WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

hej, tak wlasnie planuje wlasnie od stycznia, bo teraz swieta i sie nie oplaca ;) a od nowego roku z nowym postanowieniem tak do lata...takze chcialam sie zorientowac czy ktos bylby chetny mi potowarzyszyc w tych trudnych pelnych pokus chwilach? z 10 kilo bym chciala, a moze uda sie ciut wiecej i tak na spokojnie, bez glodowek, rozsadnie. mnie akurat chyba najbardziej odpowiadalaby dieta ok 1000 cal, bo na dukanie nie dam rady, bo za duzo miecha a za malo warzyw i owocow bez ktorych nie umiem po prostu, a wy mozecie byc na swojej diecie, chodzi mi jedynie o wspieranie sie, motywowanie, pomocy w ukladaniu menu itd. to jak, jest ktos chetny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

Dopiero drugi dzien, ale sie trzymam. Od poniedzialku fitness i pewnie bede umierac bo kondycji zero ;)

Sluchajcie jak sie sprawuje skakanka z biedry? Nie jest za lekka? Stalam nad nimi z 5 min i nie kupilam wkoncu.... Pytam bo mialam kiedys skakanke, chyba z Ikei i wlasnie przez to ze linka byla za lekka zle sie skakalo.

Ja same porażki i błędy ale schudłam ok 2 kg. Ciągle z myślą o poprawie. Mam nadzieje zjechać jeszcze 5 kg.

Ja również się trzymam :) Moje dzisiejsze menu to na śniadanie twarożek wiejski ze szczypiorkiem i pomidorem+bułka grahamka, potem ok.12 jabłko i mandarynka, na obiad spaghetti (z makaronu z pszenicy durum i mięsa z indyka), oczywiście porcja niewielka, a na kolację makrelka :)

dziewczyny ja od 3 lat w domu mam takie hula hop
http://allegro.pl/ogromny-hula-hop-masujacy-sapphire-prezent-wq-i2906633777.html

i polecam !

wpadłam zobaczyć jak sobie radzicie !

na zabiegi wyszczuplajace nie chodzilam ale chodzilam kiedys na rolletic.. fajna sprawa! tylko ze kupilam karnet bez ograniczec i chodzilam wtedy na 2 godziny codziennie (oczywiscie nie od pierwszego dnia ale tak stopniowo) - na prawde duzo schudlam, skora byla jedrna i bardzo zmniejszyla mi sie skrorka pom.. jednak pozniej juz nie mialam tak duzo czasu i przestalam sie masowac i jedrnosc skory wrocila do stanu poprzedniego..

Witajcie ;)

Chodzę na Zumbe i zajęcia ABT po jednym razie w tygodniu ( dziś ABT )
dodatkowo w tygodniu raz robię w domu Skalpel Ewy Chodakowskiej.
Stosuję dietę Mniej żreć ( hi hi ) i nie jem po 18. dodatkowo minimum słodyczy.
Zaczełam taki system od połowy października z wagą 62-63 kg.
Dziś się ważyłam waga pokazała 57,8 kg.
Mierzę się też i od pomiarów z 1 grudnia do wczoraj spadło po 4 cm z mierzonych części ciała.

Daje z siebie 100 % na zajęciach.
I jestem zadowolona. ;)

Do tego dzieciaki momentami dają czadu więc jeszcze dzięki nim waga spada a kondycja rośnie ;)

Pozdrawiam i życzę wytrwałości :*
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a właśnie, co sądzicie o zabiegach wyszczuplających w gabinetach kosmetycznych? a może któraś chodziła i poleca?

moje śniadanie na dziś - twarożek ze szczypiorkiem, oliwkami i czerwoną papryką
:)

hurra spadło mi 2 kg i to pomimo,ze jestem przed @

agalu ja zaczynam chodzić na zumbę od przyszłego tygodnia:) Słyszałam że są rewela i już się nie mogę doczekać :) A póki co śmigam dwa razy w tyg. na aquaaerobic, a w pozostałe dni śmigam 45 min. dziennie na orbitreku+ćwiczenia na pośladki i brzuch :) Do tego kupiłam kremy antycellulitowe, wszelkiego rodzaju peelingi, serum, maseczki i olejki i do tego naprzemienne prysznice i sauna dwa razy w tyg. I oczywiście zdrowo się odżywiam i w mniejszych ilościach, staram się stosować metodę Montignaca, bo wydaje mi się b. zdrowa i sensowna :)

kasik a gdzie je kupujesz? bo tak sie zastanawiam gdzie w mojej okolicy go dostane i tylko decathlon mi przyszedl do glowy, chyba ze w realu...ale watpie.

A właśnie zapomniałam kupić hula hop. No ale jutro też będę miała okazję:)

Sylwia chyba wyprópuję przepis na tego kurczaka bo brzmi bardzo apetycznie:)
Powiem Wam, że wypróbowałam wczoraj przepis na ciasteczka owsiane i są pycha. Tylko nie miałam żurawiny więc dodałam skórkę pomarańczową a otręby granulowane miałam akurat z czarnej porzeczki i też wyszły super. A nie dodałam ani gramu cukru. W związku z tym, że są "light" to sobie pozwoliłam wczoraj wieczorem na kilka a dzisiaj jeszcze na 2. I stwierdziłam, że po prostu nie mogę mieć słodyczy tym bardziej "przeznaczonych dla mnie" bo wtedy ciężko przejść obok i nie chwycić. Dlatego jutro je pakuję i mąż zawiezie teściom:) Będą mieli zdrowe ciasteczka:)

Hej
A chodzi ktos na zumbę?? :) polecam gorąco ,spala sie na pewno dużooo kalorii i ćwiczy się z miłą chęcią;)
skakanka i hula hop też daje super efekty;)

tak, świeżo starta
nadaje boski aromat całej tej mieszance warzywno - mięsnej :)

sylwia, a ta skorka z pomaranczy to taka swieza starta?

omlet ze szpinakiem

- szpinak (ja miałam "brykiet", wziełam 4 takie kostki)
- 2 jaja
- łyżka śmietany (opcjonalnie)
- łyżeczka masła
- sól, pieprz

szpinak rozmrozić i podsmażyć na masle, jaja roztrzepac ze śmietaną, solą i pieprzem, zalać szpinak i smazyć aż się zetnie
ostrożnie z solą, bo łatwo przesolić

danie bardzo sycące
smacznego :))

mrenda, mój przepis jest podobny, pochodzi z ksiazki Agatstona:

- 4 połówki pierś z kurczaka bez skóry (może byc tez mięso z udek, bez skóry, kości i tłuszczu)
-sól, pieprz
- 2 posiekane szalotki
-1 średnia marchew, pokrojona ukośnie w plasterki
- i mała cukinia, przekrojona na pół i pokrojona w półplasterki
- 1 łyżeczka estragonu suszonego
- 1/2 łyzeczki skórki z pomarańczy
- folia alu - 4 duże kawałki

warzywa wymieszać w misce z estragonem i skórką z pomarańczy
kurczaka umyć, osuszyć, doprawić solą i pieprzem
Na kawałku folii ułożyć kurczaka, na niego 1/4 ilości warzyw, zawinąć folię szczelnie i do piekarnika na ok 30-40 min w temp 220stC
(ja wyciagnęłam jak zaczęło pachnieć;))

porcja 144kcal, 27g białka, 4 g węglowodanów, 2g tłuszczu

smacznego :))

A jak się robi omleta ze szpinakiem?

znalazlam taki przepis
http://dukan.bloog.pl/id,5410701,title,Kurczakindyk-w-papilotach,index.html?ticaid=6fdc1

Inne tematy z forum

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...