WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

hej, tak wlasnie planuje wlasnie od stycznia, bo teraz swieta i sie nie oplaca ;) a od nowego roku z nowym postanowieniem tak do lata...takze chcialam sie zorientowac czy ktos bylby chetny mi potowarzyszyc w tych trudnych pelnych pokus chwilach? z 10 kilo bym chciala, a moze uda sie ciut wiecej i tak na spokojnie, bez glodowek, rozsadnie. mnie akurat chyba najbardziej odpowiadalaby dieta ok 1000 cal, bo na dukanie nie dam rady, bo za duzo miecha a za malo warzyw i owocow bez ktorych nie umiem po prostu, a wy mozecie byc na swojej diecie, chodzi mi jedynie o wspieranie sie, motywowanie, pomocy w ukladaniu menu itd. to jak, jest ktos chetny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: do mrenda

nie uwierzysz, ale mam dziś największy spadek wagi odkąd się odchudzam hahaha 1,7 kg !!!
szok i proszę o więcej :))))

Nefer-sami w domku,bez dziecka he he;D ,kalorii to Ty dzisiaj zgubisz :)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

my jednak nie idziemy na imprę :))) też wolimy się wyspać :)
dobranoc zatem :))

do mrenda

Nie łam się, 1 kg przez 2 tygodnie to polecany przez dietetyków sposób zrzucania nadwagi. 0,5 kg tygodniowo to niedużo ale wolne tempo chudnięcia zabezpiecza przed efektem jo-jo.
A więc ja gratuluję i trzymam za Ciebie kciuki:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

Mrenda - ja też biorę euthyrox, i w dodatku wyniki mam kiepskie ;/
Moja dietetyczka powiedziała mi, że osoby z chorobami tarczycy wolniej chudną i w ogóle ciężej im to idzie więc ciesz się, że waga spada :) Może w Twoim przypadku lepiej zadziała mierzenie niż ważenie??
a skakankę połóż na stół ;p hahaha
Ja wszystko do ćwiczeń trzymam na wierzchu, buty, hantle, itp na widoku - u mnie działa :)

Od tygodnia nie mogę się pozbierać, zero energii, mogłabym ciągle spać... postanowiłam zainwestować w bodymax, może czegoś mi brakuje, a może to ta beznadziejna tarczyca ;/ ale nie poddaję się, ćwiczę i się nie opycham (już;p). Dzisiaj jadę na snowboard - powinnam trochę kalorii tam spalić :)

co do knajpy - Może Zla kobieta - Sopot, albo Miasto aniołów. Ja od narodzin dziecka raczej nigdzie nie bywam, wolę się wyspać ;p

nefer1 Koliba w Sopocie jest super, i chilly willy (dawna Bacówka w Jelitkowie)też jest ok :) Polecam:)

seks pomaga diecie :))) oj taaak!

mrenda, ja mam podobnie. Dwa tygodnie nie jem słodyczy, troche cwicze i tylko 1 kg mniej.

mydecorations, nie mam pretensji, ze tak do mnie napisałaś :)) lubię konstruktywną krytykę :))) zwróciłaś mi uwagę na kilka ważnych spraw i dziękuję Ci za to :))) i proszę o więcej:)

ja wczoraj miałam cwiczyć ale jakoś nie wyszło. miałam zły dzień, nic mi się nie chciało. Dzis chyba mi się nie uda cwiczyć bo pełno rzeczy do roboty, ale może.

Moje dzieciaki jadą wieczorem do dziadków, może wybierzemy się z mężem gdzies na miasto. chetnie bym potańczyła, już tak dawno nie byłam na imprezie. Polecicie jakieś fajne miejsce gdzie nie tylko młodzież chodzi ?:)))

no i jestem juz po cwiczeniach:) moj osobisty trener sie za mnie wzial, razem cwiczylismy. tak to moge codziennie :) jeszcze seks i bedzie po kolejnych kaloriach hehe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja ostatnio nie cwicze przyznaje sie, raz ze mam okres a dwa ze mam takiego lenia do tego ze hej, poza tym sie troche podlamalam, bo przez te 2 tyg schudlam tylko kilogram, a malo jem i zdrowo, zero slodyczy. moze to przez to ze, biore ten euthyrox, ze zaraz stuknie mi 37 i juz nie ten metabolizm niestety, wiec jeszcze bardziej ograniczylam jedzenie na przekor, nie mam sily na te cwiczenia, nie moge sie zmobilizowac, skakanka lezy pod stolem...eh, dlatego wlasnie nie lubie wlazic na wage...czlowiek sie stara a tu takie marne wyniki. normalnie sie odechciewa...ponoc nie jest ze mna tak zle, uslyszalam, po 3 ciazy wrocilam do wagi sprzed, ale mi sie marzy wrocic do wagi sprzed 1 ciazy i zobaczyc na wadze 54...jeszcze 9 kilo...

hej :)
Ja miałam jeden dzień taki, ze aż mi wstyd ;p zjadłam żurek i naleśniki i mam wyrzuty sumienia... ale nie bardzo miałam inne wyjście

Nefer - żeby nie było, ze Ci wytykam, że za dużo jesz ;p bo ja sama widzę u siebie, że jem zbyt duże porcje.
Tak tylko napisałam, żebyś wiedziała, jak skomponować obiad. Agnieszka 1303 podała fajne menu - tylko u mnie na przykład kolacja o 18 odpada, bo miałabym za długą przerwę.

co do siły na ćwiczenia - ja chyba dlatego, ze odstawiłam cukier, jestem mega ospała i powiem Wam, ze to właśnie ćwiczenia mnie ratują i napędzają. Bez ćwiczeń mogłabym tylko spać i spać.
Szkoda tylko, ze nie chce mi się ćwiczyć rano - wtedy miałoby to większy sens ;/

A jak to jest u Was?? i co w ogóle ćwiczycie?

u mnie codziennie cos,skakanie po 1000,jazda rowerkiem,bieganie
z jedzeniem tez sie coraz lepiej uklada
wczoraj:
sniadanie: ok 9:
3 kromky razowego ze slonecznikiem na to wedlinka i pomidor
przekaska ok 12:
jablko,banan
ok 15 obiad
zupa machwianka-sama marchew i troszke mieska
ok 18 kolacja(wogle kiedys nie jadlam wiec teraz musze sie troszke zmuszac) wczoraj akurat 2 wafle ryzowe, jogurt naturalny i marchewki surowe oraz kawalek lososia i camemberta bo maz jadl duzooooooooooooooooooo wody i zero slodyczy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

co taka cisza od dwóch dni?
już koniec z odchudzaniem? :)
ja się trzymam diety, oprócz winka. Wczoraj była duża okazja do świętowania, więc nie mogłam odmówić:)
nie ćwiczyłam kilka dni bo miałam dużo roboty, ale dziś jak mały pójdzie spać to poćwiczę.
Niedługo jednak skończą się dobre czasy bo wracam do pracy. Oczywiście to też dobrze, bo szukałam od dłuższego czasu (to właśnie ta wczorajsza okazja do świętowania:) )
jednak po pracy będą dzieciaki do obrobienia, dopiero jak zasną bedzie szansa do ćwiczeń, ale czy ja wtedy będę miała na to siłę? :)

mydecorations!
dzięki za rady :)
czasem na pewno za dużo jem :)
ale niełatwo zmienić nawyki z dnia na dzień :)
ale będę próbowała!
jeśli chodzi o płatki to jem sante naturalne, ale pewnie mają trochę kalorii:)
Postaram się jeść mniej :)

Z 1 menu - wyrzuć płatki i zastąp lepiej razowym chlebem z wędliną i pomidorem, chyba, ze czeka Cię jakiś ciężki dzień to ewentualnie płatki mogą być ale tylko najzwyklejsze, bez dodatków, żadne musli fit i takie tam, serek homo sobie podaruj, zamiast tego zjedz jogurt z owocami albo migdałami lub cynamonem,
generalnie spore śniadanie, później jogurt lub owoc, póżniej jogurt/serek wiejski lub warzywo/sok warzywny, lekki obiad (jesz trochę za duzo niestety ;p) i lekka kolacja - sałatka, kanapki, grzanki
wieczorem już nic słodkiego i żadnych owoców
warzywa o każdej porze mogą być
o winie nie wspomnę ;p hihi
na obiad jem albo zupę albo mięso z warzywami, makaronu nie jem, ziemniaków teraz też nie, ale 1 mogę skubnąć, nie smażę, jem lekko i zdrowo, nie jem rzeczy light, bo kalorii mało ale to sama chemia

Moje pory jedzenia to 9 - śniadanie,12 - przekąska,14 - przekąska ,17 - obiad, 20 - kolacja
ułożone pode mnie przez dietetyka, kolacja bardzo późna, ale ćwiczę wieczorami i bardzo późno chodzę spać, więć to akurat każdy ustala wg swojego rozkładu dnia

~A./ Ja jem dosyć podbnie do Ciebie w sumie :) akurat pasztet taki sobie wybór, no chyba, że samorobny, ale rozumiem, czasami też tak mam, że w lodówie lipa ;)

Nefer - Nie jestem jakoś specjlnie obeznana w dietach, ale... Owoce raczej do południa, do 14 max, serki homo, topione i rózne przetworzone rzeczy staraj się unikać. Ser topiony w ogóle nie jest zbyt zdrowy niestety :( Ewentualne słodycze też razej do południa i jak najmniej przetworzone/udziwnione

mydecorations stwierdziłam, że będę jadła wszystko, ale postaram się w miarę możliwości "nie łączyć", tzn. na obiad zjadłam dziś np. kotlet mielony z indyka, ale bez ziemniaków i naładowałam sobie mnóstwo surówki z kiszonej kapusty. Podaję moje dzisiejsze menu: 9:00 serek homogenizowany, ok.12 - 2 mandarynki, ok.15 obiad (kotlet mielony z indyka+dużo surówki z kiszonej kapusty), ok.19 kolacja i w niej 3 chlebki wasa z wędliną i pasztetem, bo niestety nic innego nie miałam w lodówce;P Ale czasem pozwolę sobie na zjedzenie małej ilości ziemniaków i np. kotleta, bo potem jak tak zacznę jeść, to znów przytyję i bez sensu. Waga spada. Do tego sporo ćwiczę. Jak już schudnę tyle ile chcę (czyli osiągnę wagę 65 kg.), to wtedy przejdę się do dietetyka żeby mnie wyprowadziła z diety;D

i kolejny kg mniej bez zadnej specjalnej diety,No dieta matki karmicielki czyli zero gazowanych napojów tylko woda n/g zamiast słodkiej herbaty inka zero słodyczy(czasami małe grzeszki)duzo spacerów(brak czasu na siłownie basen itp)

Zaczęłam dietę 2.-1 2013 lecz z przyczyn rodzinnych musiałam ją przerwać.
Aktualnie jestem 4 dzien i jest 1,5kg mniej:)))
mialam zamiar się nie ważyć ale waga tak mnie kusiła i musialam,aele teraz następne ważenie za 2tyg.Dzis zamówiłam sobie na allegro skakankę z licznikiem http://allegro.pl/c7-skakanka-z-licznikiem-lcd-regulowana-fitness-i2926264686.html ponieważ widzialam,że niektóre z Was zakupiły te z biedronki a,że na chwilę obecną nie mam możliwosci ruszyć się z domu,bo syn ma grypę i nie mialabym czasu jezdzic i szukac to zamowilam:) Zobaczymy sile uda mi się na niej naskakać he he..Dietę planuję do początku kwietnia,jadę do rodziny i chcę zrobić wielkie WOW ale czy mi sie uda?Pożyjemy zobaczymy:)

Dziewczyny ja mimo dietki caly czas podjadam pomiedzy posilkami. I wczoraj znalazlam na to sposob !!! Jak ktoras ma z tym probelm polecam!

Zapisywalam wszysko doslownie wszystko co wyladowalo u mnie w buzi i wieczorem na patrzac na kartke przerazilam sie ;/ teraz 2 razy pomysle zanim cos skubne ;p

Nefer-napisze Ci co mozesz zmienic ale teraz pisze z kom i szalu mozna dostac ;/ jak tylko bede na normalnym kompie, odezwe sie ;)

ja sie dzis nie zwazylam ale zrobilam pomiar tluszczu i miesni i tak sobie to wyglada... ciekawe ile czasu potrzeba na zmiane??

mam az27% tluszczu, strasznie duzo. moj m. ma tylko 18% :p
robilyscie takie pomiary? ciekawa jestem ile% mialyscie i czy cos sie zmienialo na diecie

A/ jak Twoja dieta? wymyslilas juz co dalej?

Inne tematy z forum

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (14 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...