stat
Impreza już się odbyła
kwi 12-13

sobota - niedziela, g. 11:00

Gdańsk,
sie'25 31

niedziela, g. 11:00 - 16:00

Gdańsk Sopot,
Wstęp wolny
Witamy na drugiej edycji targów dla gastronomii, lodziarni, pizzerii, barów szybkiej obsługi i cateringu FOOD-to-GO Gdańsk. Po ubiegłorocznym sukcesie jakim okazało się pierwsze spotkanie specjalistów z branży gastronomii w Gdańsku, jest nam niezmiernie miło, że po raz kolejny będziemy mogli organizować to ważne wydarzenie.

Dzięki współpracy z uznanymi firmami zarówno z sektora spożywczego, jak i specjalistycznych urządzeń dla gastronomii, udało się nam stworzyć ciekawą imprezę wypełniającą niszę na rynku targowym. Wśród wystawców ubiegłorocznej edycji targów znalazły się takie firmy jak m.in.: Develey Polska, Frosta, Iglotex,Makro, Primulator. Jesteśmy pewni, że i tym razem nie zabraknie uznanych firm prezentujących nowości produktowe.

Targi dla gastronomii, lodziarni, pizzerii, barów szybkiej obsługi i cateringu FOOD-to-GO to nie tylko szansa na zapoznanie się z bogatą ofertą Wystawców, ale również i okazja do poszerzenia wiedzy i nawiązania nowych kontaktów biznesowych. Mamy nadzieję, że program warsztatów learnShops spotka się z Państwa uznaniem i jednocześnie będzie stanowił ciekawe urozmaicenie pobytu na targach.

Targi FOOD-to-GO w Gdańsku to wydarzenie, które poprzez swoją tematykę stara się jeszcze lepiej oddać specyfikę zarówno branży, jak i regionu którego dotyczy. Dlatego też drugiej edycji targów FOOD-to-GO będzie towarzyszył motyw przewodni, którym jest ŻYWNOŚĆ REGIONALNA. Mamy nadzieję, że targi staną się miejscem promocji zarówno potraw kojarzonych z tym regionem Polski, jak również i firm, które wywodzą się z Pomorza.

Warto odwiedzić Targi FOOD-to-GO aby:
- Poznać nowe rozwiązania i technologie wyposażania punktów gastronomicznych, usprawnić pracę w lokalu poprzez większy dostęp do nowoczesnych urządzeń i technologii jakie oferują wystawcy.
- Spotkać producentów i dystrybutorów produktów spożywczych, garmażerki i napojów, gotowych dań, kanapek i przekąsek, jak również produktów, półproduktów i dodatków, które pozwolą wzbogacić smak potraw już znajdujących się w ofercie.
- Dowiedzieć się jak pakować produkty, aby utrzymywać je dłużej w świeżości.
- Poznać sposoby bezobsługowej dystrybucji przekąsek, napojów, kanapek.
- Zapoznać się z nowinkami na rynku zdrowej żywności.
- Zobaczyć sposoby utrzymywania czystości i higieny oferowane dla punktów malej gastronomi.
- Zobaczyć sposoby zabezpieczania produktów przed utratą ciepła.
- Poszerzyć wiedzę zarówno z zakresu przygotowania posiłków, jak i lepszej organizacji pracy, poprzez udział w warsztatach learnShops™
- Dowiedzieć się o nowych trendach, pomysłach i koncepcjach związanych z branżą fast-food i małego cateringu.
- Nawiązać nowe kontakty z dostawcami z regionu i wynegocjować korzystne warunki współpracy - a wszystko to, pod jednym dachem.

Przeczytaj także