Już 5-6 lutego 2014 r. rozpoczną się IV Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Wydarzenie będzie miało miejsce w hali Amber Expo w Gdańsku, ul. Żaglowa 11. Jest to najważniejsza impreza gastronomiczna na Pomorzu w roku 2014, dlatego już dziś warto zarezerwować sobie ten termin. Organizatorem targów jest firma easyFairs® Poland, posiadająca wieloletnie doświadczenie w organizacji tego typu wydarzeń.
Nowością nadchodzącej edycji będzie
strefa DESEROWE INSPIRACJE. Strefa dedykowana jest kawiarniom, lodziarniom i cukierniom. Tutaj poznacie Państwo najnowsze trendy smakowe oraz sposoby dekorowania ciast i ciasteczek.
Stowarzyszenie Miłośników Kawy objęło patronat merytoryczny nad wydarzeniem. Na targach nie zabraknie firm, które zaprezentują najnowsze trendy w parzeniu kawy, dzięki nowoczesnym rozwiązaniom dla branży gastronomicznej.
"Jesteśmy przekonani, że targi FOOD-to-GO na długo zapadną w pamięć wszystkim wielbicielom dobrej kawy" - mówi Anna Przyborowska, Specjalista ds. Organizacji Targów.
Gościem specjalnym targów będzie Pani Małgorzata Weber - Mistrzyni Karmelarstwa Artystycznego, specjalista "stylu angielskiego". Partnerem wydarzenia jest P.AN Centrum Słodkiej Dekoracji. W ramach targów Pani Małgorzata poprowadzi prezentację. Szczegóły na temat pokazu znaleźć można na stronie organizatora
www.easyfairs.com/pl/fth2014. Udział w spotkaniu jest bezpłatny dla wszystkich gości targowych.
Zapach świeżo zmielonej kawy, wyjątkowy smak czekolady i rozpływające się w ustach muffiny. Jedno jest pewne, strefa DESEROWE INSPIRACJE sprawi, iż przez chwilę każdy zapomni o codzienności oddając się błogiej przyjemności kosztowania słodyczy. W końcu DESERY są prawdziwą rozkoszą dla podniebienia, rozbudzają wyobraźnię i długo nie pozwalają o sobie zapomnieć.
Zachęcamy również do odwiedzenia
strefy Produktów Bezglutenowych. Po raz drugi w ramach targów poruszony zostanie problem nietolerancji glutenu oraz braku odpowiedniego menu w restauracjach dla osób na diecie bezglutenowej. Patronat merytoryczny nad tym wydarzeniem objęło P
olskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, które udzieli porad w ramach targów.
Wśród gości specjalnych nie zabraknie duetu Jola Słoma i Mirek Trymbulak - autorów książek kucharskich i 12 serii programu kulinarnego Atelier Smaku na antenie Kuchni+. Już dziś zapraszamy na pokaz kulinarny, który odbędzie się 5 lutego 2014r. w hali Amber Expo.
Na targach nie zabraknie również
strefy Tradycyjnych Smaków Pomorza. Regionalni producenci zdrowej żywności oraz lokalne stowarzyszenia przybliżą
kulinarne tradycje Pomorza. Podpowiedzą, jak wykorzystać regionalne produkty i uatrakcyjnić menu. Doradzą również jak pozyskać nowych klientów smakiem i tradycją. Na targach pokazane zostanie wszystko to, co stanowi o niepowtarzalności i oryginalności regionu, a zarazem przyciąga turystów głodnych tego, co niecodzienne i tradycyjne. Z pewnością mocnym akcentem będą dania przygotowane przez
Stowarzyszenie Kobiet Zgorzałego, które ponownie odwiedzi halę Amber Expo. Podczas targów będzie można posmakować również
świeżych ryb prosto z Bałtyku.
Jednak nie tylko produkty gastronomiczne będą gościć na stoiskach wystawców. Nie zabraknie również wyposażania tak kluczowego w przypadku prowadzenia restauracji, barów, pizzerii, kawiarni czy punktów gastronomicznych. Jeśli chcą Państwo zapoznać się z najnowszymi trendami na rynku to targi
FOOD-to-GO będą do tego najlepszą okazją.
Ponadto zapraszamy na prezentacje i szkolenia w ramach seminariów learnShops™. W ramach prezentacji dowiedzą się Państwo m.in., dlaczego każda restauracja potrzebuje poprawnie przygotowanej kampanii reklamowej i jak powinna ona wyglądać.
Godziny otwarcia targów:
Środa, 5 lutego 2014, 10:00 - 16:30
Czwartek, 6 lutego 2014, 10:00 - 15:30
Szczegóły na
www.easyfairs.com/pl