Wraz z początkiem lutego w Gdańsku odbędą się V Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Jest to najważniejsze wydarzenie w branży gastronomicznej na Pomorzu. Wystawa z roku na rok cieszy się rosnącym zainteresowaniem zarówno ze strony wystawców, gości targowych, jak również mediów. Podczas minionej edycji można było spotkać m.in. profesjonalistów związanych z gastronomią z Obwodu Kaliningradzkiego, czy Niemiec, którzy coraz częściej odwiedzają Pomorze.
Podczas nadchodzącej edycji nie zabraknie gości specjalnych. Wśród nich spotkamy
Tomasza Dekera -
Mistrza Cukiernictwa, który stale udziela się w programach kulinarnych dla TVP takich jak: "Kawa czy Herbata", "Smacznego GO", czy "Pytanie na Śniadanie". Wszystkich miłośników wypieków na pewno ucieszy obecność na targach
Diany Volokhovej, finalistki programu "MasterChef" i autorki bloga "Smak Armenii". Diana Volokhova w ramach targów poprowadzi warsztaty z wypieków. Nie zabraknie również
Joli Słomy i Mirka Trymbulaka z Atelier Smaku, którzy wprowadzą zebranych gości w tajniki wegańskich dań bezglutenowych.
Na stoiskach Wystawców będzie można zapoznać się z szeroką ofertą urządzeń i wyposażenia dla gastronomii i cateringu, produktów bezglutenowych, półproduktów spożywczych, dodatków do dań, maszyn, urządzeń i wyposażenia dla lodziarni, cukierni i kawiarni, kawy, ekspresów do kawy, napojów oraz rozwiązań informatycznych.
W ramach V Targów FOOD-to-GO inspiracji będzie można szukać w
trzech specjalnych strefach tematycznych.
Pierwszą z nich jest
Strefa Bezglutenowa, która powstała z myślą o producentach i dystrybutorach produktów bezglutenowych, jak i samych gościach, którzy każdego roku wykazują duże zainteresowanie tematem. Patronat nad Strefą objęło Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, które opowie o programie MENU BEZ GLUTENU. Patronem Strefy jest również Zakład Piekarniczo-Cukierniczy GLUTENEX Sp. z o.o., którego przedstawiciele poprowadzą prezentację pt. "Bezglutenowo nie znaczy niesmacznie" i tym samym obali wszelkie mity związane z produktami bezglutenowymi.
Niemniej ciekawie zapowiada się
Strefa Deserowych Inspiracji poświęcona cukierniom, lodziarniom i kawiarniom. Każdy z odwiedzających targi będzie miał okazję zobaczyć jak za pomocą nowoczesnych, ale i tradycyjnych sprzętów tworzyć niepowtarzalne smaki, dekoracje i aromaty.
Strefa Regionalna zaskoczy Państwa bogactwem kulinarnych tradycji Pomorza. Stowarzyszenie Kobiet Zgorzałego odnowi zapomniane smaki i z pewnością zainspiruje do ich ponownego wykorzystania w menu restauracji.
Podczas targów FOOD-to-GO organizatorzy starają się poruszać najbardziej aktualne tematy i wychodzić naprzeciw oczekiwaniom zarówno wystawców i gości targowych. Do współpracy zapraszani są najlepsi praktycy w kraju, którzy od lat doradzają w zakresie gastronomii.
W ramach seminariów learnShops™, zachęcamy do bezpłatnego uczestnictwa w szkoleniu "Czy warto inwestować w PR w hotelarstwie i gastronomii?", prowadzony przez firmę Smarten oraz na szkolenie dotyczące skutecznej kampanii reklamowej w restauracji, które poprowadzi Anna Dębska z portalu
GdzieZjesc.infoZachęcamy do rejestracji ON-LINE na stronie
www.easyfairs.com/pl/ftg2015 , która umożliwia bezpłatny wstęp na targi. Szczegóły na temat wystawy znajdą Państwo również na profilu Facebook Targów FOOD-to-GO.
Miejsce targów:Centrum Wystawienniczo-Kongresowe AmberExpo
ul. Żaglowa 11
Gdańsk
Godziny otwarcia:Środa, 4 lutego 2015 r. 10:00 - 16:30
Czwartek, 5 lutego 2015 r. 10:00 - 15:30