowy szmpon dał radę i teraz jest pachnącą, puchatą kulką:) aż miło się przytulać:)

Haze powodzenia na wizycie :) dobrze, że z Tomkiem jest w miarę dobrze.

Marta trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, ale na pewno będzie wszystko ok. Daj znać po.

P.S. ja chcę spać!

Lepa, właśnie dumam nad zamówieniem dwóch rzeczy :p

Dzięki Marta - ratujesz mi życie tymi wszystkimi informacjami ;). A z Małą na pewno wszystko jest w porządku! Tylko daj znać jak naszybciej żeby się forumowe ciocie nie stresowały ;)

Alkar, dzięki! Grunt, że z Małą wszystko jest ok :). A ten Jej spadek wagi może mieć związek z tym, że Ty tyle schudłaś czy nie?

Haze, powodzenia! :) Czyli w sumie z Tomkiem całkiem ok? :) A jak ten lekarz?

Ania83 - ja tam tej biednej Kate wcale nie zazdroszczę ;). My przeżyjemy jakoś tych kilka dni, a ona i jej dzieci całe życie będą na świeczniku... Poza tym ten tłum skandujący pod szpitalem - chromolę taką robotę ;)

Czesc Dziewczyny!

Biedne jestescie przez te bezsennosc.Ale pociszajce jest to,ze bedziecie mialy wprawe we wstawaniu do dzidziusia.Bo ja czasami nawet na nocna toalete sie nie obudze, bo spie jak zabita :-) I dopiero moj organizm przezyje szok jak bede wstawac w nocy.

Marta nie martw sie tymi bolami.To pewnie macica sie przygotowuje do porodu.A jak mialam problem z jelitami i brzuch mnie moco bolal,to lekarz kazal brac mi no-spe 3x2 i espumisan 4x2.I dopiero po 2-3 dniach bylo lepiej. Takze wziece no-spy raz nie zawsze pomoze.A dzidzia moze ma gorszy dzien dlatego sie mniej rusza.Sprobuj popukac troszke w brzuszek i ja obudzic :-) Napewno sie odezwie. I jesli bardzo sie martwisz to jedz na IP.

Lepa dzieki za link do Loli.

Alkar bardzo dobra informacja o tych pidzamach na Klinicznej :-)

Marta ogólnie nei jest źle - mamy robić nasiadówki z kory dębu, smarować linomagiem i nie używać papieru suchego, tylko właśnie albo okre chusteczki, albo woda do podmywania. We wrzesniu kontrola.

Trzymam kciuki za wizytę - z Małą na pewno wszystko dobrze!!!

Aga, czopki glicerynowe też brałam. Zapomniałam o nich, a one są dobre:))

No i mam dziś wizytę o 1630 u gina. Mam nadzieje, że nic z Młodą złego sie nie dzieje...

Carolajna, jakby co to będę na SR, ale mogę lekko sie spóźnić.

Haze, miłego podglądania:)) A co lekarz powiedział odnośnie dolegliwości Twojego synka?

no to dobrze z ta piżamą, bo ja się na Kliniczną wybieram:) tak słucham w radio o księżnej Kate i tak ją sobie własnie wyobraziłam na wieloosobowej sali pełnej ryczących noworodków w spoconej koszuli i cyckami na wierzchu, mającą w perspektywie stanie w kolejce do prysznica :) taka to ma dobrze..... nie musi się przejmować połową spraw, które mnie przerażają właśnie w pobycie w szpitalu "po" chyba bardziej niż sam poród...

cześć dziewczyny :)

Maluszek powiem Ci szczerze, ze tak średnio mi się podobały, w sumie niczego nowego się nie dowiedziałam i myślę sobie, ze to opowiadanie o pozycjach do porodu, itd to trochę idealistyczne podejście, bo raczej w szpitalach ciągle rodzi się na krześle porodowym ;)
ona nie mówiła, żeby przyjść, ale w rozpisce było, że ma być o roli osoby towarzyszącej, wiec pewnie z tego to wyszło.

Sonia te poranne pytanie o bajke potrafi dobić :P długo walczyłaś :)

A ja sie dzisiaj znowu wyspałam, bo miałam wolne wyro w nocy :)

Marta my wczoraj byliśmy u chirurga z Tomkiem i lekarz właśnie przy tym pęknięciu kazał całkowicie wyeliminować suchy papier do wycierania i podcierać albo chusteczkami nawilżanymi albo wodą. nawet zakazał nam używania mokrego papieru toaletowego, który niby jest przeznaczony dla dzieci.

Póki co się zegnam, bo jedziemy zaraz podglądać Młodą - juz się nie moge doczekać :)

Moja ginka polecała mi siemię i czopki:-)

witam dziewczynki :)
dawno mnie nie było (pracoholizm) a tu kolejny wątek chyba już nie nadrobię... :(

Aga wypróbuj czopki glicerynowe. ten syrop przy cukrzycy raczej odpada :(
a po wizytach i ogólnie jest ok. diabetolog mi powiedziała że wyniki aż za dobre hehe ale pofolgować sobie nadal nie pozwala :(
maluch nam rośnie chociaż ponoć trochę jest za mała jak na ten tydzień ciąży więc za 2 tyg kolejne szczegółowe USG :( ale poza tym wszystko gra.

no i wyprawkę mamy prawie całą (no poza rzeczami dla mnie)
któraś z Was pisała coś na temat piżam do szpitala - pytałam połoznej z Klinicznej że u nich można mieć piżamę - nie pogonią :)

Nie, na czczo nie musisz. Tylko odczekaj od zaparzenia 2 godzinki:) Mam nadzieje, że Ci to pomoże.

Ja sobie rozstawiłam już deskę i wszystko przygotowałam do prasowania, ale kompletnie nie chce mi się za to zabrać. Troche za bardzo nerwowa jestem:(

Dzięki Lepa, już sprawdzam co mają fajnego :)

Hej dziewczeta, ja w pracy wiec tak na szybko. Jest taki sklep Lola&lola i na allegro maja wyprzedarz - 230 aukcji za 9.90 - a to sklep dla ciezarnych i pan wiekszych rozmiarow

http://allegro.pl/Shop.php/Show?buy=1&description=0&id=449264&listing_interval=7&listing_sel=2&order=p&view=gtext

Aaaa, no to widzisz - zaraz sobie zaparzę :) (nie muszę go jeść na czczo?) .
Właśnie muszę zadzwonić i się umówić do diabetolog, ale teoretycznie powinnam mieć wizytę w przyszły piątek.

Mam dzisiaj w planie trochę poprasować, ale to trochę pewnie będzie niezauważalne biorąc pod uwagę moje ruchy godne muchy w smole...

Aga, mi siemie lniane polecało 3 lekarzy. A ten syrop tylko 1 z trzech ;)
A kiedy masz wizyte u diabetolożki?
No a przy hemoroidach ostatnio wyeliminowałam papier toaletowy i zaczęłam używać delikatnych chusteczek dla dzieci i po 1 dniu widze lekka poprawe. Moze to głupie, ale gdzieś wyczytała o tych chusteczkach i spróbowałam.

Dzień dobry! :)

Marta, na moim opakowaniu siemienia jest napisane "Ze względu na brak wystarczających danych dotyczących stosowania nasion lnu w okresie ciąży lub karmienia piersią nie zaleca się przyjmowania produktu leczniczego" :/. Ale mówisz, że jest ok? Bo w sumie na wszystkim są takie informacje "na wszelki"... ;)

Ania83 - próbowałam działać tak z porzeczkami i powiedzmy, że wyszło średnio, ale jeszcze pokombinuję - dzięki :). Faktycznie, wezmę na tapetę jagody - jak nie zadziała to i tak będzie pysznie ;). Pamiętam jak kiedyś byliśmy właśnie w Bieszkowicach i nasz pies pływał sobie w jeziorku, po czym wylegiwał się na słońcu, a że my zajęci rozpalaniem grilla nie wyczailiśmy, że mądrala się w zdechłej rybie wytarzał... Nie dość, że w samochodzie myśleliśmy, że zejdziemy śmiertelnie to towarzyszyła nam całą drogę eskorta z much... ;)

Panda, u mnie właśnie dodatkowo pojawiły się hemoroidy, więc już w ogóle masakra :/. Spróbuję tych naturalnych sposobów, a jak nie zadziała to pewnie sięgnę po ten syrop - dziękuję :)

Maluszek, Sonia, wiem o czym mówicie - ja pierwszą pobudkę zaliczyłam o 5.30, a poszłam spać o 24 (próbuję Cię doścignąć, Mamtu :p) ... Potem się walałam, a i tak o 7.00 wstawałam, więc cóż...

Oj, Marta - dzięki, że piszesz... Do tej pory i tak pewnie wyląduję u swojej diabetolog, także jeszcze jej się podpytam, ale mam nadzieję, że w ogóle nie będzie takiej konieczności :)

Dzień dobry :)
ja też dzisiaj nie wyspana. Wczoraj znowu poszłam spać o 24 bo młody nie chciał w ogóle iść spać. I dzisiaj ledwo na oczy patrzę, same mi lecą.
Miłego dnia :)

Dzień dobry,
mogę do Was dołączyć z tym niewyspaniem. Wstawałam co godzine. Ale to chyba bardziej z nerwów, bo wczoraj wieczorem znowu bolał mnie brzuch jak przed okresem i niestety po 2nospach nie przeszło:( W nocy też budziłam się przez ten ból. No i Młodą słabo czuje. Teraz czekam do 9 i rejestruje się na dziś do gina, bo nerwowo nie wytrzymam:((

O tym syropie, który poleca Panda nie każdy gin ma dobre zdanie, więc może lepiej Aga skontaktuj się ze swoją ginką. Ja go brałam, ale mi w ogole nie pomógł, wręcz było gorzej i skonczyło sie na lewatywie w szpitalu...

Miłego dnia!

Inne tematy z forum

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...